کدخبر :291679 پرینت
09 اسفند 1402 - 18:13

چگونگی فعالیت سندباکس تنظیم‌گری سازمان فناوری اطلاعات ایران تشریح شد

معاون سیاستگذاری و اعتباربخشی سازمان فناوری اطلاعات ایران، گفت: توسعه نوآوری، کاهش زمان ورود به بازار، تسهیل مقررات و بهبود مراحل صدور مجوز از مزایای سندباکس رگولاتوری یا نظارتی وزارت ICT است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، حامد منکرسی، با اشاره به این که توسعه نوآوری، کاهش زمان ورود به بازار، تسهیل مقررات و بهبود مراحل صدور مجوز از مزایای سندباکس رگولاتوری یا نظارتی وزارت ICT است، بیان داشت: کسب و کارهای فناور با حضور در محیط آزمون تنظیم‌گری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات که سازمان فناوری اطلاعات ایران، نمایندگی آن را به عهده دارد، ضمن مواجهه با بازار و مشتریان واقعی که به صورت محدود و کنترل شده برای آنها فراهم شده است، تجربیات کاربردی و موثری را کسب می‌کنند. آنها با حضور در سند باکس، علاوه بر این که هزینه‌های خود را کاهش و بهره‌وری‌شان را افزایش می‌دهند، قادرند نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنند و در سریع‌ترین زمان ممکن اقدام به بهبود آن نمایند.

وی افزود: مهمترین نتیجه و دستاورد توسعه سند باکس، تدوین مقررات جدید یا اصلاح مقررات موجود در جهت توسعه نوآوری‌ها در حوزه فاوا است.وی با بیان این مهم که سندباکس سازمان فناوری اطلاعات ایران، صرفا به کسب و کارهای فعال در حوزه IT معطوف نمی‌شود و تمامی زمینه‌های فعالیت سازمان‌ها و شرکت‌های تابعه وزارت ارتباطات را شامل می‌شود، گفت: کسب و کارهای فناور چنانچه دارای خدمات یا محصولاتی در زمینه‌هایی مانند کلان‌داده‌ها، هوش مصنوعی، پست، لجستیک، فناوری‌های تنظیمی، زیرساخت و فعالیت‌های حوزه فضایی هستند می‌توانند خود را در محیط آزمون تنظیم‌گری محک بزنند و به چالش بکشند. در این راستا، سازمان فناوری اطلاعات ایران، کلیه تعاملات لازم با دستگاه‌های زیرمجموعه وزارت ICT را جهت فعالیت در سندباکس برقرار خواهد کرد.

منکرسی در خصوص ساختار اجرایی حاکم بر محیط آزمون تنظیم‌گری سازمان فناوری اطلاعات ایران، تصریح داشت: وقتی درخواستی از طرف یک کسب و کار فناور (که جزییات آن اخیرا طی فراخوانی در پورتال رسمی سازمان فناوری اطلاعات ایران به انتشار رسیده است) به ثبت می‌رسد، شورای اجرایی به بررسی آن می‌پردازند. سپس توسط کمیته تخصصی که متشکل از نمایندگان دستگاه‌های تابعه وزارت ICT و برخی نخبگان است، چگونگی مدیریت فرآیند سندباکس شکل می‌گیرد. سپس از طریق دبیرخانه، هماهنگی و تعاملات بعدی جهت استقرار متقاضی در سندباکس انجام می‌شود.

گفتنی است؛ سندباکس رگولاتوری یک محیط کنترل‌شده است که به شرکت‌های نوآور اجازه می‌دهد، خدمات و مدل‌های کسب و کار نوآورانه خود را در مقیاس کوچک آزمون کنند. در این میان، به دلیل کوچک بودن مقیاس آزمایش‌ها و نظارت‌های اعمال شده از سوی رگولاتور، میزان خطرپذیری فعالیت‌ها کاهش پیدا می‌کند. به عبارت دیگر در چارچوب سندباکس، ایده‌های نوآورانه با اطمینان از وجود محافظت مورد آزمایش قرار خواهند گرفت. در طی این فرآیند، تنظیم‌گر بخشی می‌تواند به اصلاح مقررات موجود یا تدوین مقررات جدید بپردازد تا فعالیت کسب‌وکارهای نوآور در بازار بتواند گسترش یابد.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.