علم و فناوری میتواند محور دیپلماسی عمومی باشد
قائم مقام وزیر علوم در امور بینالملل و رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی، گفت: علم و فناوری که از ستونهای اقتدار نظام است میتواند محور دیپلماسی عمومی قرار گیرد.
به گزارش سیتنا، دکتر سالار آملی، در نخستین نشست هماهنگی دیپلماسی عمومی جمهوری اسلامی ایران در افغانستان که به میزبانی وزارت امور خارجه کشورمان برگزار شد، پیوستگی دیپلماسی عمومی را لازمه توانمندی تاثیرگذاری در این حوزه دانست و گفت: علم و فناوری که از ستونهای اقتدار نظام است میتواند محور دیپلماسی عمومی قرار گیرد. امروز نه تنها در افغانستان و کشورهای منطقه که در کشورهای غربی، علم و فناوری ما با اقبال عمومی مواجه شده است و این امر سبب میشود با ایرانهراسی فرسنگها فاصله ایجاد شود.
وی با اشاره به تحصیل حدود ۱۸ هزار دانشجوی افغانستانی در دانشگاههای ایران افزود: فارغالتحصیلان افغانستانی دانشگاههای ایران با ورود به جامعه خود، چرخ دانش و فناوری را به حرکت درآورده و جامعه نخبگانی آن را تشکیل میدهند.
رئیس مرکز همکاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران با تاسیس سه شعبه از دانشگاههای پیام نور، آزاد اسلامی و جامعهالمصطفی در افغانستان توانسته است از بازیگران منطقهای و فرامنطقهای پیشی گرفته و بخش عمدهای از نیروی انسانی تحصیلکرده افغانستان را تامین کند.
وی با اشاره به سیاستهای وزارت علوم در افغانستان اظهار داشت: در شرایط فعلی، چند محور و سیاست مهم در وزارت علوم از جمله افزایش شعبات دانشگاهی ایران در افغانستان با محور دانشگاه جامع علمی کاربردی، تشکیل انجمن دانشگاههای ایران و افغانستان، اعطای بورسیه به کلیه متقاضیان تحصیل در زبان و ادبیات فارسی، اعطای بورسیه به اعضای هیئت علمی با نگاه ویژه به زنان به منظور تربیت جنبش نخبگانی افغانستان و تامین کتب علمی مورد نیاز جامعه علمی افغانستان، طرحریزی و دنبال میشود.
جمهوری اسلامی ایران با تاسیس سه شعبه از دانشگاههای پیام نور، آزاد اسلامی و جامعهالمصطفی در افغانستان توانسته است از بازیگران منطقهای و فرامنطقهای پیشی گرفته و بخش عمدهای از نیروی انسانی تحصیلکرده افغانستان را تامین کند.
دکتر سالار آملی در پایان خواستار چرخش اطلاعات اقدامات بخشهای مختلف در افغانستان در یک سامانه یا دبیرخانه شد و خاطرنشان کرد: در صورت اطلاع از موضوع همکاری یا سیاست وزارتخانهها و نهادهای مختلف در افغانستان، وزارت علوم میتواند نیروهای مورد نیاز را به منظور تداوم حضور اقدامات ایران در داخل افغانستان تربیت کند.
گفتنی است در این نشست، رئیس بنیاد سعدی، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، رئیس جامعه المصطفی، مدیرکل امور بیگانگان وزارت اطلاعات، قائم مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بینالملل، استانداران خراسان جنوبی و رضوی نیز حضور داشتند و به بیان نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید