حداقل 450 شرکت دانشبنیان از معافیتهای گمرکی بهرهمند شدهاند
معافیتهای گمرکی از جمله خدماتی است که به شرکتهای دانش بنیان ارائه می شود. رئیس مرکز شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی و فناوی ریاست جمهوری اعلام کرد که حداقل 450 شرکت دانش بنیان از این خدمت بهره مند شده اند.
به گزارش سیتنا، سید محمد صاحبکار خراسانی، رئیس مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان با اشاره به فعالیتهای گمرکی این مرکز، از استفاده 450 شرکت دانشبنیان از تسهیلات گمرکی خبر داد.
وی گفت: براساس ماده 21 آییننامه اجرایی قانون حمایت از شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات، شرکتها و مؤسسات دانشبنیان از پرداخت هزینههای عوارض و حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض صادراتی معاف هستند.
رئیس مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان افزود: معافیتهای گمرکی شرکتهای دانشبنیان به 4 دسته کلی تقسیم میشود: کالاهای دانشبنیان برای مهندسی معکوس، کالاها و قطعات برای ساخت کالای دانشبنیان تا حد نمونه اولیه و پایلوت، تجهیزات آزمایشگاهی، تست و کنترل کیفیت و ماشینآلات خط تولید؛ که شرکتهای دانشبنیان با مراجعه به سایت reg.daneshbonyan.ir و تکمیل فرمهای مربوطه، میتوانند از این تسهیلات گمرکی بهرهمند شوند.
تعامل با دیگر نهادها
دبیر کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکتهای دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: تاکنون 450 شرکت دانشبنیان از معافیتهای گمرکی استفاده کردهاند و در سال 1398، تعداد 95 شرکت دانشبنیان از این تسهیلات بهره بردهاند. از این میان، 36 مورد سهم شرکتهای تجهیزات آزمایشگاهی و کنترل کیفیت، 37 مورد کالای دانشبنیان تا حد نمونههای اولیه، 13 مورد ماشینآلات و 9 مورد مهندسی معکوس بوده است.
عضو هیئت علمی پژوهشکده مطالعات فناوری گفت: شرکتهای با تعاملات گمرکی بالا و همچنین دارای حداقل 3 سال فعالیت در حوزه صادرات و واردات و عدم سابقه قاچاق، تقلب تجاری و جعل اسناد، میتوانند جزء فعالان اقتصادی مجاز قرار بگیرند. تا سال 95 تنها 26 شرکت دانش بنیان بهعنوان فعال مجاز اقتصادی شناختهشده بودند که 37 شرکت دیگر تا انتهای سال 97 به این تعداد افزوده شد و تعداد فعالان مجاز اقتصادی در سال جدید نسبت افزایش خواهد یافت.
صاحبکار خراسانی با اشاره به همکاریها و تعاملات گسترده این مرکز با سایر نهادها در حوزه وارادت و صادرات گفت: تعامل با بانک مرکزی، وزارت جهاد کشاورزی، وزرات صمت، اداره کل تجهیزات پزشکی، سازمان توسعه تجارت و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بخشی از همکاریهای مرکز شرکتهای دانش بنیان با سایر نهادها در حوزه تسهیل واردات و صادرات کالاهای شرکتهای دانش بنیان است.
رئیس مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان به ارائه بیش از 3000 مشاوره رایگان گمرکی به شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و گفت: شرکتهای دانش بنیان میتوانند از طریق ارسال درخواست در وبسایت bizservices.ir پیشخوان مشاوره گمرک و حمل و نقل بینالملل، از مشاوره های رایگان گمرکی بهره مند شوند.
در پایان صاحبکار خراسانی از تمامی شرکتهای و فعالان حوزه دانشبنیان دعوت کرد تا با حضور در نشستها و وبینارهای مرکز دانشبنیان، مشکلات مربوطه را مطرح و به بهتر شدن خدمات گمرکی کمک کنند.
علاقهمندان می توانند برای آگاهی بیشتر از جزئیات این خدمات به سامانه www.Daneshbonyan.ir مراجعه کنند.
انتهای پیام
دیدگاهها
افزودن دیدگاه جدید