صنعت نرمافزار میتواند موجبات امنیت اقتصادی را فراهم آورد
یک عضو هیات مدیره کانون هماهنگی فاوا، معتقد است: نرم افزار صنعتی است که نیاز به مواد اولیه خارجی نداشته و نه تنها ارزبری ندارد، بلکه در صورت حمایت میتواند ارزآوری بالایی هم داشته باشد، لذا می بایست به این صنعت استراتژیک که می تواند موجب امنیت اقتصادی در کشور شود نگاه ویژه ای کرد
به گزارش سیتنا، مریم خیری، عضو هیات مدیره کانون هماهنگی فاوا در دیدار فعالان صنفی حوزه فاوا با دکتر محمد مخبر، مشاور و دستیار رهبری (لینک) با طرح چالش های حوزه نرم افزار، گفت: تمامی مواردی که اینجا صحبت شد یک زیرساخت مهم و کلیدی دارند که مغفول واقع گردیده است و آن صنعت نرم افزار است که باید نگاه ویژه ای به آن داشته باشیم.
وی ادامه داد: همه جا صحبت از نقش آفرینی و استفاده از هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، متاورس و استفاده از تکنولوژی های روز دنیا می شود و این در حالی است که همه اینها با نرم افزار قابلیت پیاده سازی دارد و شرکتهای تولیدکننده نرم افزار می توانند این فناوری های جدید را ایجاد کنند.
وی ادامه داد: همانگونه که شاهد هستیم، در دنیا با کمک نرم افزار می توانند کنترل و ردیابی کنند و با یک دستور نرم افزاری انفجاری در دستگاه سخت افزاری ایجاد کنند. همه اینها با قدرت نرم افزار است که متاسفانه در خیلی از موارد در کشور هنوز شاهد استفاده از نرم افزارهای خارجی هستیم که قابلیت نفوذ اطلاعاتی را دارند.
خیری تاکید کرد: شرکتهای تولیدکننده نرم افزار با مشکلات زیادی از جمله مهاجرت نیروی متخصص، عدم وجود قانون کپی رایت، عدم وجود ارزش گذاری نرم افزار، چالش های متعدد با ادارات دولتی جهت مسائل بیمه و مالیات، عدم پرداخت به موقع صورتحساب ها و … که باعث کوچک شدن شرکت ها و یا تعطیلی آنها می شود روبرو هستند.
وی ادامه داد: با همه این مشکلات با پیشرفت قابل توجهی در زمینه تولید نرم افزار و استفاده از تکنولوژی های روز دنیا نسبت به ده سال قبل روبرو هستیم که قابلیت رقابت با محصولات خارجی و قابلیت صادرات دارند.
خیری گفت: نرم افزار صنعتی است که نیاز به مواد اولیه خارجی نداشته و نه تنها ارزبری ندارد، در صورت حمایت می تواند ارزآوری بالایی هم داشته باشد، لذا می بایست به این صنعت استراتژیک که می تواند موجب امنیت اقتصادی در کشور شود نگاه ویژه ای کرد و پیشنهاد می شود یک کارگروه ویژه دارای اختیار برای احیا و کمک به این صنعت و همچنین انتخاب پروژه های مورد نیاز و با اولویت در کشور جهت بومی سازی و تولید پلتفرم های نرم افزاری با تکنولوژی های روز دنیا ایجاد شود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید