کدخبر :182881 پرینت
28 آذر 1394 - 17:33

چالش توسعه شبکه نسل بالا در شهری که در احاطه دکل هاست

سه اپراتور تلفن همراه و اینک شهری که در احاطه دکل های مخابراتی است، این سوال را در اذهان عمومی ایجاد کرده که راه حل استفاده از سرویس های تلفن همراه با حداقل اختلالات چیست؟ از یک سو مردم به دنبال دریافت سرویس های مطلوب و نوین ارتباطی بر بستر تلفن همراه اند و از سوی دیگر اپراتورها برای توسعه شبکه تلفن همراه شهری، مخصوصا در کلان شهرهایی مانند تهران نیاز به نصب آنتن های جدید دارند؛ درحالی که همزمان با مکان یابی برای نصب آنتن های جدید باید فکری هم برای دکل های جمع آوری شده شان کنند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، مونا ارشادی فر، سردبیر ماهنامه نسل چهارم در یادداشت سردبیر شماره سوم این ماهنامه نوشت: همزمان با ارتقای شبکه اپراتورهای تلفن همراه به نسل های بالا، بعضا شاهد جمع آوری تعدادی از آنتن های BTS توسط برخی شهرداری ها هستیم؛ موضوعی که در شهر تهران به جلسه علنی شورای شهر هم کشیده شد. بخشی از جمع آوری این دکل ها به دنبال اعتراض های مردمی و بخش دیگری نیز در پی عدم همکاری برخی نهادهای شهری با اپراتورها صورت گرفته است.
هم اینک که با افزایش ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور، اپراتورهای تلفن همراه برای پاسخگویی به این درخواست ارتباطی، نیاز به افزایش دکل ها برای همین شبکه فعلی و خدمات پایه دارند، نیاز جدید دیگری توسط شبکه های نسل بالا برای ارائه سرویس دیتا تعریف شده است و اپراتورها به ناچار برای پاسخ به این نیاز به طراحی و راه اندازی شبکه های 3G و LTE روی آورده اند؛ شبکه هایی که نیازمند سایت ها و دکل های مستقل و جدیدند.
سه اپراتور تلفن همراه و اینک شهری که در احاطه دکل های مخابراتی است، این سوال را در اذهان عمومی ایجاد کرده که راه حل استفاده از سرویس های تلفن همراه با حداقل اختلالات چیست؟ از یک سو مردم به دنبال دریافت سرویس های مطلوب و نوین ارتباطی بر بستر تلفن همراه اند و از سوی دیگر اپراتورها برای توسعه شبکه تلفن همراه شهری، مخصوصا در کلان شهرهایی مانند تهران نیاز به نصب آنتن های جدید دارند؛ درحالی که همزمان با مکان یابی برای نصب آنتن های جدید باید فکری هم برای دکل های جمع آوری شده شان کنند. 
در این میان اگرچه همکاری نهادهای مدیریت شهری و ایجاد فضای تعاملی میان اپراتورها و شهرداری ها به تسهیل این توسعه کمک خواهد کرد، ولی استفاده اپراتورها از ظرفیت ارتباطی همدیگر نیز بسیار موثر خواهد بود. مواردی مانند رومینگ ملی و سایت شیرینگ که از سال گذشته به عنوان پیش شرط اپراتورها برای ارتقاء به نسل بالا درنظرگرفته شد و با تعامل اپراتورها به بهانه تحقق این پیش شرطها، در مقاطعی شاهد بهبود ارائه سرویس بودیم.
اگرچه رومینگ ملی جدی تر گرفته شد، اما سایت شیرینگ آنچنان که باید عملیاتی نشد. شاید یکی از مهمترین دلایل آن هم عدم تطابق شبکه اپراتورها برای استفاده از نقاط خاص برای نصب دکل بود؛ اگرچه تعداد آنتن بیشتر در کلان شهرها به عنوان برگ برنده اپراتورها هم به شمار می رود.
در این بین از این نکته نباید غافل شد که اگر از روز نخست یک شبکه تلفن همراه مستقل و پایدار توسط یک شرکت پیمانکار یا حتی با حمایت دولت راه اندازی می شد و در همان شبکه به اپراتورهای مختلف اجاره داده می شد که به ارائه سرویس بپردازند، می توانست هم در کاهش هزینه های توسعه شبکه اپراتورها موثر باشد، هم چهره شهر با آنتن های متعدد اپراتورهای مختلف آلوده نمی شد و هم شاهد توسعه کیفی اپراتورها در ارائه سرویس بودیم و نهایتا اپراتورهایی که دیگر نیاز نبود در شبکه سازی شهری آنچنان هزینه کنند، به دنبال ارائه سرویس های مدرن می رفتند و مردم برنده این میدان بودند و بهترین سرویس های ارتباطی با کمترین مشکل را دریافت می کردند.
حال که چنین نشده و هر کدام از اپراتورها خود به دنبال راه اندازی شبکه مستقل شهری و حتی جاده ای هستند، پیشنهاد می شود در صورت امکان فنی، بحث سایت شیرینگ در اولویت کاری اپراتورها قرار گیرد.
استفاده مشترک اپراتورها از شبکه ها و سایت های همدیگر، نخستین بار اوایل سال 2000 مطرح شد و اولین قراردادها در این راستا در کشورهای آلمان، استرالیا، هلند و انگلیس امضا شد، که هدفش کاهش هزینه های سنگین توسعه شبکه های 3G بود.
هم اکنون که در سال 2015 حضور داریم و اپراتورها به دنبال ارتقای شبکه هایشان از 3G به LTE هستند، بار دیگر بحث استفاده مشترک اپراتورها از سایت های یکدیگر مطرح شده است و اپراتورها به دنبال انعقاد قراردادهایی با رقبای خود هستند تا هزینه های توسعه شبکه شان را به حداقل ممکن کاهش دهند.با بررسی تجربه سایر کشورهای توسعه یافته نتیجه می گیریم که ما هم چاره ای جز الگوبرداری از این شیوه نداریم تا هم هزینه های توسعه اپراتورها را کاهش دهیم، هم شهرها را بیشتر از این آلوده دکل ها و امواجشان نکنیم و هم شاهد دریافت سرویس های ارتباطی با بالاترین کیفیت و کمترین اختلال باشیم.
نظر به اهمیت موضوع توسعه شبکه های نسل بالای اپراتورهای تلفن همراه با نگاهی به کشورهای توسعه یافته ضمن گفتگو با یکی از اساتید برجسته مخابراتی در آمریکا ضرورت تصمیم گیریهای کلان برای سرمایه گذاری در نسل های بالای تلفن همراه را متذکر شدیم و ضمن گفت و گو با مدیران اپراتورهای تلفن همراه، نمایندگان مجلس و کارشناسان بخش، چالش های این توسعه را مورد نقد و بررسی قرار دادیم.
در گزارش ماه نیز، گام بلند رگولاتوری برای صدور مجوزهای FCP را متذکر شدیم و در گزارش ویژه مزایا و نقش اپراتورهای مجازی تلفن همراه در کشور را مورد بررسی قراردادیم.
همراهی شما مخاطبان عزیز موجبات دلگرمی ما را صدچندان می نماید. همراهیتان پیوسته باد.

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.