تاثیرات مهم 5G در سیستم آموزشی
با توسعه فناوری 5G و عرضه جهانی آن، انتظار میرود که در سالهای پیش رو سیستم آموزشی با تحولات بسیاری مواجه شود.
به گزارش سیتنا، با شیوع ویروس کرونا و گسترش این بیماری در جهان بسیاری از مناطق در حالت قرنطینه اجباری قرار گرفتند و همین امر باعث شد نحوه تحصیل افراد بیش از همیشه تحت تاثیر قرار گیرد. تجربه تحصیل آنلاین در کنار تازگی و جذابیت، دردسرهایی نیز برای کاربران سراسر دنیا داشت.
افراد به دلیل وجود مشکلات در سرعت و کیفیت اینترنت قادر نبودند تا تجربه مفیدی از کلاسهای برگزار شده داشته باشند. با این حال میتوان امیدوار بود که با گذر زمان و جا افتادن فناوری 5G در مناطق مختلف مشکلات این چنینی نیز حذف شوند و دانشجویان بتوانند دروس خود را به نحو بهتری یاد گیرد.
معلمان و اساتید همواره تلاش کردهاند تا راههایی را برای آموزش بهتر دروس به دانشجویان و دانشآموزان فراهم پیدا کنند. با ورود فناوری 5G به جهان امروزی، به نظر میآید که این دسته از افراد سرانجام قادر خواهند بود که به هدف دیرینه خود برسند.
فناوری نسل پنجم اینترنت همراه به معلمان این امکان را میدهد که اتصال بهتری به فضای مجازی داشته باشند و موضوعات پیچیدهتری را تحلیل کنند. از آن جایی که سرعت اینترنت پیش از 5G امکان بارگذاری صحیح ویدئوها را نمیداد، پخش مستندهای آموزشی به صورت آنلاین در کلاسها فرآیندی غیر قابل اجرا بود و حتی در صورت تلاش معلمان زمان زیادی را مصرف میکرد. حالا نسل جدید اینترنت قرار است سیستم آموزشی را تغییر دهد. بر اساس نظرسنجی صورت گرفته در سال ۲۰۱۸ توسط سازمان پیرسون، ۵۹ درصد افراد معتقدند توسعه فناوری میتواند به یادگیری سریعتر و بهتر دانشآموزان و دانشجویان کمک قابل توجهای کند.
با سرعت چند برابری 5G نسبت به اینترنت نسل چهارم معلمان و اساتید میتوانند به راحتی محیط تحصیلی مناسب و مد نظر خود را فراهم کرده و کلاسهای پربارتری را برگزار کنند. فناوری 5G میتواند تمامی فعالیتهای 4G LTE را با کیفیت، سرعت و قدرت بهتری انجام دهد. اینترنت نسل پنجم همچنین قادر است اینترنت اشیاء، واقعیت مجازی و واقعیت افزوده را به کلاسهای آموزشی بیاورد تا دانشجویان و دانشآموزان درک بهتری از مطالب کسب کنند.
گفتنی است؛ فناوری 5G قابلیتها و ویژگیهای بسیاری برای سرویسهای مختلف مانند درمانی، خدمات شهری، رسانه و تولیدات کارخانهای فراهم خواهد ساخت و محدود به بخش تحصیلات نمیشود؛ اما با توجه به دغدغه محصلان در دوران شیوع کرونا و مشکلات این افراد با اینترنت، تصمیم گرفته شد تا بخشی از تاثیرات اینترنت نسل پنج به اشخاص نشان داده شود تا امیدواری آنها نسبت به این موضوع افزایش یابد.
درسهای جامع با جزئیات کامل توسط AR و VR
استفاده از فناوری واقعیت مجازی و واقعیت افزوده به پهنای باند قوی و گسترده نیاز دارد تا افراد بتوانند بدون بروز مشکلات مختلف محتوای خود را در دسترس کاربران قرار دهند. همانطور که مشخص است فناوری 4G قادر به ارائه سرعت کافی برای استفاده از فناوریهای واقعیت افزوده و واقعیت مجازی به صورت زنده نیست.
اما با ورود اینترنت نسل پنجم به بازار جهانی چنین فناوریهایی به یک امر روزمره و عادی تبدیل خواهند شد. محصلان میتوانند به راحتی ساختار بدن موجودات مختلف را در قالبی سه بعدی مشاهده کنند و یا با استفاده از واقعیت افزوده رابط کاربری بهتری را با سیستم آموزشی خود تجربه کنند.
کلاسهای هوشمند با استفاده از اینترنت اشیاء
تنظیم دستگاههای مختلف و وارد شدن به سیستم رایانه برای دانشجویان و دانشآموزان به صورت جداگانه امری زمانگیر و سخت است که میتواند زمان زیادی از کلاس را به خود اختصاص دهد. با فراهم شدن فناوری اینترنت نسل پنجم، حالا معلمان و اساتید میتوانند به راحتی وارد شبکه سیستم آموزشی شوند و این فرآیند را با شکلی مشابه برای دانشجویان فراهم سازند.
با استفاده از اینترنت اشیاء بسیاری از فعالیتهای سیستمی به صورت هوشمند صورت میگیرند و دانشآموزان نیز میتوانند نظرات خود را به صورت دیجیتالی ارائه دهند. پهنای باند قدرتمند فناوری 5G میتواند سیستم اتصال قوی به وجود آورد و با چنین قابلیتی اساتید دیگر نگرانی قطعی در زمان آموزش خود نخواهند داشت.
دانلود ویدئوها در چند ثانیه
بر اساس تحقیقات صورت گرفته، کلاسهایی که در آنها از مستند و ویدئو برای آموزش استفاده شده، بازخورد بسیار بهتری نسبت به کلاسهای تئوری دارند و در نهایت محصلان حاضر در این کلاسها درک بهتری از مفاهیم خواهند داشت. از طرف دیگر میتوان گفت دانشآموزان و دیگر محصلان تمایل بسیاری به تماشای ویدئوی آموزشی در کلاسهای خود دارند.
با تمامی این اوصاف فراهم کردن ویدئوهای مختلف تا به امروز برای اساتید و معلمان امری دشوار به حساب میآمد چرا که دانلود آن زمان زیادی را صرف خود میکرد. با ورود فناوری نسل پنجم کاربران میتوانند ویدئوها را در عرض چند ثانیه دریافت کنند و یا حتی آنها را به صورت زنده اجرا کنند. این امر میتواند در رشد تحصیلی افراد تاثیر قابل توجهای نشان دهد.
فراهمسازی سیستم آموزشی بهتر برای افراد با نیازهای خاص
کودکانی که از بیماریهای خاص رنج میبرند معمولا به دستیارهای همیشگی نیاز دارند تا همواره نظارت لازم را بر روی آنها وجود داشته باشند. در دنیای امروزی رباتهایی وجود دارند که میتوانند در حل مسائل مختلف به افراد کمک کنند اما با محدودیتهای پیش از 5G استفاده از آنها پیشنهاد نمیشد. اکنون با عرضه جهانی فناوری 5G میتوان انتظار داشت که این رباتها کاربری بهتری را از خود نشان دهند و کمکرسانی جامعتری را به افراد با بیماریهای خاص داشته باشند.
سیستم تحصیلی انعطافپذیر
سیستم تحصیلی ایدهآل برای هر دانشجو و دانشآموز متفاوت است و این افراد حالا پس از زمان مدرسه و دانشگاه میتوانند به سرعت به تمامی محتوای تدریس شده در کلاس خود دسترسی پیدا کنند و هر گونه که تمایل دارند از آنها استفاده کنند. فناوری 5G سرعت دسترسی به محتوای تحصیلی را تا حد بسیار بالایی افزایش داده و به این صورت افراد میتوانند در هر جایی از آنها استفاده کنند و دوران تحصیلی جذابی داشته باشند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید