کدخبر :304667 پرینت
30 تیر 1403 - 19:42

تحمیل هزینه بالای فیلترشکن ها بر اپراتورها

مدیرعامل همراه اول گفت: با فراگیر شدن فیلترشکن ها، حدود دو سوم مشترکان شبکه ما از این ابزارها استفاده می کنند که در وهله اول امنیت گوشی خودشان به مخاطره می افتد و در گام بعدی گوشی های آلوده، هر کدام به صورت حمله کننده در شبکه اقدام می کنند و هزینه بالایی از نظر فنی به اپراتورها وارد می کنند؛ بنابراین با فعالیت فیلترشکن ها قسمتی از منابع سخت افزاری موجود اپراتورها صرف آنها می شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا از اداره کل ارتباطات شرکت ارتباطات سیار ایران، مجامع عمومی عادی سالیانه و عمومی عادی به طور فوق العاده شركت ارتباطات سیار ایران صبح امروز شنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۳ با حضور 91.83 درصد سهامداران این شرکت در سالن اجتماعات ساختمان ستاره ونک تهران برگزار شد.

افزایش 27 درصدی دارایی‌های همراه اول
مهدی اخوان بهابادی، مدیرعامل همراه اول در این مراسم ضمن ارائه گزارش جامعی از اقدامات انجام شده توسط این شرکت بورسی در سال 1402، پاسخگوی سوالات و ابهامات سهامداران حاضر در جلسه که به صورت حضوری و آنلاین برگزار شد، بود.

وی در مهم ترین بخش ارائه گزارش خود که مربوط به عملکرد مالی همراه اول بود با اشاره به رشد 27 درصدی مجموع دارایی های این شرکت نسبت به سال 1401 اظهار کرد: دارایی ها در سال 1402 به 887,332,247 میلیون ریال رسید و درآمد عملیاتی نیز با 31 درصد رشد 514،208،122 میلیون ریال ثبت شد.

مدیرعامل همراه اول گفت: سرمایه ثبت شده شرکت ارتباطات سیار ایران هم با رشد 19 درصدی از 75،200،000 در سال 1401 به 89،200،000 میلیون ریال در سال 1402 رسیده است.

رشد میزان پرداختی‌های همراه اول به دولت
به گفته اخوان بهابادی سود عملیاتی ثبت شده برای همراه اول در سال 1402 با رشد 26 درصدی مواجه شده و به 104،570،976 میلیون ریال رسیده است. بر این اساس سود واقعی هر سهم نیز با رشد 22 درصدی به 692 ریال در سال 1402 رسیده است.

در این ارائه به وضعیت میزان پرداخت های شرکت ارتباطات سیار ایران به دولت نیز اشاره و گفته شد که در سال 1402 مبلغ 146،513،394 میلیون ریال به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مبلغ 16،368،583 میلیون ریال به شرکت ارتباطات زیرساخت و همچنین مبلغ 64،690،794 میلیون ریال بابت مالیات به دولت پرداخت شده است.

میزان پرداختی های فوق الذکر به دولت در هر سه حوزه به ترتیب با رشد 28 درصد، 39 درصد و 38 درصد مواجه بوده است.

مدیرعامل همراه اول اشاره ای به برخی شاخص های کلیدی عملکردی اپراتور اول تلفن همراه که میزان دستیابی به اهداف راهبردی را نمایانگر است نیز داشت و عنوان کرد: تعداد مشترکان فعال ما تا پایان سال 1402 به 75،612،504 رسید و سال گذشته توانستیم 9.4 میلیون مشترک جدید جذب کنیم. سهم بازار درآمدی همراه اول با در اختیار داشتن 102 میلیون مشترک HLR نیز 55 درصد است.

به گفته وی همراه اول توانست در سال مالی 1402 مانند 1401، صد درصد برنامه های توسعه پوشش های جاده ای، روستایی و شهری خود را مطابق تعهدات تحقق بخشد.

راه‌اندازی هزارمین سایت 5G همراه اول
اخوان بهابادی به همین بهانه، اشاره ای به آخرین وضعیت پوشش شبکه همراه اول مبتنی بر فناوری های ارتباطی داشت و بیان کرد: راه اندازی حدود 1000 سایت 5G، دست یافتن به 48،630 سایت تکنولوژی 4G، تعداد 25،480 سایت تکنولوژی 3G و همچنین 30،750 سایت لوکیشن 2G از جمله ظرفیت های موجود ما در ایجاد پوشش ارتباطی جاری در کشور است.

وی افزود: در مجموع راه اندازی و ارتقاء حدود 585 سایت تکنولوژی، ارتقاء تکنولوژی حدود 330 سایت موجود با پوشش 394 روستا، راه اندازی و ارتقاء تکنولوژی حدود 95 سایت جدید با پوشش 123 روستا و راه اندازی حدود 450 سایت تکنولوژی TD-LTE را در کل کشور داشتیم.

مدیرعامل نخستین و بزرگترین اپراتور تلفن همراه کشور در بخشی از ارائه خود، مروری بر اهم دستاوردهای حوزه فنی و توسعه شبکه با تمرکز بر بخش های «توسعه و کیفیت شبکه زیرساخت»، «توسعه و کیفیت شبکه Core»، «عملیات شبکه»، «توسعه و کیفیت شبکه انتقال»، «توسعه و کیفیت شبکه RAN» و «کیفیت شبکه» داشت و به مواردی نظیر افزایش ظرفیت اینترنت از 2250 به 2450 گیگابیت بر ثانیه، افزایش ظرفیت IXP از 2000 به 2400 گیگابیت بر ثانیه، افزایش ظرفیت شبکه Data Core به میزان 900 گیگابیت بر ثانیه، تجاری سازی IPv6 و ارائه سرویس به 2 میلیون مشترک، فیبرکشی حدود 305 سایت و همچنین افزایش سکتور چهارم در حدود 200 سایت پرظرفیت کشور برای بهبود کیفیت سرویس طی سال گذشته پرداخت.
 اخوان بهابادی ضمن بیان اهمیت طرح و پیاده سازی پروژه ها، طرح ها و برنامه های توسعه فنی با رویکرد حمایت از تولیدات بومی، اظهار کرد: طراحی، توسعه و بومی سازی تجهیزات و سامانه های استراتژیک صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات با کاربری در بدنه گروه همراه اول، یکی از اصلی ترین دسته پروژه های مرکز تحقیق و توسعه همراه اول است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال طراحی و ساخت روتر پرظرفیت، بستر تست شبکه 4G و 5G، هوشمندسازی کنتورهای برق در ساختمان تحقیق و توسعه همراه اول، طراحی و  توسعه مودم 5G، توسعه سامانه مدیریت هوشمند آبیاری، طراحی و تولید بازی های هوشمند، طراحی و توسعه سامانه تشخیص نفوذ حملات سیگنالینگ، ساخت آنتن چند بانده هیبریدی TDD + FDD، توسعه سیستم هوشمند گرمایش سرمایش بهینه ساختمان مبتنی بر اینترنت اشیاء، مطالعه و بررسی فنی مسائل امنیتی نسل پنجم شبکه های مخابراتی، تدوین دستورالعمل های اجرایی اندازه گیری میدان های الکترومغناطیسی اطراف تجهیزات 5G و ارائه راهکارهای کاهش پرتوگیری عموم و شاغلان از تشعشعات حاصله براساس الزامات رگولاتوری طراحی و ساخت زیرساخت لینک های E-band، پایلوت هسته بومی 4G، پایلوت پنج ایستگاه پایه رادیویی بومی 4G برای کاربری USO بخشی از دستاوردها و پروژه های در حال توسعه مرکز تحقیق و توسعه همراه اول است.

مدیرعامل همراه اول حمایت از نخبگان، رصد فناوری و آینده پژوهی، حمایت و مشارکت در رویدادهای علمی پژوهشی و ایجاد همکاری های علمی و اجرایی در اکوسیستم ICT کشور را نیز جزیی از ساختار اقدامات راهبردی و مبتنی بر نوآوری شرکت ارتباطات سیار ایران دانست که هر کدام در چارچوب مشخص و مجزایی به انجام رسیده است.

مروری بر محصولات و خدمات جدید همراه اول
وی همچنین در ادامه با بیان رشد 24 درصدی ترافیک دیتا در شبکه همراه اول، اشاره ای به برخی از محصولات و خدمات جدید این شرکت نظیر ViLTE که اکنون تجاری سازی شده است، سیمکارت گردشگری، سرویس کودک و نوجوان ستاره 456 مربع، باندل سیمکارت با سرویس های دیجیتال و تلکو، پرداخت مستقیم اپراتوری تحت عنوان DCB و همچنین توسعه سرویس رومینگ بین الملل داشت.

اخوان بهابادی سخنان خود را با مرور اجمالی برخی اقدامات اپراتور اول تلفن همراه کشور در حوزه مسوولیت اجتماعی نظیر حمایت از جامعه ورزشی، مشارکت در توسعه عمرانی نقاط محروم و مشارکت در برگزاری رویدادهای فرهنگی که با رویکرد مشارکت فعال در توسعه جامعه صورت گرفته است، به پایان رساند.

مدیرعامل همراه اول در بخش پرسش و پاسخ نیز پاسخگوی سوالات سهامداران حاضر در مجمع بود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «فیلترینگ» چه میزان بر درآمدهای اپراتور اول تلفن همراه تأثیرگذار بوده است؟، گفت: اثرگذاری فیلترینگ در شرایط کنونی با ابتدای راه اندازی سامانه های فیلترینگ متفاوت است. در حال حاضر بحث کیفیت مطرح است و از آن جهت که برخی سامانه های فیلترینگ دقیق عمل نمی کنند، روی کیفیت سرویس نهایی تأثیرگذار هستند.

اخوان بهابادی افزود: از طرف دیگر با فراگیر شدن فیلترشکن ها، حدود دو سوم مشترکان شبکه ما از این ابزارها استفاده می کنند که در وهله اول امنیت گوشی خودشان به مخاطره می افتد و در گام بعدی گوشی های آلوده، هر کدام به صورت حمله کننده در شبکه اقدام می کنند و هزینه بالایی از نظر فنی به اپراتورها وارد می کنند. بنابراین با فعالیت فیلترشکن ها قسمتی از منابع سخت افزاری موجود اپراتورها صرف آنها می شود.

برنامه پنج ساله سوم همراه اول به زودی اعلام می‌شود
علی بقایی، رییس هیات مدیره همراه اول که ریاست مجمع عمومی عادی سالیانه را برعهده داشت، در سخنانی کوتاه ضمن اشاره به عملکردهای کلیدی اپراتور اول تلفن همراه کشور در راستای برنامه چشم انداز توسعه و مأموریت هایش، اظهار کرد: برنامه پنج ساله سوم همراه اول نیز در حال نهایی شدن است که به زودی اعلام و در دست اقدام قرار می گیرد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود اشاره ای به تنگناهای موجود در مسیر توسعه و تحریم ها داشت و گفت: تحریم ها هیچگاه مانع ارائه خدمات مناسبت به مشترکان ارتباطی کشور نشد و نمونه های موفق سرویس های نوین و دیجیتال همراه اول را در نمایشگاه الکامپ امسال شاهد بودیم؛ با این حال درخواست بهره برداری از حداکثر توان داخلی برای ارائه خدمات به مشترکان را از مدیرعامل شرکت ارتباطات سیار ایران داریم.

در پایان جلسه مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت ارتباطات سیار ایران نیز با نظرخواهی از سهامداران، مقرر شد 80 درصد از سود عملیاتی بابت هر سهم تقسیم شود که رقمی معادل 537 ریال به تصویب اکثریت آراء رسید.

مجمع عمومی عادی به طور فوق العاده شرکت ارتباطات سیار ایران هم با دستور تعیین اعضای حقوقی هیأت مدیره، نیز پس از اتمام مجمع اول برگزار و شرکت های مخابرات ایران، گسترش الکترونیک تدبیر ایران، سرمایه گذاری مهر اقتصاد مبین، مدیریت سامان سازه غدیر و گسترش خدمات ارتباطات کاراشاپ به عنوان اعضای حقوقی هیأت مدیره شرکت ارتباطات سیار ایران انتخاب شدند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.