یک عضو ارشد اتاق بازرگانی: محدودسازی اینترنت، یک چرخه تشدیدشونده زیان برای اقتصاد ایجاد میکند
رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران، گفت: ممکن است در دیگر کشورها نیز گاهی به دلایلی، اینترنت قطع یا محدود شود، اما نهادهای ناظر و پایشکننده اینترنت در دنیا نشان میدهند که بازه اعمال محدودیت بر اینترنت همیشه بسیار کوتاه است و بسیار به ندرت دیده شده که قطعی یا محدودسازی اینترنت برای یک بازه زمانی طولانی اعمال شود.
به گزارش سیتنا، بررسیهای دادههای دریافتی نشان میدهد که قطعی و اختلال اینترنت از مهر تا پایان دیماه سال جاری دهها هزار میلیارد تومان به اقتصاد ایران زیان وارد کرده است. با فرض اینکه اختلال در اینترنت اثری ۲۵ درصدی بر اقتصاد دیجیتال باقی گذاشته باشد، زیان ماهانه به حدود ۹.۸ هزار میلیارد تومان میرسد که برای چهار ماهه مهر تا دی ماه امسال این زیان ۳۹.۲ هزار میلیارد تومان خواهد بود.
فرزین فردیس، رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران در گفتوگو با استودیو اتاق تهران، عنوان کرد که متاسفانه وضع محدودیتهای دائمی بر اینترنت، مدافعان زیادی در نهادهای مختلف دارد که در شرایط بروز نارضایتی، نقش پررنگی در تصمیمگیریها دارند.
او گفت: ممکن است در دیگر کشورها نیز گاهی به دلایلی اینترنت قطع یا محدود شود اما نهادهای ناظر و پایشکننده اینترنت در دنیا نشان میدهند که بازه اعمال محدودیت بر اینترنت همیشه بسیار کوتاه است و بسیار به ندرت دیده شده که قطعی یا محدودسازی اینترنت به صورت عامدانه و با تصمیم سیاستمدار برای یک بازه زمانی طولانی اعمال شود.
او با اشاره به زیانهای بالای چنین رفتاری در حوزه سیاستگذاری افزود: چنین رویکردی یک چرخه تشدیدشونده زیان برای اقتصاد ایجاد میکند. در کشور ما وقتی از سرمایهگذاران دعوت میکنیم در اقتصاد دیجیتال فعال شوند و سرمایهگذاری کنند، میگویند کسبوکار شما به سیمی بند است، به دکمهای بند است و هر لحظه ممکن است قطع شود. آنها وارد سرمایهگذاری در این حوزه نمیشوند چون میدانند ریسک زیادی دارد و هر لحظه ممکن است اینترنت قطع شود.
فردیس همچنین با تاکید بر اینکه محدودیتهای اینترنتی بر تمام اقتصاد کشور و نه فقط حوزه دیجیتال اثر گذاشته است، گفت: ما خودمان که در حوزه اقتصاد دیجیتال کار میکنیم تصور نمیکردیم قطعی اینترنت تا این اندازه روی دیگر کسبوکارها هم اثرگذار باشد، اما وقتی دادهها و آمارهای دیگر کسبوکارها مثلاً اتحادیه پوشاک را میبینیم متوجه میشویم آنها هم به اندازه ما دردشان گرفته و ازشان خون رفته است، چون بخش زیادی از فروش کالا را از طریق پلتفرمهای مجازی و اینترنت پیش میبردند.
او همچنین با اشاره به رویکرد استارتآپها و شرکتهای دانشبنیان در حراست از دادههای کاربران، گفت: استارتآپها در حراست از دادههای کاربران بسیار مسوولانه عمل کردند. مشکل این است قوانین حفاظت از دادههای شخصی در کشور ما ناقص است. بنگاههای حوزه اقتصاد دیجیتال در حفاظت از دادههای کاربرانشان بسیار مسوولانهتر و بهتر از کسبوکارهای دیگر در حوزههای دیگر عمل کردند.
رئیس کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران، با توصیه به پرهیز از ضربه وارد کردن به سرمایههای کشور عنوان کرد که اگر جایی رانت وجود دارد باید برای حذف رانت تلاش کرد نه اینکه هدف رانت را تغییر دهیم.
فرزین فردیس گفت: هدف ما باید تغییر و دگرگونی رفتارهای غلط باشد. در زمان تخریب بیمحابای نهادها و بنگاهها باید حواسمان باشد که با این روند دیگر ساختمانی باقی نمیماند که زیر سقفش پناه بگیریم.
انتهای پیام
گزارش از مونا ارشادی فر
افزودن دیدگاه جدید