ابداع پردازندهای که مصرف باتری را به یکسوم کاهش میدهد!
پردازنده جدید کوالکام بر اساس طراحی پردازندههای گوشیهای هوشمند اندرویدی طراحی شدهاند و نه تنها قدرت لپتاپها را ارتقا خواهند داد، بلکه مصرف باتری آنها را نیز تقریبا به یکسوم خواهند رساند.
به گزارش سیتنا به نقل از یورونیوز، یک شرکت آمریکایی با ابداع روشی جدید، معماری پردازندههای گوشیهای هوشمند را روی لپتاپهای شخصی پیاده کرده است.
«کوالکام»، غول تراشهسازی ایالات متحده، اعلام کرده است پردازندهای با معماری منحصر به فرد ساخته که میتواند صنعت رایانههای شخصی را متحول کند.
بنابر بیانیه صادره از سوی کوالکام، این پردازندهها بر اساس طراحی پردازندههای گوشیهای هوشمند اندرویدی طراحی شدهاند و نه تنها قدرت لپتاپها را ارتقا خواهند داد بلکه مصرف باتری آنها را نیز تقریبا به یکسوم خواهند رساند.
پردازنده جدید که «اسنپدراگون ایکس الیت» (Snapdragon X Elite) نام دارد، برای بازار رایانههای شخصی در نظر گرفته شده است. این اقدام شرکت کوالکام مشابه اقدام شرکت اپل است که پیشتر از معماری پردازندههای گوشیهای آیفون خود برای کامپیوترهای مکبوکاش استفاده کرده بود.
تا سال ۲۰۲۰ اکثر رایانههای شخصی و مک (لپتاپ و رومیزی) فروختهشده در جهان با استفاده از تراشههای اینتل کار میکردند که معماری آن «ایکس۸۶» (x86) به حدود ۴۵ سال پیش یعنی ۱۹۷۸ میلادی بازمیگردد. با وجود پیشرفتهای آشکار در طراحی و ساخت تراشههای اینتل طی سالهای گذشته، اپل به این نتیجه رسید که پردازنده نصبشده روی آیفون کارایی بیشتری دارد و میتوان از آن روی لپتاپهایش استفاده کرد.
این پردازنده که بر اساس یک معماری متفاوت، موسوم به معماری «آرم» (ARM architecture)، طراحی شده است باعث میشود تا تراشه انرژی مصرفی کمتری نیاز داشته باشد، در عین حال که از قدرت قابلمقایسه و یا حتی بیشتری بهره ببرد.
استفاده از این پردازنده به کاربران لپتاپهای آتی مزایایی را خواهد داد که دارندگان مکبوکهای جدید هماکنون از آنها برخوردارند؛ یعنی روانتر شدن سیستم، داشتن یک لپتاپ بیصدا (مکبوکایرهای فعلی نیازی به یک فن داخلی یکپارچه برای خنکسازی ندارند) و از همه مهمتر استقلال بسیار بیشتر به نحوی که کاربران ساعتهای بیشتری با استفاده از باتری میتوانند از کامپیوتر خود استفاده کنند.
تفاوت این پردازندهها با پردازندههای پیشین در این است که در آنها هسته اصلی پردازشگر تنها به حدود ۳۵ هزار ترانزیستور نیاز دارد؛ امری که باعث میشود پردازنده بسیار کممصرف شود، کمتر داغ کند و نیازی به خنککننده یا فن نداشته باشد. این در حالی است که پردازندههای اینتل یا ایامدی نیازمند میلیونها ترانزیستور هستند.
شرکت کوالکام در بیانیهای گفته است استفاده از این پردازندهها باعث کاهش «۶۸ درصدی» مصرف انرژی خواهد شد. با توجه به اینکه انتظار میرود عرضه این پردازندهها به بازار از اواسط سال ۲۰۲۴ آغاز شود، این محصول میتواند به سازندگان لپتاپ کمک کند تا در این زمینه از اپل پیشی بگیرند.
در حالی که اپل کنترل پردازنده، طراحی کامپیوترها و سیستم عامل خود (macOS) را به طور کامل در اختیار دارد، کوالکام با مسیری پر پیچ و خمتر مواجه خواهد بود چرا که برخلاف اپل بهرهگیری موثر تراشههای کوالکام به سازندگان رایانه شخصی و سپس نحوه ادغام آنها در ویندوز بستگی خواهد داشت.
این در شرایطی است که این شرکت آمریکایی به زودی با رقابت جدیدی روبرو خواهد شد. خبرگزاری رویترز در هفته گذشته فاش کرده بود که «انویدیا»، شرکت پردازنده گرافیکی و غول هوش مصنوعی، در حال کار بر روی پردازندههایی برای رایانههای شخصی تحت معماری «آرم» است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید