کدخبر :232303 پرینت
24 مرداد 1398 - 23:56

شرایطی که مهیار پسر میترا استاد از اعدام نجفی گذشت

بعد از کش و قوس های فراوان محمد علی نجفی که متهم به قتل همسر خود میترا استاد بود، از سوی اولیای دم بخشیده شد و از قصاص رهایی یافت.

متن خبر

به گزارش رکنا، روز گذشته نیز مسعود استاد در حالی که سابقا اعلام کرده بود قصد بخشش ندارد، در صفحه اینستاگرام خود با انتشار متنی اعلام کرد که بدون هیچ معامله ای محمد علی نجفی را بخشیده اند. این خبر ضمن خوشحالی اما سوالات بسیاری را در پی داشت که نجفی از جنبه عمومی جرم به چند سال حبس محکوم می‌شود و آیا فرزند مرحوم میترا استاد زمانی که به سن قانونی رسید، می‌تواند تصمیم دیگری در رابطه با نجفی بگیرد یا خیر. محمد صالح نیکبخت وکیل و حقوقدان در گفت و گویی اعلام کرد که دادگاه به لحاظ جنبه عمومی جرم ممکن است اشد مجازات را برای متهم در نظر بگیرد.

نجفی به لحاظ عمومی بودن جرم محاکمه خواهد شد

محمدصالح نیکبخت وکیل و حقوقدان برجسته کشورمان، گفت: در ابتدا باید از خانواده استاد تشکر کنیم و اظهار خوشحالی می‌کنیم از اینکه آقای نجفی را مورد عفو قرار دادند و فرهنگ عفو و بخشش را در جامعه تقویت کردند. درباره حکم آقای نجفی باید بگویم که از ابتدا حکم ایشان به دلیل نگهداری از سلاح غیرمجاز و استفاده از آن دوسال حبس و به دلیل قتلی که رخ داده بود اعدام صادر شده بود. زمانی که دررابطه با اعدام بخشش صورت ‌می‌گیرد، ۲ سال حبس کماکان به قوت خود باقی می‌ماند و با اینکه بخشش صورت گرفته است اما دادگاه به لحاظ عمومی بودن جنبه جرم، متهم را به مجازات دیگری محکوم می‌کند.

نبکبخت ادامه داد: درست است که خانواده مقتول از اعدام گذشت کردند، اما دادگاه این اتفاق را دارای جنبه عمومی می‌داند و حتی در صورت بخشش، خود دادگاه به لحاظ عمومی بودن جرم، مجازاتی را تعیین می‌کند که این مجازات می‌تواند حداقل و حداکثر داشته باشد که حداقل آن سه سال حبس است که در نهایت با آن دو سال حبسی که از ابتدا بود، جمع بسته می‌شود و حکم متهم اجرا می‌شود.

این حقوقدان ادامه داد: من اولین کسی بودم که زمانی که حکم آمد، اعلام کردم که دیگر نباید به دنبال حاشیه و اعتراض به حکم دیوان عالی کشور بود، بلکه باید سعی شود تا از خانواده مقتول رضایت بگیرند و بحث سازش را مطرح و پیگیری کنند. خوشبختانه این اتفاق افتاد و بخشش آقای نجفی رویه خوبی بود که اتفاق افتاد.

مهیار پسر میترا استاد می توانست تا سن قانونی رضایت ندهد

صالح نیکبخت با بیان اینکه اگر پدر و مادر میترا استاد در قید حیات نبودند تنها ولی دم مقتول فرزندش مهیار بود، تصریح کرد: پدر ومادر و مهیار فرزند میترا استاد از اولیای دم محسوب می‌شوند و خواهر و برادر ولی دم به حساب نمی‌آیند.اگر فرزند صغیر باشد برای او قیمی تعیین می‌کنند تا او به سن مناسب برسد و بتواند تصمیم گیری کند.

نیکبخت ادامه داد: زمانی که فرزند صغیر باشد می‌توانند سهم او از دیه و تصمیم گیری را کنار بگذارند تا او به سن قانونی برسد و تصمیم گیری کند. مثلا ممکن است فرزند زمانی که بزرگ شد برای قاتل حکم قصاص را از جانب خود بخواهد، اما درباره محمد علی نجفی این موضوع صورت نمی‌گیرد زیرا به رضایت از همه اولیای دم گرفته شده است و حتی مهیار فرزند میترا استاد نیز نجفی را از قصاص بخشیده است و زمانی که به سن قانونی رسید دیگر نمی‌تواند ادعایی در این باره داشته باشد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.