پیشنهادهای رئیس هیات مدیره مخابرات برای درآمدزایی تلفن ثابت
رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران درباره پیشنهادهای ارائه شده برای درآمدزایی تلفن ثابت، گفت: یکی از آنها این بود که مکالمات نامحدود را در شبکه مخابرات تنها با یک رقم ثابت ماهانه که از 3 هزار و 500 تومان شروع میشد و پلکانی تا سقف 10 هزار تومان برای شهرهای بزرگ میرسید، برای تلفنهای ثابت شهری و بین شهری داشته باشیم. پیشنهاد دیگر نیز تعدیل تعرفههای موجود با توجه به افزایش هزینههای تمامی بخشهای مختلف کشور بود.
به گزارش سیتنا، مصطفی سیدهاشمی در حاشیه مراسم افتتاح 370 طرح مخابراتی در استان تهران و البرز و در پاسخ به این سوال که سال گذشته چنین اختلاف نظرهایی بین شرکت مخابرات ایران و وزارت ارتباطات وجود داشت، سرانجام چه شد که به توافق رسیدید؟ گفت: در حال حاضر هم مبنای ما با دولت تعامل است و منتظریم که تعرفههای جدید را ابلاغ کنند.
وی در پاسخ به این سوال که وزارت ارتباطات معتقد است که در راستای افزایش تعرفههای تلفن ثابت همچنان شما برنامه توسعهای نداشتهاید، گفت: مدیر قبلی شرکت ما برنامه توسعه را به رگولاتوری ارائه داد و پیشنهادهای ما طی جلساتی بررسی شد و لذا اگر چنین طرحی قابل قبول نبود، باید به صورت مکتوب به ما میگفتند در حالی که تعرفه را به کمیسیون تنظیم مقررات بردند و آنجا بود که متوقف شد.
سیدهاشمی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه طرح توسعه شما چه زمانی به وزارت ارتباطات ارائه شد و ظاهرا 5 پیشنهاد تعرفهای داشتهاید که جزئیات آنها مشخص نیست، آیا در این زمینه میتوانید تعرفههای پیشنهادیتان را بگویید؟ گفت: بعد از اینکه طرح توسعه در کمیسیون مربوطه متوقف شد نامه دیگری در بهمنماه سال گذشته دادیم که اعداد و ارقام مربوط به تلفنهای ثابت و سیار در آن مشخص بود.
وی با اشاره به اینکه مسئولان رگولاتوری بسیار زحمت کشیده و طرح پیشنهادی ما اصلاح هم کردند، گفت: ما 3 بسته پیشنهادی برای تعدیل تعرفههای تلفن ارائه دادیم که یکی از آنها این بود که تماس داخل شهری از 3 تومان به 7 تومان افزایش یافته و 33 تومان بین شهری نیز 35 تومان شود البته فرمول پلکانی نیز برای آبونمان پیشنهاد شده بود.
رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران همچنین گفت: برای تعدیل هزینههای خود پیشنهاد آبونمان 900 تومانی را به شورای رقابت دادیم که متاسفانه آن هم متوقف شد و به اجرا نرسید. اکنون در کشور 5 میلیون تلفن ثابت بدون استفاده داریم که هزینه نگهداری هرکدام ماهانه 8500 تومان است اما میانگین درآمدی از این خطوط تنها یک هزار و 500 تومان است.
سیدهاشمی با توجه به اینکه اکنون متوسط آبونمان 650 است، درباره طرح پیشنهادی، گفت: پیشنهادی که در این زمینه داشتهایم، حداقل 350 و حداکثر 1500 تومان است که به روش پلکانی محاسبه میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا با اختلافات به وجود آمده بین شما و وزارت ارتباطات بنا ندارید که مجددا مثل روال سابق با توجه به خدمات انحصاری که ارائه میدهید به سمت شورای رقابت برای تعرفهگذاری بروید، گفت: دولت جدید که روی کار آمد، آنها اعلام کردند که دستورالعملها با شورای رقابت است اما تامین تعرفه با رگولاتوری است.
رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران، اشارهای به هزینههای شرکت مخابرات در برابر شرکت پست دولتی داشت و گفت: تعرفه تلفنهای ثابت 44.7 ریال بود در صورتی که نرخ پست برای توزیع مرسولات با قیمت پایه 200 تومان ارائه میشد؛ اکنون هزینه یک پست بین شهری چیزی نزدیک 4 هزار تومان شده در حالی که نرخ مکالمه ثابت به یک ریال رسیده است، حال خودتان بررسی کنید که حق با کیست.
سیدهاشمی، گفت: ما از روز شنبه هفته آینده فراخوانهایی را در زمینهی واگذاری سهم 50 + یک درصدی مخابرات منتشر خواهیم کرد.
وی در عین حال یادآور شد: با توجه به اینکه این بخش به بورس ارتباط پیدا نمیکند، فراخوان آن منتشر میشود تا به صورت مزایده واگذاری مربوطه صورت بگیرد.
رئیس هیات مدیره شرکت مخابرات ایران، درباره جزئیات تصمیم مخابرات بر واگذاری این شرکت، اظهار کرد: وقتی ما بحث واگذاری را مطرح میکنیم بیشتر به مسالهی سهامداری مربوط میشود ما خریداران حاضریم با همان شرایطی که این شرکت را خریداری کردیم آن را بفروشیم و در این میان دوست نداریم بگویند رانتخواری کردند و غیره.
سید هاشمی ادامه داد: زمانی که ما این شرکت را خریدیم هر آنچه بر روی تابلو به عنوان قیمت تعیین شده بود به شکل دو برابری پرداخت کردیم، امروز هم در برابر واگذاری دو برابر قیمت این شرکت را خواهیم فروخت.
وی اظهار کرد: زمانی که طرح همکد سازی اجرایی شد تعرفه ما از هر پالس 58.7 ریالی به 30 ریال برای مکالمات درون استانی رسید و از سوی دیگر قرار بر آن شد که به جای پالس، دقیقه واحد اندازهگیری تعرفه شود و در تماسها نیز به جای محاسبه دقیقه، ثانیهها حساب شود. براین اساس بسیاری از مکالمات ما به یک تا دو ریال کاهش پیدا کرد.
سیدهاشمی ادامه داد: از سوی دیگر شهرهای اطراف تهران تا پیش از همکدسازی حکم بین شهری را داشت اما با اجرای این طرح آنها هم داخل شهری حساب شد و بدین ترتیب از این بخش هم بخشی از درآمد مخابرات کاهش یافته و در نهایت با اجرای این طرح حدود 270 میلیارد تومان درآمد مخابرات کاهش پیدا کرد.
وی همچنین متذکر شد: این اتفاق در شرایطی رخ داد که کل گردش مالی ما در تلفن ثابت 4000 میلیارد تومان است و در این میان 270 میلیارد تومان رقم قابل توجهی است و رقم کمی محسوب نمیشود البته در کنار این رقم ما هزینههای قابل توجهی را برای طرح همکدسازی در نظر گرفتیم و در آن دوره قرار بر آن است که پس از گذشت شش ماه از اجرای این طرح ارزیابیهای مجدد صورت گرفته و تعرفه های ما در صورت زیانده بودن این طرح تعدیل شود. .
سیدهاشمی در پاسخ به این سوال که ظاهرا گفته شده مخابرات موافق است تعرفهها را به قبل از همکدسازی بازگرداند؟ گفت: ما این چنین موضوعی را به صورت کتبی اعلام نکردیم، هرچند که ممکن است نظر برخی مدیران ما اینگونه باشد. البته 2 پیشنهاد در ارتباط با تلفن ثابت داشتیم که شاید بسیار راهگشا باشد.
رئیس هیئت مدیره شرکت مخابرات ایران درباره این پیشنهادها گفت: یکی از آنها این بود که مکالمات نامحدود را در شبکه مخابرات تنها با یک رقم ثابت ماهانه که از 3 هزار و 500 تومان شروع میشد و پلکانی تا سقف 10 هزار تومان برای شهرهای بزرگ میرسید، برای تلفنهای ثابت شهری و بین شهری داشته باشیم. پیشنهاد دیگر نیز تعدیل تعرفههای موجود با توجه به افزایش هزینههای تمامی بخشهای مختلف کشور بود.
سیدهاشمی عنوان کرد: افزایش حقوق پرسنل، تورم در سایر بخشهای اقتصادی کشور و حتی هزینههایی همچون حفاری که اکنون برای مخابرات 3 برابر شده و برای یک متر حفاری باید 300 هزار تومان به شهرداری بدهیم، با توجه به اینکه هزینه واگذاری هر خط تلفن ثابت 50 هزار تومان است، اصلا به صرفه نیست و باید تعرفهها تعدیل شود.
وی اشارهای به سرمایهگذاری 11 هزار میلیارد تومانی مخابرات بعد از خصوصیسازی داشت و گفت: علیرغم تمامی مشکلات و ثبات در تعرفهها سال 82 تاکنون به این میزان توسعه رسیدهایم.
انتهای پیام
دیدگاهها
2- تعداد تلفن های دایر نشده که میفرمائید پنج میلیون خط است خیلی بیشتر از این بوده بعد از 5سال تاره 5میلیون باقی مانده است چون وقتی مخابرات دولتی بود همان مدیرانی دولتی که بعدا شدند مدیران محابرات خصوصی شده با انجام معاملات کلان اقدام به خرید و نصب تجهیزات خارج از رده کردند و بدون اینکه نیاز باشد تعداد مشترکین تلفن ثابت را افرایش دادند تا اولا از رانت خرید های خارجی برخوردار شوند و ثانیا نمایشی دادند برای حوزه انتخابیه برخی نمایندگان بمنظور تاثیر گذاری در رای ها ی انتخابات آن دوره تا بتوانند نفوذ سیاسی بیشتری داشته باشند برای خصوصی سازی به شکلی که پا گرفت .
در محاسبه قیمت پایه اصلا توجه به سرمایه غیر فعال نکرده و شماره های فعال را در تعیین قیمت اعمال کرده اند . اکنون بعد از سالها هنوز هم خودشان گواهی میدهند که 5 میلیون تلفن بیکار دارند .یکی نیست سئوال کند چرا تجهیزاتی را که در دنیا خارج از رده بودند برای نیاز ده ساله خریدی که حالا بعد 5 سال برای 5 سال دیگر هم تلفن بیکار داشته باشید .
می فرمایند هزینه نگهداری هر خط بیکار 8500 تومان است خوب چرا این تلفن ها که شبکه و کابل را که هفتاد هفت درصد هزینه احداث یک خط است اشغال نکرده اند اگر برای 23 درصد یک خط تلفن اقای سید هاشمی 8500 تومان هزینه کرده باید به فکر تجدید نظر در هزینه ها و رفع مشکل از جای دیگر باشد نه اینکه دنبال تحمیل هزینه های به مشترکین بخت برگشته .
بحمدالله دولت محترم هوشمندانه جلو این افرایش تعرفه را گرفته و رایزنی های نفودی هم هم بی ثمر مانده که جای خوشبختی است و از دولت محترم نهایت تشکر را را به سهم خود دارم. ولی جناب سید هاشمی لازم است بدانید و میدانید بفرض افرایش قیمت تلفن و هزینه مکالمه درامد مخابرات بالا نمیرود بلکه نتیجه معکوس خواهد داد و مشترکین را به طرف شبکه های اینترنتی سوق خواهد داد که نتیجه ان توسعه نفود بیگانگان است و در تلفن بین الملل شما این را تجربه کرده اید.
من بعنوان همکار سابق شما توصیه میکنم بجای افرایش قیمت و ایحاد تنش در جامه بفکر تعییر تکنولوژی و استفاده از روشهای جدید برای مکالمات باشید تا با ایجاد شبکه های مدرن و ارزان در مخابرات بازار را از دست ندهید. مگر اینکه نیت فقط این باشد موقتا با افزایش ناگهانی قیمت مکالمه بتوانید سود کاذب موقتی را در صورت های مالی نشان داده و قیمت سهام را بالا برده و به عده ای بفروشید ولی بدانید که خریداران سهام هوشیار تر از شما هستند از مشاورانی چون من تحقیق خواهند نمودو نقشه شما بر آب خواهد شد.
امید است دولت محترم که تاکنون امیدوار به اصلاح روند کارهای اجرائی شرکت مخابرات ایران بوده چاره ای اندیشد و راه را برای سرمایه گذاری شرکت های واقعا خصوصی هموار سازد تا انشالله بتوانند با ایجاد شبکه های مخابراتی مدرن انحصار را که منشا فساد در کشور است مهار نمایند. و مردم شریف ایران هم به شبکه های ارتباطی امن و اقتصادی دسترسی یابند و افکار انجصاری از ارتباطات کشور رخت بربندد و زمینه فساد برچیده شود.
افزودن دیدگاه جدید