کدخبر :263268 پرینت
19 آبان 1400 - 14:37

سخنگوی صنعت برق در پاسخ به سیتنا: سرعت تشخیص ماینرهای غیرمجاز افزایش می‌یابد

سخنگوی صنعت برق گفت: برنامه‌ها و روش‌های شناسایی جدید را در پیش رو داریم که به زودی سرعت تشخیص ماینرهای غیرمجاز را افزایش می‌دهد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، به منظور ارائه اطلاعات آخرین وضعیت آب وبرق کشور، امروز چهارشنبه ۱۹ آبان ماه، جلسه‌ای با حضور مسئولان ارشد وزارت نیرو و تنی چند از اضحاب رسانه در محل معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، برگزار شد.

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق ایران گفت: به لحاظ شاخص مصرف انرژی جزو کشور‌های پرمصرف هستیم به طوری که شدت مصرف انرژی در ایران بیش از دو برابر متوسط جهانی است.

وی افزود: بیش از ۹۵ درصد تولید برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی صورت می‌گیرد و پنج درصد باقی‌مانده توسط نیروگاه‌های برق‌آبی یا اتمی انجام می‌شود و با توجه به سهم بالای تولید برق توسط واحد‌های حرارتی، مصرف سوخت گاز، سهم مهمی در تولید برق کشور ایفا می‌کند.

سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه "سوخت اول و مبنای طراحی واحد‌های حرارتی کشور سوخت گاز طبیعی است"، گفت: اگر نیروگاه‌ها مجبور به استفاده از سوخت مایع شوند، هزینه‌های تعمیرات آن‌ها بالا می‌رود، اما با توجه به شرایط زمستان پیش رو، ناچار به جایگزینی بخشی از مصرف نیروگاه‌ها با سوخت مایع هستیم که از تعداد ۷۵ نیروگاه کشور، تنها ۱۶ نیروگاه که نیروگاه بخاری قدیمی هستند امکان استفاده از مازوت را دارند و بقیه نیروگاه‌ها سوخت نفت‌گاز را جایگزین مصرف گاز می‌کنند.

وی ادامه داد: فصل سرما، زمان تعمیرات دوره‌ای و اساسی نیروگاه‌های حرارتی است و طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته، تعمیرات نیروگاه‌ها تا قبل از پیک تابستان ۱۴۰۱ به اتمام می‌رسد و هم‌اکنون نیز ۱۵ درصد از برنامه تعمیرات، جلو هستیم.

رجبی مشهدی در خصوص زمستان پیش رو اذعان داشت: اگر مردم در بخش خانگی ۲۰ درصد در مصرف گاز صرفه جویی کنند، حتما گاز نیروگاه‌ها تأمین خواهد شد.

سخنگوی صنعت برق، در خصوص قبوض برق تابستان امسال گفت: مبلغ قبض برق ۸۵ درصد از مشترکان به دلیل رعایت الگوی مصرف، کمتر از ۳۰ هزار تومان در ماه بوده، ۱۳ درصد از مشترکان با مصرف تا دو برابر الگو، قبضی بین ۳۰ هزار تومان تا ۲۰۰ هزار تومان پرداخت کردند و تنها دو درصد از مشترکان که بسیار پرمصرف بودند بیش از دو برابر الگوی منطقه خود برق مصرف کرده‌اند که قبض این دسته از مشترکان به صورت نرخ آزاد برق محاسبه شد چرا که به مصارف بالای دو برابر الگوی مصرف، یارانه برق تعلق نمی‌گیرد.

مصطفی رجبی مشهدی سخنگوی صنعت برق کشور در پاسخ به سوال خبرنگار سیتنا پیرامون فعالیت ماینرهای غیرمجاز و تعلل در شناسایی آنها توسط متولیان صنعت برق گفت: شناسایی ماینرهای غیرمجاز ساده نیست به خصوص در کارگاه‌های صنعتی نیمه فعال و کارخانه‌هایی که بخشی از تولید خود را برای استخراج غیرقانونی ماینرها متوقف کرده‌اند، قطعا تشخیص آنها بر اساس میزان مصرف به تنهایی مقدورنیست.

وی ضمن پذیرش کندی روند شناسایی ماینرهای غیرمجاز توسط متولیان صنعت برق، ادامه داد: برنامه‌ها و روش‌های شناسایی جدید را در پیش رو داریم که به زودی سرعت تشخیص ماینرهای غیرمجاز را افزایش می‌دهد و در حال حاضر بیش از 220 هزار دستگاه شناسایی‌، کشف، ضبط و تحویل مقامات قضایی شده است.

سخنگوی صنعت برق کشور، در پایان اضافه کرد: امیدواریم با تلاش مجموعه وزارت نیرو و اطلاع رسانی مردم، مکان‌هایی که ماینرها به صورت غیرمجاز استخراج می‌شود، شناسایی شوند و در همین حال مسیر را به سمتی پیش ببریم که دست آنها را از شبکه ملی قطع کنیم تا از این پس به‌صورت مجاز فعالیت خود را دنبال کنند.

انتهای پیام

گزارش از مسعود فاتح

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.