کدخبر :11810 پرینت
06 دی 1392 - 18:18

سخنگوی شرکت مخابرات ایران در گفت‎وگو با سیتنا: ظرفیت بکارگیری تمام پهنای باند شرکت زیرساخت را داریم/ آماده‎ی واردات پهنای باند به صورت مستقیم هستیم

متن خبر

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران، می‎گوید: در حالیکه در 2-3 ماه گذشته به این شرکت پهنای باندی اضافی داده نشده است، اما این شرکت در حال حاضر آماده‎ی استفاده از تمام پهنای باندی است که شرکت ارتباطات زیرساخت در اختیار دارد.

دکتر "داوود زارعیان" در گفت‎وگوی اختصاصی با خبرنگار سیتنا (CITNA.IR) در خصوص افزایش پهنای باند اینترنت کشور در ماه‎های اخیر توسط وزارت ارتباطات و سهم شرکت مخابرات ایران از این افزایش پهنای باند، اظهار داشت: پهنای باندی که وزارت ارتباطات خریداری می‎کند سهمیه‎ای ن:8.9ست. وزارت ارتباطات پهنای باند را از طریق شرکت ارتباطات زیرساخت خریداری و وارد کشور می‎کند و PAPها و اپراتورهایی که به پهنای باند نیاز دارند می‎توانند متناسب با نیازشان درخواست دهند، هزینه‎ی آن را پرداخت نموده و پهنای باند را تحویل بگیرند.

وی، ادامه داد: ما در برنامه‎ی سال جاری‎، بحث واگذاری ADSL و اینترنت پرسرعت را در سراسر کشور داریم. امسال دو کمپین اجرا کرده‎ایم. احتمال دارد تا پایان سال کمپین دیگری را هم داشته باشیم. هدف ما توسعه‎ی اینترنت است و قطعا این توسعه در سراسر کشور و به ویژه شهرهایی که PAPهای دیگر حضور ندارند پر رنگ‎تر خواهد بود. به همین لحاظ در سراسر کشور درخواست پهنای باند از شرکت ارتباطات زیرساخت داریم.

زارعیان خاطرنشان کرد: در 2-3 ماه گذشته به شرکت مخابرات ایران پهنای باندی داده نشده است ولی اخیرا با تعاملاتی که با شرکت ارتباطات زیرساخت داشتیم قرار است که انشالله پهنای باند خریداری کنیم و به مردم واگذار کنیم.

وی ادامه داد: پیش بینی ما این است که در حال حاضر حداقل ما به 200 STM1 پهنای باند در سراسر کشور نیازمندیم. برای اینکه تقاضا برای ADSL در کشور بالاست به ویژه اینکه الان مثل گذشته نیست و تقاضاها از اینترنت 128 به اینترنت‎های پرسرعت‎تر یعنی 256 و 512 گرایش پیدا کرده است.

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران، تاکید کرد: تا یک سال پیش 80-90 درصد مشترکانی که برای اینترنت به ما مراجعه می‎کردند، درخواست 128 را داشتند، ولی حالا جریان برعکس است یعنی اینترنت با سرعت بالاتری را نیازمندند. معنی این کار این است که ما به تمام پهنای باندی که شرکت ارتباطات زیرساخت در حال حاضر دارد نیازمندیم. البته طبیعتا نیاز نداریم که همه‎ی پهنای باند در اختیار ما قرار گیرد، چرا که PAPهای دیگر هم باید واگذاری اینترنت داشته باشند.

وی، ادامه داد: سیاست مخابرات در حوزه‎ی واگذاری ADSL این است که ضمن سرعت بخشیدن به واگذاری‎ها، سهم رقبا را نیز حفظ کند. ما به دنبال تعامل با شرکت‎های PAP هستیم که اگر آن‎ها هم مشتری دارند واگذار نمایند. البته ما معتقدیم که حضور ما به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته می‎تواند کمک خوبی به بالا رفتن ضریب نفوذ ADSL در کشور باشد.

وی در ادامه به خبرنگار سیتنا گفت: گزارش‎هایی که سازمان‎های جهانی در حال حاضر از ایران منتشر می‎نمایند بیانگر جایگاه نامناسب ایران در عرصه‎ی اینترنت پرسرعت است. به همین لحاظ باید تلاش نماییم که توسعه‎ی اینترنت در ایران را افزایش دهیم.

زارعیان تاکید کرد: توسعه‎ی کامل اینترنت در ایران منوط به همکاری وزارت ارتباطات، شرکت ارتباطات زیرساخت، سازمان فناوری اطلاعات و همه‎ی PAPهاست. به نظر من یک اپراتور به تنهایی قادر نخواهد بود اینترنت در ایران را به توسعه برساند، لذا باید این همگرایی در بخش‎های مختلف وجود داشته باشد تا انشالله ما هم حداقل به ضریب نفوذ متوسط از نظر سازمان‎های بین المللی برسیم.

سخنگوی شرکت مخابرات ایران ادامه داد: بر اساس گزارشی که شرکت ارتباطات زیرساخت ارائه داد، 20 گیگ به پهنای باند اینترنت بین الملل اضافه شده است و طبیعتا همه‎ی آن را نمی‎توانند واگذار نمایند. ما درخواست خود را ارائه داده‎ایم تا هر میزان که توانستند به ما اختصاص دهند. ضمن اینکه شرکت ارتباطات زیرساخت همانطور که اقای خسروی اشاره کردند وقتی پهنای باندی را وارد می‎کنند باید مشتری آن را هم داشته باشند و اگر مشتری نداشته باشند متحمل هزینه‎ای می‎شوند که اصلا منطقی نیست.

 

زارعیان در ادامه‎ی گفت‎وگو با خبرنگار سیتنا گفت: ما امکان واردات پهنای باند به صورت مستقیم را داریم، اما وارد نمی‎کنیم چرا که مجوز لازم فعلا فقط در اختیار شرکت ارتباطات زیرساخت است. هنوز فضا برای ارائه‎ی درخواست مجوز واردات پهنای باند مهیا نیست و بایستی تغییراتی در قانون فعلی ایجاد شود و نهادهای قانونگذار مثل سازمان تنظیم مقررات و یا شورای عالی انقلاب فرهنگی شرایطی را فراهم نمایند تا سایر شرکت‎ها هم بتوانند پهنای باند را وارد نمایند.

 

وی در پایان تاکید کرد: چند بار تاکنون این بحث مطرح شده است. رئیس اصل 44 در مجلس شورای اسلامی چندین بار این مساله را مطرح کرده است که شرکت‎های خصوصی می‎توانند پهنای باند وارد نمایند و ما هم آماده‎ی وارد کردن پهنای باند، تحت نظارت دولت و نماینده‎ی دولت یعنی شرکت ارتباطات زیرساخت هستیم، اما چون مجوز لازم را نداریم فعلا وارد نمی‎کنیم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.