افزایش ناگهانی محصولات ایران خودرو و سایپا در میانه تایید و تکذیب
به دنبال اعتراض کاربران شبکه های اجتماعی به افزایش قیمت محصولات دو شرکت خودروسازی سایپا و ایرانخودرو، این دو شرکت اعلام کردند که برای افزایش قیمت مجوز قانونی دارند، اما سازمان حمایت از مصرفکنندگان ادعا کرد نهتنها افزایش قیمت خودرو را تایید نمیکند بلکه آن را تکذیب هم میکند.
به گزارش سیتنا، دو شرکت خودروسازی سایپا و ایرانخودرو در اقدامی هماهنگ و در اطلاعیههایی جداگانه قیمت محصولاتشان را بهطور میانگین تا ۱۵۰ میلیون تومان بالا بردند.
مرور جدول قیمتهای جدید محصولات این دو شرکت خودروساز نشان میدهد که قیمت خودرو شاهین از گروه سایپا ۱۲۹ میلیون تومان و قیمت دنا از گروه ایرانخودرو تا ۲۰۰ میلیون تومان افزایش یافته است.
بر مبنای تصویر اطلاعیه شرکت خودروسازی سایپا که صبح دوشنبه ۲۸ آبان در شبکههای اجتماعی منتشر شد، قیمت کارخانهای خودروهای ساینا، کوییک، اطلس و شاهین بهطور میانگین ۲۵ درصد افزایش پیدا کرده است. به این ترتیب، قیمت ساینا اس با حدود ۵۹ میلیون تومان افزایش قیمت از ۲۸۳ میلیون تومان به ۳۴۲ میلیون تومان رسید و قیمت کارخانه خودرو ساینا جیایکســال نیز از ۲۸۳ میلیون تومان به ۳۴۱ میلیون تومان افزایش پیدا کرد که رشد ۱۷ درصدی قیمت این خودرو را نشان میدهد.
قیمت ساینا اس دوگانهسوز هم با جهش قیمت ۸۵ میلیون تومانی از ۲۴۲ میلیون تومان به ۳۲۷ میلیون تومان رسید و قیمت کوییک گیربکس اتوماتیک از حدود ۲۹۴ میلیون تومان به حدود ۳۹۷ میلیون تومان افزایش پیدا کرد که رشد ۱۰۳ میلیون تومانی قیمت این خودرو را نشان میدهد.
کوییک اس استاندارد ۸۵گانه نیز با ۸۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش قیمت مواجه شد و از حدود ۲۴۸ میلیون تومان به حدود ۳۳۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید.
قیمت کارخانهای دیگر محصولات سایپا نیز به همین شکل افزایش پیدا کرد، اما بیشترین رکورددار افزایش قیمت در این گروه خودروسازی خودرو شاهین جی بود که با حدود ۱۲۹ میلیون تومان افزایش از حدود ۳۶۸ میلیون تومان به حدود ۴۹۷ میلیون تومان رسید.
شرکت ایرانخودرو نیز در اطلاعیهای نرخهای جدید پژو، دنا، رانا، سمند و تارا را اعلام کرد. در گروه خودروسازی ایرانخودرو، دنا توربو پلاس رکورددار افزایش قیمت است که بهای آن از ۵۸۹ میلیون تومان به ۷۹۸ میلیون تومان صعود کرد.
قیمتهایی که دو شرکت سایپا و ایرانخودرو اعلام کردهاند، بهای فروش پایه محصولات است و مشمول سایر هزینههای مرتبط از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، بیمه شخص ثالث و عوارض شمارهگذاری نمیشود؛ به این معنا که قیمت هریک از محصولات این دو شرکت خودروساز داخلی در بازار فراتر از نرخهای اعلامی خواهد بود.
انتشار تصاویر اطلاعیههای شرکتهای سایپا و ایرانخودرو در شبکههای اجتماعی بازتاب فراوانی داشت.
در حالی که هر دو شرکت خودروسازی در اطلاعیههایشان اعلام کردهاند که برای افزایش قیمت مجوز قانونی دارند، سازمان حمایت از مصرفکنندگان ادعا کرد نهتنها افزایش قیمت خودرو را تایید نمیکند بلکه آن را تکذیب هم میکند.
در همین حال، الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت اعلام کرد: از ۱۳ ماه پیش مصوبهای وجود داشت مبنی بر اینکه باید قیمت خودرو افزایش یابد، لذا دولت برای جلوگیری از سودجویی دلالان، با این کار موافقت کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید