تانوما و تحولات پیش روی مشترکان اینترنتی
نامحدود بودن سرعت تبادل داده در بستر فیبر نوری، بهترین گزینه برای رفع نیازهای ارتباطی دهه های آینده است. فناوری فیبر منازل یا همان FTTH نیز به دلیل عدم استفاده از تجهیزات فعال در طول مسیر نسبت به خرابی مقاوم تر بوده و عیب یابی و رفع ایراد احتمالی در این فناوری بسیار سریع تر و راحت تر از شبکه های مسی صورت می گیرد.
شرکت مخابرات ایران، چندی پیش پروژه FTTH با نام تجاری «تانوما» را به عنوان محصول جدید رسما رونمایی کرد. پروژه فیبر نوری زمینه تحول اساسی را در شبکه دسترسی شرکت مخابرات ایران فراهم کرده و دوران گذار از شبکه های مبتنی بر مس به سوی تانوما و FTTH آغاز شده است و به گفته مسئولان، دستاوردی که این تغییر فناوری برای ما به ارمغان می آورد این است که دیگر با محدودیت پهنای باند مواجه نخواهیم بود. درحالی که سیم مسی این محدودیت را داشت. از سوی دیگر، فیبر از نظر ایجاد بستری امن و پایدار نیز، شرایط بهتری را برای شبکه مخابراتی کشور ایجاد می کند.
خدمات و سرویس های پروژه تانوما
فیبر نوری، مشتریان باند پهن و مکالمه را پشتیبانی می کند. آنها می توانند از تمام خدماتی که بر بستر اینترنت ارائه می شود، بر بستر فیبر نوری استفاده کنند. در حال حاضر، بسته های متفاوتی از تانوما طراحی شده که در قالب اینترنت پرسرعت بر بستر فیبر نوری به مشتریان ارائه می شود. در کنار آن، مکالمه رایگان درون استانی برای یک خط تلفن و هرماه یک هفته اینترنت رایگان نیز به عنوان ویژگی محصولات در نظر گرفته شده است.
بر این اساس فیبر نوری، با پهنای باند بالا، فرصتی استثنایی برای ارائه خدمات و کاربردهای جدید ایجاد کرده است. سرویس هایی که بر بستر این فناوری ارائه می شوند، می توانند کیفیت زندگی ما را به نحو چشمگیری ارتقا دهند، ارزش افزوده بیشتری نصیب شرکت های مخابراتی کنند و توان آنها را برای گسترش خدمات پایه بالا ببرد و هزینه های نگهداری و پشتیبانی شرکت های ارائه دهنده سرویس نیز به نحو قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.
چه تحولاتی با تانوما در شبکه مخابراتی کشور ایجاد می شود؟
آنچه امروز در حوزه ICT مطرح است و روند آتی این صنعت را متوجه خود کرده، افزایش ترافیک دیتا در دنیاست. هرچقدر جامعه به سمت مصرف ویدئو سوق یابد، حجم تبادل ترافیک افزایش می یابد و باعث می شود تسهیل تبادل ترافیک در کانون توجه قرار گیرد و بستری فراهم شود تا حجم ترافیک بیشتری را از خود عبور دهد و مشتری تصور نکند که با توجه به حجم بالای تقاضا در بخش دیتا، نمی تواند به نیازها و خواسته های خود دست یابد.
بر این اساس، آخرین فناوری در این حوزه فیبر نوری است. درواقع، فیبر تنها فناوری ای است که می تواند بدون محدودیت تقاضای مشتریان و حجم بالای ترافیک دیتا را پشتیبانی کند. از سوی دیگر، تلفن همراه نیز ناگزیر است از قابلیت های فیبر استفاده کند، زیرا به بستری نیازمند است که بتواند بیشترین حجم ترافیک را پشتیبانی کند و از خود عبور دهد. بنابراین، فیبرنوری فناوری مورد نیاز در هر دو بخش ثابت و سیار است و اپراتوری مثل ما که در هر دو بخش فعال است باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.
به گفته بابک تراکمه، عضو هیأت مدیره و رئیس کمیته فیبرنوری شرکت مخابرات ایران ریسک اصلی در این پروژه، تنها مربوط به مشتری و خواست و تقاضای اوست. اگر مشتری به این پروژه اقبال نشان دهد که امیدواریم این اتفاق بیفتد، بعد از اطلاع رسانی و فراهم کردن و تأمین محتوا برای او، مطمئنا این سرمایه گذاری، سودآور خواهد بود. از طرفی، در فضاهایی از شبکه که نوسازی صورت گرفته و به جای کابل های مسی از فیبرنوری استفاده شده، با کاهش هزینه ها روبه رو هستیم، زیرا هزینه نگهداری از فیبرنوری به مراتب کمتر از کابل مسی است.
علاوه براینکه شرکت مخابرات ایران در قبال ارتباطات کل کشور مسئولیت دارد و آن این است که آخرین فناوری ها را برای مشتریان و مردم ایران فراهم کند. مخابرات ایران ناگزیر به اجرای پروژه تانوما در کشور بود، بنابراین، به این سرمایه گذاری خوش بین هستیم.
جایگاه ایران در حوزه فیبر منازل در دنیا
به اعتقاد تراکمه براساس الگوهای موجود در دنیا، ایران در بخش فیبر، فاقد جایگاه است. در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا (منا)، کشورهایی چون قطر، کویت، ترکیه و لبنان استفاده از FTTH را شروع کرده اند و باوجود جمعیت کم، در رتبه بندی ها از ما جلوتر هستند؛ اما اتفاقی که در این پروژه می افتد با ورود شرکت مخابرات ایران در حوزه فیبرنوری، امیدواریم که این جایگاه به زودی برای ایران نیز ایجاد شود.
ما مقدمات عضویت در مجمع جهانی فیبر نوری در آسیا را انجام داده ایم و ثبت نام مقدماتی صورت گرفته است. زمانی که در این مجمع عضو شویم و آمارهای شرکت مخابرات ایران به رسمیت شناخته شود، جایگاه مناسبی برای کشور ایجاد خواهد شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید