کدخبر :208683 پرینت
07 اسفند 1396 - 07:07

هشدار پلیس فتا؛ وقوع 66 درصد جرایم فضای مجازی در تلگرام و اینستاگرام

رئیس پلیس فتای ناجا اعلام کرد: 46 درصد کل جرایم فضای مجازی کشور در تلگرام و 20 درصد نیز در اینستاگرام رخ می‌دهد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، سردار هادیان فر در حاشیه نشست روسای پلیس فتای ناجا در مقر مرکزی این پلیس درباره سهم شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های مختلف در وقوع جرایم اینترنتی در کشور گفت: 46 درصدجرایم فضای مجازی در تلگرام، 20 درصد در اینستاگرام و بقیه نیز در بیش از 930 سایت و شبکه اجتماعی دیگر که در کشور فعال هستند، رخ می‌دهد.

وی درباره متوسط زمان کشف جرایم فضای مجازی نیز خاطرنشان کرد: این زمان بر حسب نوع پرونده متفاوت است اما میانگین زمان کشف جرایم فضای مجازی حدود 8 روز است.

وی اظهار کرد: هفت مرکز ادله دیجیتال در هفت استان از طریق ویدئو کنفرانس و از سوی فرمانده ناجا افتتاح شد.

وی با بیان این که تا پیش از افتتاح این مراکز برخی استان‌های ما برای کشف ادله دیجیتال و ادله گیری از مجرمان باید به استان‌های معین مراجعه می‌کردند، افزود: از این لحظه به بعد این مراکز در تمامی استان‌ها فعال خواهند بود.

هادیان فر خاطرنشان کرد: در سال‌های اخیر بیش از 152 هزار ادله دیجیتال از سوی پلیس فتا بررسی شده است که با ادله دیجیتال دیگر نیازی به اعترافات متهم نیست و این ادله برای مقام قضایی قابل استناد است.

وی درباره اعتراضاتی مبنی بر رسیدگی نشدن به پرونده‌ها از سوی پلیس فتا نیز گفت: ممکن است برخی اعتراضات مربوط به اطاله دادرسی یا روند رسیدگی باشد که البته در بسیاری از پرونده‌ها نیز این موضوع با توجه به فرایندی که دارد زمان‌بر است. به عنوان مثال محرم امسال 2 هزار نفر که توسط اسکیمرها مورد سرقت قرار گرفته بودند طی 72 ساعت شناسایی شدند اما زمان دادرسی برای این پرونده‌ها طولانی می‌شود و از سوی دیگر روند بازگشت پول به مال باختگان نیز زمان بر است چرا که ابتدا باید پرونده‌ها بررسی  و حکم صادر شود و مهلت اعتراض به حکم نیز بگذرد.

وی درباره این که روزانه چه تعداد کانال تلگرام در فضای مجازی مسدود می‌شود گفت:‌ بر اساس مدلی که تلگرام تحلیل کرده است، موارد مربوط به موضوعات تروریستی و پورن از سوی این شبکه مسدود می‌شود. پلیس فتا روزانه بین 100 تا 200 کانال با موضوعات اخلاقی و تروریستی را به تلگرام گزارش می‌دهد که برخی مسدود می شود و برخی مسدود نمی‌شود.

وی درباره سودجویی و کلاهبرداری در فضای مجازی و تلگرام به ویژه در روزهای پایانی سال با وعده تورهای ارزان قیمت و بلیت‌های ارزان نیز گفت: فعالیت اقتصادی در تلگرام بدون هیچ کنترلی انجام می‌شود. توصیه ما این است که شهروندان با توجه به این که امکان کلاهبرداری در این فضا وجود دارد، به سایت‌های دارای نماد اعتماد مراجعه کنند. تا کنون بیش از 13 هزار سایت این نماد را دریافت کرده اند و معنای این نماد این است که سایت‌های مذکور تحت نظارت اصناف خود و همچنین وزارت صنعت فعالیت می کنند.

فرمانده نیروی انتظامی نیز در این مراسم از افزایش 44 درصدی جرایم فضای مجازی و افزایش 87 درصدی کشفیات ناجا در این حوزه نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: عمده جرایم در فضای مجازی در حوزه کلاهبرداری مالی، وجوه حساب‌های بانکی و برداشت‌های غیرمجاز بوده است.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.