کدخبر :312482 پرینت
01 دی 1403 - 11:03

بررسی بزرگ‌ ترین ناکامی‌ های فناوری در سال ۲۰۲۴

فهرستی از بزرگ‌ ترین شکست‌ ها و ناکامی‌ های فناوری در سال ۲۰۲۴ توسط انتشارات موسسه فناوری ماساچوست منتشر شده است که برخی از آنها بسیار خنده‌دار است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، انتشارات مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) فهرستی از بزرگ‌ترین شکست‌ها و ناکامی‌های فناوری در سال ۲۰۲۴ را منتشر کرده است. برخی از اشتباهات این فهرست بسیار خنده‌دار هستند.

طبق گزارش سایت «MIT Technology Review»، یکی از این اشتباهات مربوط به هوش مصنوعی گوگل بود که در پروژه «جِمینی» به دلیل تلاش برای ترویج تنوع نژادی و شمولیت، نتایجی غیرواقعی و بحث‌برانگیز ارائه داد.

به عنوان مثال، درخواست تصاویری از سربازان آلمانی جنگ جهانی دوم منجر به نتایج اشتباهی شد که در آن افراد سیاه‌پوست نیز به عنوان سرباز آلمان نشان داده شدند. این مسئله واکنش‌های منفی گسترده‌ای به همراه داشت و باعث شد گوگل قابلیت طراحی تصاویر انسانی را از نسخه رایگان این سیستم حذف کند، هرچند نسخه‌های پولی همچنان این قابلیت را ارائه می‌دهند.

در حوزه هوافضا نیز شرکت بوئینگ در آزمایش سفینه فضایی «استارلاینر»، که برای استفاده مجدد طراحی شده بود، ناکام ماند. این سفینه که قرار بود در ماه ژوئن ۲۰۲۴ یک مأموریت رفت و برگشت هشت‌روزه انجام دهد، به دلیل مشکلاتی همچون نشت هلیوم و نقص در پیشرانه‌ها، مجبور به بازگشت بدون سرنشین شد. در نتیجه، فضانوردان ناسا که در ایستگاه فضایی بین‌المللی بودند، همان جا ماندند تا سال ۲۰۲۵ با سفینه دیگری متعلق به شرکت اسپیس‌اکس به زمین بازگردانده شوند.

شرکت امنیت سایبری «کِراود‌استرایک» در تاریخ ۱۹ ژوئیه با مشکلی جدی مواجه شد که هزاران دستگاه رایانه در شرکت‌های هواپیمایی، بیمارستان‌ها و ایستگاه‌های تلویزیونی را به «صفحه آبی مرگ» کشاند. این مشکل ناشی از به‌روزرسانی معیوبی بود که باعث توقف گسترده سیستم‌ها شد. این مسئله موجب شد شرکت هواپیمایی دلتا ایرلاینز که مجبور به لغو ۷۰۰۰ پرواز شده بود، شکایتی با درخواست ۵۰۰ میلیون دلار غرامت علیه کِراود‌استرایک تنظیم کند.

در نهایت، در حوزه کشاورزی، شرکت «بووری» که در زمینه کشاورزی عمودی فعالیت می‌کرد و بیش از ۷۰۰ میلیون دلار سرمایه جذب کرده بود، در ماه نوامبر اعلام ورشکستگی کرد. این شرکت ادعا می‌کرد که مزارع عمودی آن ۱۰۰ برابر بهره‌وری بیشتری نسبت به مزارع سنتی دارند، اما شیوع بیماری‌های گیاهی و هزینه‌های بالای تولید باعث شکست این پروژه شد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.