پیشی گرفتن چین در اکتشافات فضایی از آمریکا
یک فضاپیمای چینی حامل سه فضانورد روز سه شنبه به ایستگاه فضایی تیانگونگ متصل شد. این اقدام نشان دهنده تلاش های فزاینده چین برای گسترش اکتشافات فضایی در رقابت با آمریکاست.
به گزارش سیتنا، این تیم متشکل از دو مرد و یک زن جایگزین فضانوردانی میشود که در شش ماه گذشته در ایستگاه تیانگونگ مشغول به کار و زندگی بودند. آنها قرار است تا ماه آوریل یا مه سال آینده در ایستگاه بمانند.
کای شوزه، فرمانده جدید این مأموریت، پیش از این در ماموریت «شنژو-۱۴» در سال ۲۰۲۲ به فضا رفته بود اما دو خدمه دیگر به نامهای «سونگ لینگدونگ» و «وانگ هاوزه»، برای نخستین بار است که به فضا سفر میکنند. سونگ و وانگ هر دو در دهه ۱۹۹۰ به دنیا آمدهاند و فارغالتحصیلان سومین دوره جذب فضانوردان چین هستند. آنها دورههای آموزشی و آزمایشهای سختی را برای رفتن به فضا، پشت سر گذاشتهاند.
چین روز چهارشنبه اعلام کرد، پرتاب این فضاپیما کاملا موفقیت آمیز بوده است.
فضاپیمای «Shenzhou-19» که سه فضانورد را به فضا منتقل کرد، از مرکز پرتاب ماهواره جیوکوان در شمالغرب چین با موشک «Long March-2F» در ساعت ۴:۲۷ دقیقه صبح به وقت محلی به فضا پرتاب شد.
تلویزیون دولتی چین، پس از ورود این فضانورد به ایستگاه خبر داد که «وضعیت خدمه خوب است و پرتاب با موفقیت انجام شده است.»
چین به دلیل نگرانیهای ایالات متحده درباره کنترل ارتش آزادیبخش خلق بر برنامه فضایی این کشور، از ایستگاه فضایی بینالمللی کنار گذاشته شد و به همین دلیل اقدام به ساخت ایستگاه فضایی خود کرد. برنامه فضایی چین به ویژه در مورد مأموریتهای ماه، بخشی از رقابتهای فزاینده با ایالات متحده و سایر کشورها از جمله ژاپن و هند است.
تیم جدید فضانوردان برای چند روز با فضانوردانی که در شش ماه گذشته در ایستگاه تیانگونگ بودهاند، همکاری خواهند داشت و سپس جایگزین آنها میشوند. سونگ پیش از این یک خلبان نیروی هوایی و وانگ یک مهندس در شرکت علوم و فناوری فضایی چین بود. وانگ به عنوان متخصص بارگیری شناخته میشود و سومین زن چینی است که در یک مأموریت انسانی به فضا سفر میکند.
علاوه بر قرار دادن ایستگاه فضایی در مدار، آژانس فضایی چین موفق به فرود یک کاوشگر روی سیاره مریخ شده و هدف دارد تا سال ۲۰۳۰ یک انسان را به ماه بفرستد. این اقدام چین را به دومین کشوری تبدیل خواهد کرد که پس از ایالات متحده، پا به کره ماه میگذارد.
پکن همچنین، در حال ساخت یک ایستگاه تحقیقاتی بر روی ماه است. چین پیشتر موفق به انتقال نمونههای سنگ و خاک از ماه به زمین شده و یک مریخ نورد را در سمت دور ماه که کمتر اکتشاف شده است، برای اولین بار جهانی قرار داده است.
با این حال، ایالات متحده همچنان در عرصه اکتشافات فضایی پیشگام است و در نظر دارد برای اولین بار طی ۵۰ سال گذشته، برای دومین بار فضانوردان را بر سطح ماه فرود بفرستند. ناسا تاریخ انجام این ماموریت را به سال ۲۰۲۶ موکول کرده است.
تیم جدید فضانوردان چینی قصد دارند در این ماموریت، تجهیزات جدیدی را برای محافظت از ایستگاه در برابر زبالههای فضایی نصب کند.
ناسا میگوید، قطعات بزرگی از زباله در اثر «انفجارها و برخوردهای ماهوارهای» در فضا ایجاد شده است، این سازمان در بیانیهای خاطرنشان شد: «شلیک موشک چین برای از بین بردن یک ماهواره آبوهوای اضافی در سال ۲۰۰۷ و «برخورد تصادفی ماهوارههای ارتباطی آمریکا و روسیه در سال ۲۰۰۹ میزان زبالههای بزرگ در مدار را به شدت افزایش داده است».
مقامات فضایی چین اعلام کردهاند که تدابیری برای بازگشت زودتر فضانوردان به زمین در صورت نیاز اتخاذ کردهاند.
چین اولین ماموریت انسانی خود را در سال ۲۰۰۳ انجام داد و به سومین کشور پس از جماهیر شوروی و ایالات متحده در تاریخ تبدیل شد که به این موفقیت دست یافت. برنامه فضایی چین به عنوان منبعی از افتخار ملی و نشانهای از پیشرفتهای تکنولوژیکی این کشور در دو دهه اخیر محسوب میشود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید