کاهش خطر آلزایمر در سالمندان با استفاده روزمره از اینترنت
نتایج یک مطالعه که در مجله انجمن سالمندان آمریکا منتشر شد، نشان میدهد که احتمال ابتلا به زوال عقل در افرادی که به طور منظم با اینترنت در ارتباطند، کمتر است. پیشتر نیز محققان بریتانیایی طی تحقیقاتی که در مجله کهولتشناسی منتشر کردند تایید کردند که افراد مسنی که مدام در تعاملات اجتماعی حضوری یا تلفنی به صورت آنلاین با هم ارتباط برقرار میکنند، کمتر احتمال دارد به از دست دادن حافظه یا توانایی یادآوری وقایع که نشانهای از زوال عقل است، دچار شوند.
به گزارش سیتنا، نیویورکپست در مقالهای با اشاره به مطالعهای که در مجله انجمن سالمندان آمریکا (American Geriatrics Society) منتشر شد، گزارش داد، احتمال ابتلا به زوال عقل در افرادی که به طور منظم با اینترنت در ارتباطند، کمتر است.
پژوهشگران ۱۸ هزار و ۱۵۴ بزرگسال ۵۰ تا ۶۵ ساله را طی یک دوره هشت ساله بررسی کردند. شرکتکنندگان در شروع مطالعه زوال عقل نداشتند.
این مطالعه بررسی کرد افراد مسن در طیفی بین صفر تا بیش از هشت ساعت، چه مدت از روز را در فضای مجازی سپری میکنند.
پژوهشگران دریافتند خطر ابتلا به زوال عقل در افرادی که در ابتدای مطالعه از اینترنت استفاده میکردند، در مقایسه با افرادی که به طور منظم وبگردی نمیکردند، به نصف کاهش یافت.
از شرکتکنندگان میپرسیدند: «آیا شما برای ارسال یا دریافت ایمیل یا هر هدف دیگری مانند خرید، جستوجوی اطلاعات یا رزرو سفر به طور منظم از اینترنت استفاده میکنید؟»
یافتهها نشان میدهد افرادی که کمترین خطر زوال عقل را داشتند، در مقایسه با افرادی که اصلا از اینترنت استفاده نمیکردند، روزانه دو ساعت یا کمتر آنلاین بودند.
البته زیادهروی در هر چیزی هرگز درست نیست. در واقع پژوهشگران تشخیص دادند سالمندانی که به مدت شش تا هشت ساعت در روز آنلاین بودند، بیشتر در معرض خطر زوال عقل بودند؛ اگرچه آنها اشاره کردند که تحقیقات بیشتری لازم است.
نویسندگان در این مطالعه نوشتند: «کاربر دائمی اینترنت برای مدت طولانی در اواخر بزرگسالی، با اختلال شناختی تاخیری مواجه بود، اگرچه در مورد آثار نامطلوب احتمالی استفاده بیش از حد، شواهد بیشتری نیاز است و در حالی که بیشتر مطالعات روی افراد مسن نشان میدهد استفاده از اینترنت با سلامت شناختی بهتر مرتبط است، تاثیر استفاده بیش از حد بر خطر زوال عقل نامشخص است.»
مشخص شده است که ورزش دادن عضلات حافظه به طور آنلاین به تقویت حافظه افراد مسن کمک میکند.
محققان بریتانیا در سال ۲۰۲۱ تحقیقات جداگانهای در مجله کهولتشناسی (Gerontology) منتشر کردند که نشان میداد افراد مسنی که مدام در تعاملات اجتماعی حضوری یا تلفنی به صورت آنلاین با هم ارتباط برقرار میکنند، کمتر احتمال دارد به از دست دادن حافظه یا توانایی یادآوری وقایع که نشانهای از زوال عقل است، دچار شوند.
به گزارش دانشگاه کلمبیا، تقریبا ۱۰ درصد از بزرگسالان ایالات متحده در سن ۶۵ سال و بالاتر به زوال عقل مبتلا میشوند، در حالی که ۲۲ درصد دیگر اختلالات شناختی خفیفی دارند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید