کدخبر :266240 پرینت
27 بهمن 1400 - 09:33

نقشه راه کلی توسعه دسترسی نوری شبکه ملی اطلاعات اعلام شد

دبیر و عضو هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران می‌گوید: برای توسعه دسترسی نوری شبکه ملی اطلاعات، باید مدل های اقتصادی مناسب پیش بینی و تصویب شود تا انگیزه بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بخش فراهم شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، روز دوشنبه ۲۵ بهمن ماه طی مراسمی در تالار شهید قندی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از نقشه راه کلی توسعه دسترسی نوری شبکه ملی اطلاعات تا پایان سال ۱۴۰۳ پرده برداشته شد.

در این مراسم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دبیر مرکز ملی فضای مجازی، رئیس سازمان تنظیم مقررات، معاونین وزارت ارتباطات، مدیران عامل اپراتورها و جمعی از بخش خصوصی حوزه فاوا حضور داشتند.

فرامرز رستگار دبیر و عضو هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران که در این مراسم حضور داشت، یافته های خود را از نقشه راه و توضیحات مسئولان امر به شرح زیر در اختیار خبرنگار سیتنا قرار داد.

طبق برنامه تنظیم شده، در سال ۱۴۰۱ شبکه لازم با ظرفیت ۵ میلیون خط اینترنت پرسرعت مبتنی بر فیبرنوری ایجاد خواهد شد.

در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ به ترتیب ۷ و ۸ میلیون به ظرفیت شبکه اضافه خواهد گردید، به‌طوری‌که در انتهای سال ۱۴۰۳ حدود ۲۰ میلیون خانوار دسترسی به اینترنت پرسرعت خانگی خواهند داشت.

براساس این طرح سرعت دسترسی در سال های ۱۴۰۱ و۱۴۰۲ از  ۳۰ مگابیت برثانیه تا ۱۰۰ مگابیت برثانیه و در سال ۱۴۰۳ سرعت دسترسی حداقل برای ۲ میلیون کاربر تا یک گیگا بیت برثانیه هم خواهد رسید.

بدیهی است برای چنین توسعه ای در بخش دسترس، لازم است که زیرساخت های ارتباطی و فناوری اطلاعاتی نیز تقویت شود.

به این منظور در سال ۱۴۰۱ زیرساخت انتقال کشور به میزان ۲۰ ترابیت برثانیه تقویت خواهد شد و تجهیزات این پروژه نیز ساخت داخل خواهد بود.

البته زیر ساخت انتقال در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نیز باید توسعه پیدا کند و نهایتا به ۱۲۰ ترابیت برثانیه برسد.

در این طرح، سهم تولیدات داخلی در توسعه بخش های اکتیو و پسیو شبکه دسترسی حداقل به ۶۰ درصد خواهد رسید.

برآوردهای اولیه نشان میدهد که باتوجه به قابلیت های فناوری های مختلف، حدود یازده میلیون بصورت FTTH و سه میلیون بصورت VDSL و شش میلیون بصورت بدون سیم یا FWA خواهد بود.

وی در پایان اضافه نمود، همانطوری‌که بارها اعلام کردیم، برای این توسعه باید مدل های اقتصادی مناسب پیش بینی و تصویب شود تا انگیزه بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در این بخش فراهم شود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.