فناوری های اطلاعاتی بستر شکل گیری ابزارهای جدید حکمرانی هستند
مخبر، مشاور و دستیار رهبری، گفت: امروزه تنظیم گری به عنوان مهمترین کارکرد حکومت ها عملا در اختیار سکوها و پلتفرم ها قرار گرفته و فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی بستر شکل گیری این ابزارهای جدید حکمرانی و مهمترین بازیگر در این عرصه هستند.
به گزارش سیتنا، دکتر محمد مخبر، مشاور و دستیار رهبری در دو نشست متوالی با جمعی از کارآفرینان، فعالان و مدیران تشکل های حوزه فناوری اطلاعات (فاوا)، تحول در حوزه تنظیم گری را یکی از تاثیرگذارترین تحولات حوزه فناوری بر موضوع حکمرانی خواند و تاکید کرد: امروزه تنظیم گری به عنوان مهمترین کارکرد حکومت ها عملا در اختیار سکوها و پلتفرم ها قرار گرفته و فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی بستر شکل گیری این ابزارهای جدید حکمرانی و مهمترین بازیگر در این عرصه هستند.
دکتر مخبر در این نشست ها که بیش از سه ساعت به طول انجامید، افزود: اگر روزگاری به دنبال استقرار دولت الکترونیک بودیم تا خدمات دهی دولت از فضای فیزیکی به بسترهای فناوری اطلاعات منتقل شود، هم اکنون در حال گذار به دولت پلتفرمی هستیم که در آن سکوهای دیجیتال خدمات عمومی مربوط به دولت را به مردم ارائه میدهند.
وی ادامه داد: در این مسیر لازم است افراد عالم، مجرب، متخصص و متعهد با همکاری تشکل ها و انجمن های مربوطه در کشور دور هم جمع شوند و با نیازسنجی صحیح، پلتفرم هایی را که قرار است در آینده شکل گرفته و خدمات عمومی را در اختیار مردم قرار دهند، راه اندازی و مدیریت کنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: برای این موضوع مهم، آینده پژوهی و شناخت صحیح نیازها و پاسخگویی مناسب به آنها یک امر اساسی بوده و لازم است از هم اکنون برای پنج سال بعد بسیج شوید، بخش خصوصی را فعال کنید، نخبگان را به کار بگیرید و حتی برای رفع نیازها در حوزه بین الملل نیز برنامهریزی کنید.
مشاور و دستیار رهبری خاطرنشان کرد: این یک واقعیت است که در دولت ها همیشه مشکل ایده، کمبود منابع، برنامه بلندمدت و مشکلات دیگر وجود دارد، ولی وقتی از ساختار دولتی خارج می شویم، منابع به حد کافی در دسترس قرار می گیرد، کار به سمت بخش خصوصی پیش می رود، جلوی استفاده ناصحیح از منابع گرفته می شود و بهره وری نیز افزایش پیدا می کند.
گفتنی است در این دو نشست هیات مدیره کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار فاوا و تشکل های مرتبط از جمله، سندیکای صنعت مخابرات ایران، سندیکای شناسایی و مکان یابی رادیویی، سندیکای افتا، اتحادیه صادرکنندگان صنعت مخابرات ایران، انجمن شرکت های نرم افزاری، انجمن صنفی کارفرمایی، شرکت های فناور هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال ایران، انجمن صنفی کارفرمایی شرکت های تولیدی دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران، انجمن ترویج اینترنت اشیاء و علوم داده، اتحادیه سراسری شرکت های فنی مهندسی حفاظت الکترونیک و شبکه های ایمنی و همچنین جمعی از روسای کانون ملی کارآفرینان برتر رسمی و کانون کارآفرینان برتر رسمی استان تهران حضور داشتند و درباره مشکلات فعالان اقتصادی صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات و سایر موضوعات مرتبط سخن گفتند. (لینک)
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید