کدخبر :13457 پرینت
23 اسفند 1392 - 16:34

زون فناوری اطلاعات در استان مرکزی ایجاد شود

متن خبر

در جلسه کارگروه اقتصادی استان که با محوریت صنایع ریلی و IT برگزار شد ایجاد زون فناوری اطلاعات در استان مرکزی بررسی شد.

به گزارش سیتنا به نقل از ایسنا منطقه مرکزی، حیدری مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات استانداری مرکزی در این جلسه مثلث IT را دارای سه ضلع مردم، دولت و بخش خصوصی دانست و افزود: در زنجیره این صنعت یک حلقه مفقوده وجود دارد.

وی با تأکید بر اینکه شهرک فناوری اطلاعات باید در استان ایجاد شود و مقدمات آن نیز در حال انجام است افزود: اینگونه جلسات در راستای شناخت مشکلات این صنعت و تدبیر راهکارهای توسعه آن باید استمرار داشته باشد.

وی بر لزوم تدوین سند جامع فناوری اطلاعات استان که وظایف بخش‌های سه‌گانه یاد شده در آن مشخص شده باشد تأکید کرد و افزود: استقرار نظام الکترونیک و هوشمندسازی، خدمات الکترونیک، تحقق اصل 44، توسعه زیرساخت‌ها، نظارت بر عملکرد اپراتورها، جذب نیروی متخصص، ارتباط دانشگاه با دولت و یکپارچه‌سازی شبکه از وظایف دولت در این حوزه است.

وی تقویت ساختارها و جایگاه نظام صنفی رایانه‌ای را از وظایف بخش خصوصی دانست و افزود: در حوزه مردمی فرهنگ‌سازی فناوری اطلاعات، ارتقای سطح علمی مردم و حرکت مردم به سمت دولت الکترونیک باید در این سند دیده شود.

وی همچنین بر لزوم بومی بودن این سند تأکید کرد و افزود: اگر این سرمایه‌گذاری در بخش IT صورت بگیرد توسعه آن میسر خواهد شد.

به گزارش ایسنا، حامد یحیی رییس شرکت شهرک‌های استان مرکزی نیز در این جلسه با بیان اینکه در استان مرکزی به صنعت IT کمتر با دیدگاه صنعتی نگریسته شده است افزود: پیشنهاد ایجاد یک ساختمان بلندمرتبه برای استقرار فعالان این حوزه در یکی از شهرک‌های صنعتی را مطرح کرد.

وی افزود: نیاز صنعت IT ایجاد کارخانجات سوله‌ای نیست و می‌توانیم با ایجاد یک ساختمان بلندمرتبه که واحدهای آن قابل واگذاری باشد در حوزه تجمیع فعالان این بخش در یک مرکز اقدام کنیم.

وی آمادگی این شرکت را برای ایجاد زون فناوری اطلاعات در یکی از شهرک‌های صنعتی استان که مورد درخواست نظام صنفی رایانه‌ای باشد اعلام کرد و افزود: شرکت شهرک‌ها آمادگی لازم جهت واگذاری زمین در این بخش را داراست.

صالحی رییس سازمان نظام صنفی رایانه‌ای استان مرکزی نیز یکی از موضوعات مورد توجه تحقق اقتصادی مقاومتی را شناخت مشکلات صنعت و تدبیر راهکارهایی برای عبور از این مشکلات عنوان کرد و افزود: هیچ صنعتی نمی‌تواند به چابکی IT از گلوگاه‌های تحریمی فرار کرده و با حداقل هزینه بیشترین بهره‌وری را ایجاد کند.

وی با تأکید براینکه این صنعت در زنجیره توسعه اقتصادی کشور مغفول مانده است افزود: علیرغم اینکه این صنعت به دلیل دارا بودن قدرت رقابت بالا می‌تواند چندین برابر نفت ارزآوری داشته باشد اما، تاکنون نادیده گرفته شده است.

وی با ابراز نارضایتی از برخورد ابزاری طی سال‌های گذشته با این صنعت افزود: متأسفانه جای رویکرد توسعه‌ای و صادراتی به این صنعت در استان خالی بوده است و به همین دلیل بسیاری از نیروهای توانمند و پتانسیل‌های قابل توجه استان از این کشور مهاجرت کردند و به فرصت‌های اقتصادی برای کشورهایی همچون مالزی و کانادا تبدیل شدند.

وی در ادامه گفت: استان مرکزی در هر بخش صنعتی یک نمونه در استان دارد اما، این نمونه در بخش IT وجود ندارد و براین اساس و با توجه به پتانسل موجود باید پایگاهی برای IT در استان ایجاد شود.

وی با اشاره به وجود بسترهای لازم برای این اقدام در استان گفت: صنعت IT به لحاظ چابکی دوره فرسایش و نقاهت کوتاهی دارد و تشکیل یک زون فناوری اطلاعات در این استان می‌تواند موجبات توسعه این صنعت را فراهم کند.

وی با تأکید بر وجود پروپوزال مورد نیاز در این حوزه، پیشنهاد تشکیل قطب صنعت IT در استان را نیز مطرح کرد و گفت: فارغ‌التحصیلان در این حوزه متأسفانه رها شده‌اند و در نهایت به دلالی در حوزه IT روی می‌آورند. در حال حاضر شرکت‌های دلالی در استان رونق گرفته و شرکت‌های تخصصی تضعیف شده‌اند.

وی افزود: اگر زمینه صادرات نرم‌افزار فراهم شود با توجه به نیازی که در این حوزه در کشورهای همسایه وجود داراد و با تشکیل زون فناوری در استان به خوبی می‌توانیم از این بازارها استفاده کرده و نیروهای خارج شده را نیز که به دیگر استان‌ها مهاجرت کرده‌اند بازگردانیم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.