کدخبر :225180 پرینت
24 بهمن 1397 - 11:18
دبیر دوم کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با سیتنا:

برای رونق کسب‌وکارها باید مشوق‌های صادراتی بیشتری در نظر گرفته شود/ بانک‌ها برای اعطای تسهیلات در حوزه‌ی اشتغال خانگی و روستایی کمک کنند

دبیر دوم کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، گفت: باید در بحث صادرات، برخی تمهیدات و تشویقاتی در نظر گرفته شود تا رونق اتفاق افتد و در کنار آن از سوءاستفاده کنندگانی که بازار را به سمتی می‌کشند که به طور واقعی در بحث ترخیص کالا، صادرات کالا و ثبت سفارشات دچار مشکل شود، جلوگیری کنیم.

متن خبر

دکتر سیدتقی کبیری، نماینده‌ی مردم خوی و چایپاره در مجلس در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی سیتنا، پیرامون از رونق افتادن بخشی از کسب‌وکارها با توجه به شرایط سال جاری، گفت: این مورد، هم در برنامه‌ی ششم و هم در برنامه‌ی بودجه دولت لحاظ شده است.

وی در عین حال گفت: اما باید در بودجه‌ی 98 بعد از کمیسیون تلفیق در صحن ببینیم که چه کاری باید انجام دهیم.

دبیر دوم کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، افزود: واحدهای تولیدی دچار مشکل شده‌ و یا تعطیل یا نیمه تعطیل شده‌اند. حمایت از این‌ها در قالب تسهیلات و وام‌هایی بود که گرفته‌اند و دچار مشکل شده‌اند.

وی، خاطرنشان کرد: امسال نیز در متمم لایحه‌ی بودجه که دولت ورود پیدا نکرد و مجلس وارد عمل شد، چند ماده‌ای را پیشنهاد دادیم که اشکالاتی از طرف شورای نگهبان بر پیشنهادات مجلس گرفته شد. مجددا قرار است پیشنهادات اصلاح شده و مطرح شوند.

وی خاطرنشان کرد: اما در شرایطی که به انتهای سال نزدیک می‌شویم، امیدواریم بتوانیم واحدهایی که دچار مشکل شده‌اند و قبلا تسهیلاتی گرفته‌اند و به دلایل مسائل صادراتی و ارزی نتوانستند روی پا بایستند را روی پایشان نگه داریم.

نماینده‌ی مردم خوی و چایپاره در مجلس، اظهار کرد: باید در بحث صادرات، برخی تمهیدات و تشویقاتی در نظر گرفته شود تا رونق اتفاق افتد و در کنار آن از سوءاستفاده کنندگانی که بازار را به سمتی می‌کشند که به طور واقعی در بحث ترخیص کالا، صادرات کالا و ثبت سفارشات دچار مشکل شود، جلوگیری کنیم.

وی، گفت: کمک‌هایی در حوزه‌ی اشتغال خانگی و روستایی که در برنامه و لایحه آمده، صورت گرفته است، اما متاسفانه در مسیر اجرایی شدن مشکلاتی داریم که از جمله‌ بحث بانکی را داریم؛ چراکه بروکراسی اداری سخت شد و عملا روستاییان در بحث تضامین که جز باغ یا زمین نیست، دچار مشکل می‌شوند. بانک‌ها هم در این مورد همکاری ضعیفی دارند.

دبیر دوم کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، افزود: جلساتی در کمیسیون اقتصادی با مدیران بانک‌ها چه بخش خصوصی و چه بخش دولتی برگزار کردیم.

وی ادامه داد: در همین راستا جلسات ویژه‌ای با مدیران بانک‌های عامل همچون پست بانک، صندوق کارآفرین و بانک کشاورزی برگزار کردیم تا بتوانیم 1.5 میلیارد دلاری که تصویب شده است را عملیاتی کنیم؛ چراکه بانک‌ها یک سری مشکلات داشتند و همچنین مشکلاتی در حوزه‌هایی مانند کمیته امداد و محیط زیست وجود داشت.

دبیر دوم کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان تاکید کرد: به این‌ها کمک می‌کنیم و اشتغال و فضای کسب وکار را فراهم خواهیم کرد تا برنامه‌ی ششم تا حدودی عملیاتی شود.

انتهای پیام

گفت‌وگو از "مسعود فاتح"

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.