معتمدی: لایههای زیاد فیلترینگ باعث کاهش سرعت اینترنت شده است
معتمدی، وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: نباید لایه های فیلترینگ آنقدر زیاد باشد که سرعت اینترنت را پایین بیاورد. فیلترینگ نه تنها امنیت کشور را تضمین نمی کند، بلکه با وجود اینترنت ماهوارهای استارلینک ممکن است شبکه کشور هم دور زده شود که از لحاظ امنیتی خطرناک است.
دکتر سید احمد معتمدی، وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتوگو با خبرنگار سیتنا در ارزیابی عوامل موثر بر کیفیت اینترنت شبکههای ثابت و سیار، اظهار کرد: یکی از عوامل موثر بر کیفیت و سرعت اینترنت، زیرساخت است که به نظر می رسد در این زمینه شاهد مشکل نیستیم، به طور مثال ممکن است در یک منطقه فیبرنوری به خوبی جواب دهد، اما در منطقه دیگر فیبرنوری قطع شده باشد.
معتمدی، گفت: یکی دیگر از عوامل، شبکه های محلی هستند و ممکن است در یک کوچه یا محله بیشتر از ظرفیت تعیین شده از شبکه استفاده شود.
وی، بیان کرد: موضوع دیگری که بر سرعت و کیفیت اینترنت تاثیرگذار است، فیلترینگ است و از آنجایی که با یک نرم افزار و یا سخت افزار انجام می شود، وقت کاربر را حین استفاده از شبکه هدر می دهد؛ لذا نباید لایه های فیلتر انقدر زیاد باشد که سرعت اینترنت را پایین بیاورد.
عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر، تاکید کرد: موضوع دیگری که وجود دارد این است که سرعت و کیفیت اینترنت به نوع سرویس انتخابی کاربر نیز بستگی دارد، چراکه ممکن است شرکت ارائه دهنده اینترنت، خود محدودیتی بر حجم و سرعت قائل شود یا خود شرکت گزینه مناسبی نباشد و به تعهدات خود عمل نکند، البته در برخی از موارد نیز مشکل سرعت و کیفیت از منزل کاربر است.
معتمدی، خاطرنشان کرد: در همه جای دنیا قاعده بر این است که سرعت اینترنت باسیم بالاتر از اینترنت بیسیم باشد، اما در ایران برعکس است و این موضوع نشان از این دارد که بر روی شبکه باسیم و کابلی خود کار مکفی نکرده ایم، اما اپراتورها و شرکتهایی که اینترنت بیسیم ارائه می دهند، کیفیت و سرعت بهتری را به کاربر عرضه می کنند که علت آن هم سرمایه گذاری بیشتر آنها در این زمینه است.
وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات، اشاره کرد: با واگذاری کل شرکت مخابرات ایران به بخش خصولتی به اندازه کافی در شبکه ثابت سرمایه گذاری نشده است.
وی، اضافه کرد: در همین حال، اقدام دکتر زارع پور، وزیر ارتباطات دولت سیزدهم در زمینه فیبرنوری مشکل گشا نبود، البته دکتر هاشمی، وزیر ارتباطات دولت چهاردهم این روند را ادامه می دهد که البته این موضوع خود نیازمند همکاری شهرداری ها است.
معتمدی به سیتنا توضیح داد: اقدام خوبی که در زمینه فیبرنوری صورت گرفت این بود که این فرآیند را دولتی نکردند و بخش خصوصی نیز پای کار آمد و با این که سرعت پروژه فیبرنوری ایده آل نیست، اما باز هم قابل قبول است.
عضو هیات علمی دانشگاه امیرکبیر، افزود: فیلترینگ نه تنها امنیت کشور را تضمین نمی کند، بلکه اکنون با وجود افرادی مانند ایلان ماسک و اینترنت ماهواره ای استارلینک باید به این موضوع توجه کرد؛ چراکه شبکه کشور نباید دور زده شود، چون از لحاظ امنیتی خطرناک است و از طرف دیگر باید در قوانین کشوربازنگری صورت گیرد، چراکه قوانین فعلی برخی از کسب و کارها را دچار چالش کرده است.
وی در پایان، گفت: اکنون نسبت به زمانی که بنده وزیر بودم کار کردن سخت تر شده است و کار کشور آن طور که توقع میرود جلو نمی رود و از این پس هر وزیر و رئیس جمهوری روی کار بیاید، شاید بتواند 20 الی 30 درصد شرایط را بهبود بخشد، اما نمی تواند تحولی ایجاد کند.
انتهای پیام
خبرنگار: فرزانه احمدی منش
افزودن دیدگاه جدید