عشقتان را از روی SMSهایش بشناسید
بیشک همانطور که پیشرفت علم و دردسترس بودن امکانات ارتباطی راههای با خبر شدن آدمها از هم را آسانتر و سریعتر کرده، به همان نسبت هم آدمها را از هم دور کرده است.
به گزارش سیتنا به نقل از زندگی ایده ال، تب پیامکها و دنیای مجازی به قدری ما و زندگی ما را تحتالشعاع قرار داده که دیگر کمتر برای همدیگر وقت میگذاریم. میتوان گفت برای با هم بودن تنبل شدهایم و با خیال اینکه وقتی میتوان با یک پیامک از یکدیگر با خبر شد دیگر نیازی به طی کردن مسافتها نیست و این یعنی دور شدن از هم و حس نکردن یک ارتباط، حالا میخواهیم بدانیم که آیا با این پیامکها میتوانیم احساسات خود را هم بروز بدهیم یا حتی پی به افکار طرف مقابل خود ببریم، در این باره با پوریا پاکرو روانشناس و مشاور خانواده صحبت کردهایم و به نتایج جالبی رسیدهایم.
پاسخهای کوتاه میدهید یا بلند؟
کسانی که پاسخهای بلند میدهند معمولا افرادی هستند که دوست دارند اطلاعات کاملی را ارائه دهند. بسیار اهل گفتوگو و اهل برقرار کردن ارتباط با دیگران بوده و خواهان ارتباط کلامی هستند و ارتباط برایشان در اولویت است، به همین دلیل رابطههای طولانی و حرفزدنهای طولانی را ترجیح مید هند. این افراد بسیار کمالگرا هستند. افرادی که پاسخهای کوتاه میدهند بستگی به حال و احوالشان در آن لحظه دارد و گاه ممکن است بیحوصله و عصبی باشند اما معمولا افراد سردتری هستند که خیلی مایل به ارتباطهای کلامی نیستند و ترجیح میدهند سریع و بیمقدمه و بیحاشیه حرفشان را بزنند و دنبال ادامه ارتباط نیستند، معمولا این افراد روابط گستردهای ندارند.
آیا میتوان از روی پیامکهای شخص پی به احساسات طرف برد ؟
در این مورد نمیتوان به طور قطع نظر داد، انسانها موجودات بسیار پیچیدهای هستند و نمیتوان دستهبندی کلی از دل آنها بیرون کشید، ممکن است در آن لحظه که پیامک خاصی به دست ما میرسد بتوان تقریبا به افکار و احساسات آن شخص پی برد. این روزها پیامک برای بعضی انسانها وسیلهای شده برای بیان احساسات و در این موارد میتوان کاملا به احساسات شخص پی برد و فهمید که در آن لحظه در افکارش چه میگذرد زیرا انسانها در لحظه نوشتن پیامک تمام سعی خود را میکنند تا حس آن لحظه خود را به شخص مقابل انتقال بدهند.
کسانی که از شکلک استفاده میکنند
تب استفاده از شکلکها در پیامکها در دنیای مجازی این روزها بسیار زیاد است، افرادی که علاقه زیادی به استفاده کردن از آنها دارند بهشدت تمایل دارند حتما احساس و نظر خود را در آن لحظه به شخص مقابل انتقال دهند، اما باید بدانیم که نوع ارتباط برقرار کردن این روزها خیلی مهمتر است. هستند افرادی که دیگر برای دیدن دوستان و آشنایان خود نمیروند و برای جویا شدن از حال آنها فقط به پیامک اکتفا میکنند، این باعث سرد شدن روابط بین آدمها شده و بهتدریج باعث از بین رفتن مهارتهای ارتباطی میشود. استفاده کردن از این نوع ارتباطات در اندازه نرمال خیلی هم خوب است اما باعث از بین رفتن اعتماد به نفس اشخاص میشود زیرا مهارتهای ارتباطی آنها به مرور از بین میرود.
چه کسانی دیر و چه کسانی زود پاسخ میدهند؟
افرادی که ارتباطها و حفظ آنها برایشان مهم است، دیگران برایشان در اولویتند و محور و مشغولیت اصلی آنها رابطه با دیگران است به محض رسیدن پیامک آن را جواب میدهند و فکر میکنند با پاسخ ندادن افراد را از دست خواهند داد، اما برعکس افراد خودمحور و با اعتماد به نفس بالا و کسانی که دیگران برایشان در اولویت نیستند پاسخ نمیدهند یا دیر پاسخ میدهند که البته در تمام این موارد موقعیت و شرایط شخص را باید درنظر گرفت.
غلط تایپ نکن
افرادی هستند که پاسخهای پیامکها را بریده و کوتاه یا با غلط املاییهای زیادی مینویسند، این افراد هیچ نوع علاقهای به ارتباط برقرار کردن از طریق تکنولوژیهای روز ندارند، انسانهای بیتمرکزی هستند و معمولا عجله دارند، وقتی نمیتوانیم منظور خود را به درستی در پیامکها به هم برسانیم گاهی پیش میآید که سؤالی از شخصی میپرسیم اما او یا جواب نمیدهد یا اشتباه جواب میدهد یا کلا برداشت اشتباهی از سؤال ما میکند و در نهایت پاسخ اشتباه خواهد داد. این از عواقب همان نرساندن درست مفهوم و منظور ماست. وقتی رودررو صحبت میکنیم، با تاکید روی برخی جملات و سؤالات خود و با استفاده از زبان بدن به راحتی مفهوم را میرسانیم و قطعا جواب درست را دریافت خواهیم کرد، در غیر اینصورت اگر پاسخ درست را دریافت نکنیم شخص با دیدن چهره ما یا با سؤالات مکرر ما متوجه میشود که جواب درستی نداده است و تلاش میکند پاسخ مطلوبتری به ما بدهد.
