کدخبر :217896 پرینت
17 شهریور 1397 - 09:58

مدرسه برنامه نویسی چیست؟

امروزه یکی از مهمترین چالش های مطرح در حوزه‌ی کامپیوتر پاسخگویی به نیازهای روز افزون بازار کار است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، با وجود افزایش تعداد دانش آموختگان علوم کامپیوتری در سال های اخیر، دولت ها همچنان این خلاء را در بازار حس می‌کنند.

از طرفی، محیط های آموزشی جدیدی با عنوان مدارس برنامه نویسی تأسیس شده‌اند تا بخشی از نیاز این عرصه را برطرف کنند. مدرسه‌ی برنامه نویسی مهارت های برنامه نویسی مورد نیاز شرکت ها را در قالب یک دوره‌ی فنی به صورت تعاملی ارائه می‌کند و کارآموزانی که در زمینه کدنویسی مهارت کمی دارند را به سمت جنبه های مهم تر برنامه نویسی سوق می‌دهد تا از آن برای حل مسائل روز دنیا استفاده کنند.

تاریخچه

افزایش قریب به 40درصدی مشاغل حوزه‌ی فناوری اطلاعات در ده سال گذشته در دنیا باعث شد شرکت های این حوزه خلاء شدید نیروی کار متخصص را حس کنند. این مسئله بعضی شرکت ها را به سمت تربیت نیروی کار با تضمین شغل در آینده، سوق داد. شرکت ها به افراد آموزش های تعاملی و تخصصی می‌دادند تا از آنها به عنوان نیروی خود استفاده کنند و بدین ترتیب در اواخر سال 2011 میلادی ایده‎ی تأسیس مدارس برنامه نویسی در کشور امریکا شکل گرفت. استقبال فراوان از این ایده سبب شده است تا به تدریج بیش از ۱۰۰ مدرسه کدنویسی در امریکای شمالی تاسیس شود و طبق آخرین گزارش ها پیش بینی می‌شود تا پایان سال 2018 سالانه بیش از بیست هزار نفر در مدارس برنامه نویسی امریکا تحت آموزش قرار می‌گیرند.

رشد 9 برابری تعداد دانش آموزان مدارس برنامه نویسی از سال 2013 تا سال 2018

امروزه این ایده به سایر نقاط جهان هم سرایت کرده و شاهد رشد روز افزون تعداد مدارس برنامه نویسی در کشورها، به خصوص در قاره اروپا هستیم.

اهمیت مدارس برنامه نویسی

ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که در آن فناوری‌ با سرعت به سمت تکامل حرکت می‌کند. در آینده فروشگاه‌های آنلاین، دوره‌های مجازی آنلاین، خدمات آنلاین، زندگی مجازی و بسیاری از امکانات دیگر که بر بستر وب و تلفن همراه هستند، زندگی ما را تحت‌الشعاع قرار خواهند داد. بنابراین در زندگی خود ناگزیر خواهیم بود با فناوری‌ها در تعامل باشیم.

از طرفی نرم افزارها در حال تسخیر دنیا هستند. این جهش از یک طرف بر سبک زندگی ها اثر می‌گذارد و از طرف دیگر نیازمند متخصصانی است که با توانایی مهندسی نرم افزار خود بتوانند تکنولوژی مورد استفاده جامعه را تولید کنند.

مدرسه برنامه نویسی راهی منطقی برای تبدیل شدن به یک توسعه دهنده نرم افزار است که می‌تواند جایگزین (یا مکمل) گذراندن یک دوره چهار ساله در رشته های علوم کامپیوتر دانشگاهی برای رفع نیاز جامعه به مهندسان نرم افزار باشد.

روش کار مدارس برنامه نویسی

مدت دوره های مدارس برنامه نویسی ممکن است از چند هفته تا چند ماه به طول بیانجامد. اما با توجه به چارچوب زمان بندی فشرده آموزش، بسیار مهم است که برنامه های آموزشی به دو عنصر سرعت و اثرگذاری در آموزش اهمیت ویژه ای دهند.

اما چرا این دو مورد، بسیار مهم هستند؟

چندین سال تحصیل دانشگاهی در رشته‌هایی نظیر کامپیوتر و فناوری اطلاعات اگر چه می‌تواند دامنه وسیعی از مطالب پایه‌ای و مفهومی را به یک دانشجو منتقل کند، اما بسیاری از دانشجویان حتی در دانشگاه‌های خوب از مهارت‌های کافی برای ورود به بازار کار برخوردار نیستند و نمی‌توانند از دانش پایه‌ای خود در جهت تولید عملی نرم‌افزارهای کاربردی استفاده کنند. مدرسه برنامه‌نویسی دروس مناسب را از دوره چهارساله جدا کرده و با مهارت‌های صنعتی مرتبط می‌سازد تا شکاف بین دنیای علمی دانشگاه‌ها و دنیای عملی شرکت‌ها را به حداقل برساند.

از طرفی یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در سیستم سنتی آموزشگاهی، تفکیک نادرست مطالب از یک‌دیگر است. بدین ترتیب خروجی دور    ه‌های متعدد آموزشگاه‌ها از توانمندی مناسبی در تلفیق و ترکیب مهارت‌های خود برای انجام پروژه‌های واقعی برخوردار نیستند. یک مدرسه برنامه‌نویسی با ارائه یک بسته کامل و منسجم آموزشی، مخاطبان خود را به نقطه‌ای می‌رساند که وجوه مختلف فنی و غیرفنی کار اشراف داشته باشد.

رفع نیاز اساسی استارتاپ ها

استارت آپ چند سالی می شود که در ایران نیز رونق پیدا کرده است. برگزاری رویداد های مختلف و گردهمایی های متعدد در طول سال های گذشته کمک کرده تا همزمان با دیگر کشور ها، کاربران ایرانی نیز در تب و تاب استارت آپ راه انداختن قرار بگیرند.

داشتن یک استارت آپ آنقدر جذاب است که بسیاری حاضر هستند هم اکنون از کار خود استعفا دهند و به سمت راه اندازی کسب و کار خود روانه شوند.

علاوه بر یادگیری سریع و مؤثر، برنامه ریزی مدارس برنامه نویسی به گونه ایست که به روزترین مهارت های فنی و مطابق با تکنولوژی روز را آموزش می‌دهد تا از آن در استارت آپ های کشور به منظور ساخت و راه اندازی محصولات در آینده‌ی نزدیک استفاده شود.

مکتب شریف

مدرسه کاروندی تعاملی برنامه‌نویسی «مکتب شریف» با الهام از این صنعت جهانی و روبه‌رشد و با هدف تربیت نیروی برنامه‌نویس متخصص برای استخدام در شرکت‌های معتبر فناوری اطلاعات ایران از تابستان سال 95 فعالیت اجرایی خود را آغاز کرده است. هدف کنونی مکتب آموزش همه جانبه شاخه‌های مختلف فناوری اطلاعات به افراد علاقه‌مند به منظور ارتقای توانمندی‌های فنی ایشان در مشاغل گوناگون مرتبط با این حوزه است.

طراحان و مجریان کسب‌وکار مکتب طی تجربه چندین ساله و حضور در تعداد قابل توجهی از شرکت‌های خصوصی و دولتی فعال در حوزه فناوری اطلاعات، نیاز فراوان این بازار را به نیروی کار متخصص درک کرده‌اند. از سوی دیگر انبوه فارغ‌التحصیلان جویای کار کشور در رشته‌هایی نظیر مهندسی کامپیوتر و همچنین خیل مشتاقان حوزه فناوری اطلاعات سبب شده است تا مجریان طرح مکتب بیش از پیش به فکر گسترش این طرح و پر کردن خلاء میان صنعت و دانشگاه باشند.

مکتب با استعداد یابی قریب به دوهزار نفر نیروی‌ جوان و برگزاری ۲۰ دوره آموزشی-استخدامی تاکنون توانسته است به آمار استخدامی بیش ۸۰ درصد دست یابد تا از یک‌سو امکان یافتن شغل و درآمدزایی را برای ایشان افزایش ‌دهد و از سوی دیگر به تقاضای نیروی انسانی کارآمد در شرکت‌های فناوری اطلاعات پاسخ‌گو باشد. به عبارت دیگر مکتب حلقه‌ی واسطی است که شرکت ها و سازمان‌های فناوری اطلاعات را با افراد مستعدی که علاقه‌مند یادگیری عمیق و تخصصی مهارت‌های فناوری اطلاعات پیوند می‌دهد. 

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.