کدخبر :263813 پرینت
07 آذر 1400 - 06:09

آیا زمانی می‌رسد که انسان با سرعت نور سفر کند؟

نور سریع‌ترین پدیده جهان هستی است و با سرعت سیصدهزار کیلومتر در ثانیه حرکت می‌کند، این بدان معناست که یک پرتو نور می‌تواند اندکی بیش از یک ثانیه از زمین به ماه برسد.

متن خبر

به گزارش ایران پژواک، گلوله می‌تواند با سرعت 4200 کیلومتر در ساعت حرکت کند که بیش از سه برابر سرعت صوت است. سریع‌ترین هواپیما، که جت X3 ناسا باشد، با سرعت حداکثر 11200 کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند. این سرعتی چشمگیر به نظر می‌رسد اما فقط 0.001٪ سرعت نور است.

سریع‌ترین وسایلی که بشر تاکنون اختراع کرده، فضاپیماها هستند. عموم آنها برای رهایی از گرانش زمین از موشک‌هایی استفاده می‌کنند که سرعت‌شان به 40000 کیلومتر در ساعت می‌رسد.

کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا سریع‌ترین فضاپیمایی است که تابحال ساخته شده است. پس از پرتاب از زمین در سال 2018، این کاوشگر به سفر گرد خورشید رفت تا بتواند از نیروی گرانش این ستاره برای شتاب گرفتن استفاده کند و سرعت خود را به 535000 کیلومتر در ساعت رساند. این سرعت بسیار زیادی است ولی باز هم فقط 0.05٪ سرعت نور است.

مانعی که تاکنون بشر را از رسیدن به سرعت نور باز داشته، انرژی است. تمام اجسام متحرک دارای گونه‌ای از انرژی هستند که فیزیکدانان به آن «انرژی جنبشی» می‌گویند. برای این‌که بتوانید سریع‌تر حرکت کنید، باید انرژی جنبشی خود را افزایش دهید.

مشکل اینجاست که برای بیشتر کردن سرعت، باید انرژی جنبشی را به صورت تصاعدی افزایش داد. مثلا، برای این‌که سرعت چیزی دو برابر بشود، باید انرژی جنبشی را چهار برابر کرد. به همین ترتیب برای آن که سرعت جسم سه برابر بشود، باید انرژی جنبشی را نه برابر کرد.

دانشمندان می‌گویند یکی از راه‌هایی که بشر با استفاده از آن می‌تواند به نزدیکی سرعت نور برسد، «بادبان خورشیدی» است. این‌ها صفحه‌های پلاستیکی بزرگ و نازکی هستند که روی فضاپیما نصب می‌شوند، و طوری طراحی شده‌اند که مانند بادبان، نور خورشید را جذب کرده و آن را به انرژی جنبشی تبدیل می‌کنند.

تا به امروز تنها تعداد کمی از فضاپیماها از بادبان خورشیدی استفاده کرده‌اند و نشان دادند که این ایده جواب می‌دهد. دانشمندان بر این باورند که وقتی بادبان خورشیدی به وضعیت بهینه رسید، می‌تواند سرعت فضاپیما را تا ده درصد سرعت نور افزایش دهد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.