افرادی که به جملات فلسفی علاقهمندند
هستند افرادی که همیشه یک بیت شعر یا جملاتی فلسفی در آستین خود دارند و برای هر پیامک عادی که از افراد میگیرند از آنها استفاده میکنند، اینها تلاش میکنند متفاوت باشند، خودنمایی کنند، این اتفاق بد نیست که جملات تاثیرگذار بگوییم اما ادامه دادن این نوع پاسخها باعث از بین رفتن اثر این جملات میشود زیرا گیرنده آن پیام دیگر برایش عادی میشود و به عمق جملات فکر نخواهد کرد. معمولا گیرنده این پیامها از این نوع پیامها خوشحال میشوند اما بعد از مدتی خستهکننده خواهد بود.
چه کسانی با SMS راحتتر حرف میزنند؟
افرادی که از موقعیت فرار میکنند با پیامک صحبت کردن را ترجیح میدهند، این نوع افراد با ارتباط برقرار کردن مشکل دارند، از برخورد با اطرافیان و عکسالعمل آنها وحشت دارند و معمولا خود را پشت پیامکهایشان پنهان میکنند. اما برخی افراد به آدمها اجازه صحبت کردن نمیدهند و اطرافیان خود را مجبور میکنند تا بعد از خداحافظی با آنها حرف خود را با پیامک به آنها بگویند تا شاید به این روش توجه آن شخص را جلب کنند که در اینصورت به مرور روابط این افراد فقط در پیامکها خلاصه خواهد شد.
شخصیتشناسی مخففنویسها
دنیای ما دنیای سرعت است و معمولا این افراد عجول هستند که سعی میکنند با این روش سریعتر پاسخ دهند و سریعتر پاسخ خود را بگیرند، برخی دیگر تنبلها هستند که مخفف مینویسند آنها با بیحوصلگی تمام پاسخ میدهند، مقتصدها هم مخفف مینویسند. آنها تمام سعی خود را میکنند تا با استفاده از کمترین کاراکترها پاسخ پیامکها را بدهند تا کمترین هزینه را پرداخت کنند، اما این اشتباهات املایی به مرور در صحبتهای محاورهای آنها در زندگی تاثیر میگذارد و به مرور عادت میکنند تا مخفف و بریده صحبت کنند. البته اینها دلیل نمیشود که اگر شخصی وقتی برای پیامک نمیگذارد صرفا در رفتار حضوری هم همانطور باشد. هستند افرادی که پیامک نمیدهند اما بسیار فن بیان بالایی دارند و خوب صحبت میکنند.
کسانی که اصلا جواب نمیدهند
اینگونه افراد اتفاقا بسیار انسانهای ارتباطی دیداری و گفتاری هستند، این افراد ترجیح میدهند در ارتباطات خود با اشخاص رودررو باشند چون دیدار برایشان مهمتر است و به دنبال ارتباط چشمی هستند تا کلامی و به لحاظ علمی این افراد قسمتی از مغزشان فعال است که در نتیجه این نوع ارتباط را بیشتر میپسندند.
SEND TO ALL نکن
یکی از اشتباهات رایج افراد فرستادن یک پیامک واحد برای تعداد افراد زیاد است. این نوع افراد دید اجتماعی مناسبی ندارند زیرا افراد در اجتماع جایگاههای متفاوتی دارند و ممکن است هر کدام از این افراد از آن پیامک برداشت خود را داشته باشند و برای برخی خوشایند باشد و لذت ببرند و لی برخی دیگر دچار سوءتفاهم شوند و باعث به هم خوردن دوستیها شود، این نوع افراد خیلی به روابط توجه نمیکنند و احساس میکنند با این کار میتوانند این حس را پنهان کنند و میخواهند افراد را از سر خود باز کنند و با خود میگویند حتما با این کار دیگر کسی از من گلایه نخواهد کرد که چرا پیامک نمیدهم.
پیامک را ترجیح میدهید یا زنگ زدن ؟
پیامک به عنوان یک ارتباط گرم و صمیمی شناخته نمیشود و معمولا انسانها در این نوع ارتباط به خاطر درست نرساندن منظور خود معمولا دچار سوءتفاهم میشوند، ما ترجیح میدهیم مخاطبمان به عمق حرف و احساس ما پی ببرد اما از آنجایی که ۸۰درصد رساندن مطلب زبان بدن و کلام است و وقتی با پیامک ارتباط برقرار میشود، مقدار بیشتری از احتمال درست فهماندن مطلب را از دست میدهیم، وقتی شخصی میگوید «پیامک نده تماس میگیرم» یا «بیا حضوری صحبت کنیم» مشخص است که خواهان، روابط صمیمیتر و نزدیکتر را ترجیح میدهد.پیامکهای خیلی گرم و صمیمی هم فقط در یک یا دو بار اول شاید بتواند تاثیرگذار باشد، با گذشت زمان این امر عادی میشود و دیگر نمیتواند احساسش را به درستی برساند.
انتهای پیام
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید