کدخبر :172117 پرینت
16 دی 1393 - 18:07

شرکت‌های دانش‌بنیان باید طرح کسب و کار مشخص داشته باشند

مدیرعامل یک شرکت حوزه فناوری گفت: تامین خدمات کارگاهی و آزمایشگاهی برای شرکت‌های فعال در ساخت قطعات و تجهیزات، معرفی و تبلیغ لازم و پشتیبانی لازم از تشکیل آنها از طریق حمایت‌های اداری و مشاوره‌ای از موارد کمک‌کننده در جهت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان است.

متن خبر

به گزارش سیتنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، احمد غفاری، مدیرعامل شرکت پویندگان طب رضوی با بیان اینکه دانشگاه و مراکز پژوهشی با توجه به نقش اساسی در تولید دانش یکی از مهمترین مراکز زایش شرکت‌های دانش بنیان هستند. تشویق به توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان به معنای افزایش تعداد شرکت‌های دانشگاهی دولتی نیست. دانشگاه‌ها می‌توانند در شرکت‌های دانش بنیان سهیم باشند با این شرط که منجر به ایجاد شرکت دولتی نشوند.
غفاری افزود: اگر در دانشگاه تشکیل این شرکت‌ها در اولویت قرار گیرد، نیاز به تشکیل سیاستی راهبردی در دانشگاه است آنگاه می بایست برای تسریع و اولویت‌دهی به تشکیل این شرکت‌ها آیین‌نامه داخلی با محتوای سیاست‌ها و حمایت‌های داخلی برای ایجاد و توسعه این شرکت‌ها تدوین شود.
به گفته وی، شرکت دانش بنیان نظیر هر فعالیت تجاری دیگر باید طرح کسب و کار مشخص داشته باشد، بنابراین تامین حمایت‌های مختلف برای تشکیل شرکت‌های جدید بر اساس طرح کسب و کار امری لازم است.
این فعال عرصه فناوری همچنین گفت: نمی‌توان این نکته را نادیده گرفت که اصولاً دانش بنیان بودن خصوصیت کارکردی بوده و در قانون تجارت ایران ساختار حقوقی مستقلی ندارد. بنابراین با ارزیابی خصوصیت کارکردی، تعدادقابل ملاحظه‌ای از این مجموعه‌ها می‌تواند یک پتانسیل عینی برای احتساب نمودن آنها بعنوان شرکت‌های دانش‌بنیان باشند. بدیهی است، تجربه، آشنایی، محیط کسب و کار از مهمترین نقاط برتری این شرکتها نسبت به شرکت‌های نوپابه شمار می رود.
وی به ذکر پاره‌ای از حمایت‌های لازم جهت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت و گفت: تامین خدمات کارگاهی و آزمایشگاهی برای شرکت‌های فعال در ساخت قطعات و تجهیزات، صدور مجوز قانونی برای پیگیری تجاری‏سازی دستاوردهای دانشگاهی، پشتیبانی از شرکت‌ها در عرصه ملی برای اخذ حمایت‌های لازم، معرفی و تبلیغ لازم از شرکتها و پشتیبانی لازم از تشکیل شرکت‌ها از طریق حمایت‌های اداری و مشاوره‌ای از موارد کمک‌کننده در جهت توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان است.
غفاری با بیان اینکه دولت علاوه بر حمایت مالی باید ناظر بر اجرای قوانین باشد، عنوان کرد: همچنین اگر محصولی ایده محور در داخل کشور تولید شد باید قوانینی وضع شود تا در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی ادارات دولتی مجاز به استفاده از محصول خارجی مشابه نشوند و در زمینه تولید محصول از آنها حمایت دولتی مناسبی شود. به عنوان مثال معافیت مالیاتی یکی از اقداماتی است که می‌تواند در این عرصه اثر بخش باشد.
این فعال فناور خاطر نشان کرد: خوشبختانه پارک‌های علم و فناوری در استان‌های مختلف حمایت‌های خوبی از شرکت‌ها به عمل می‌آورند و در زمینه جذب اسپانسر برای این شرکت‌ها می‌توانند کمک کننده باشند.
غفاری در ادامه گفت: به عنوان مثال در حوزه تجهیزات پزشکی متخصصان زبده با قابلیت تولید محصولات قابل رقابت با مشابه خارجی وجود دارند، اما نیاز به سازمانی داریم که این افراد متخصص را گرد هم جمع کرده و زمینه را برای فعالیت آنها فراهم کند که در پی این امر هزینه‌های تولید کاهش پیدا می‌کند.
وی محدود کردن و کنترل واردات محصولاتی که نمونه داخلی آن در بازار وجود دارد را راهکاری برای جلوگیری از شکست شرکت‌های داخلی دانست.
شرکت پویندگان طب رضوی برای نخستین بار دستگاه بیوفیدک بک را تولید کرده است که در آرام‌سازی و کاهش استرس و اضطراب نقش اساسی دارد.
انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.