کدخبر :256964 پرینت
16 اردیبهشت 1400 - 16:59

«ابررایانه سیمرغ» ایران را وارد کلوپ کشورهای محدود دارای ابررایانه می‌کند

داشتن ابررایانه برای هر کشوری یکی از مولفه های قدرت نرم آن کشور محسوب می‌شود و با رونمایی از «ابررایانه سیمرغ» ایران وارد کلوپ کشورهای محدود دارای ابررایانه می‌شود.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، اعلام کرد: جوانان ایرانی موفق شدند برای تامین ظرفیت پردازشی موردنیاز خود، اَبَررایانه‌ی ایرانی «سیمرغ»، با ظرفیت پردازش پتافلاپسی را به بهره‌برداری برسانند که رونمایی رسمی از آن، بزودی انجام می‌شود.

اما ابر رایانه سیمرغ چیست و چه کارکردی دارد؟

یکی از نیازهای عمده ما در کشور داده های پردازشی است و  با توجه به اینکه اقتصاد آینده مبتنی بر داده است و در کشور در این حوزه کمبود داریم ابررایانه سیمرغ ساخته و آماده بهره برداری شده است.

این ابررایانه در فاز نخست خود 180 ترافلاپس ظرفیت پردازشی دارد و می تواند خدمات پردازشی را به دانشگاه ها و مراکز پژوهشی و صاحبان صنایع ارائه کند.

با راه اندازی این ابررایانه کسب و کارها در حوزه های مختلف مانند حمل و نقل می توانند برای شناسایی گروه های هدف خود از امکان پردازش اطلاعات این ابررایانه استفاده کنند.

این ابررایانه می تواند در صنایع مختلف و همچنین صنعت انیمیشن و بازی رایانه ای نیز مورد استفاده قرار گیرد.

داشتن ابررایانه برای هر کشوری یکی از مولفه های قدرت نرم آن کشور است و با راه اندازی این ابررایانه ایران وارد کلوپ کشورهای محدود دارای ابررایانه می شود.

داشتن ابررایانه جزو شاخص‌های قدرت نرم در کشورها محسوب می‌شود

گفتنی است؛ پیش‌تر دکتر سید احمد معتمدی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خصوص ساخت ابررایانه سیمرغ گفت: از آنجا که داشتن ابررایانه جزو شاخص‌های قدرت نرم در کشورها محسوب می‌شود، ابررایانه سیمرغ در ایران مراحل ساخت خود را پشت گذاشته است.

وی که دانشگاهش در این پروژه همکاری دارد، افزود: دانشگاه امیرکبیر پیش از این بزرگترین ابررایانه کشور را در سال ۹۰ به سفارش معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور ساخته بود که تا به امروز هم در حال خدمات رسانی است و در ادامه آن، ساخت ابررایانه سیمرغ در دستور کار این دانشگاه قرار گرفت.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تصریح کرد: هدف از ساخت این ابررایانه این است که زیرساخت‌های لازم را برای ارائه خدمات در حوزه علوم، مهندسی فناوری و … فراهم سازد؛ همچنین این ابررایانه در صنعت انیمیشن و بازی‌های رایانه‌ای نیز کاربرد دارد.

معتمدی ادامه داد: با ساخت این ابررایانه زیرساخت‌های لازم برای پردازش در حوزه هوش مصنوعی به وجود خواهد آمد و این پروژه در مسائلی مانند کلان‌داده‌ها و اینترنت اشیا کاربردهای خوبی دارد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.