کدخبر :271571 پرینت
30 مرداد 1401 - 11:31

تأسیس اولین دانشگاه هوشمند پزشکی در کشور

وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی گفت: در دانشگاه هوشمند به دنبال آن هستیم که از ابزارهای جدید آموزش تؤام با فناوری‌های نوین بهره بگیریم تا از انواع و اقسام شبیه‌ساز‌ها، دستگاه‌های سمعی و بصری و انیمیشن‌‌ها که بتوانند روش‌های دشوار آموزش پزشکی را اجرا کنند، استفاده کنیم.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دکتر بهرام عین اللهی در آیین افتتاحیه شصت و نهمین آزمون دانشنامه تخصصی و سی و ششمین دوره آزمون دانشنامه فوق تخصصی با اشاره به مرتبه و ارزش شغل معلمی در جامعه، اظهار  داشت: هیچ شغلی در یک جامعه بالاتر از  معلمی نیست.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یادآور شد: با گفت و‌گویی که با بسیاری از وزرای بهداشت کشورهای مختلف در اجلاس ژنو داشتم، ادغام بهداشت و درمان و آموزش پزشکی را افتخاری برای کشور ما تلقی می‌کردند و موجب مباهات است که اعلام کنیم جمهوری اسلامی ایران در علوم و دانش پزشکی رشد بسیار چشمگیری داشته است.

دکتر عین‌اللهی، مهارت آموزش، فراگرفتن شیوه‌های تدریس، ایجاد انگیزه در دانشجو و‌ بهره‌گیری از ابزار کمک‌ آموزشی را از الزامات امروز آموزش علوم پزشکی در کشور دانست.

وی با اعلام این خبر که اولین دانشگاه هوشمند در کشور ایجاد شده است، گفت: در این دانشگاه هوشمند به دنبال آن هستیم که از ابزارها و روش‌های جدید آموزش تؤام با فناوری های نوین بهره بگیریم چرا که امروزه تدریس، سرکلاس حاضر شدن و جزوه دادن نیست بلکه باید از انواع و اقسام شبیه‌ساز‌ها دستگاه‌های سمعی و بصری و انیمیشن‌‌ها که بتوانند روش‌های دشوار  آموزش پزشکی را  اجرا کنند و در اختیار دانشجو قرار دهند، استفاده کنیم.

 مهارت آموزش، فراگرفتن شیوه‌های تدریس، ایجاد انگیزه در دانشجو و‌ بهره‌گیری از ابزار کمک‌ آموزشی، از الزامات امروز آموزش علوم پزشکی در کشور است.

وزیر بهداشت ادامه داد: البته در دانشگاه‌های علوم پزشکی مختلف کشور اقدامات خوبی در بحث سیمولاتورها (شبیه‌سازها) و سیمولیشن‌ها (شبیه‌سازی) صورت گرفته به عبارتی رزیدنت‌ها قبل از حضور در اتاق عمل، باید با نرم‌افزارها و سیمولاتورها کار کنند و سپس وارد اتاق عمل شوند.

دکتر عین‌اللهی با بیان اینکه استادان می‌توانند برای تدریس خود برنامه داشته باشند، توانمندسازی اساتید را یک ضرورت عنوان و تصریح کرد: دانشگاه‌های علوم پزشکی باید بتوانند استادان را در ارتباط با روش‌های آموزشی تجهیز و توانمند کنند و یکی از ویژگی‌های مهم اساتید دانش‌پژوهی است.

وی با تاکید بر اینکه در گام دوم انقلاب اسلامی،  اعتلای ارزش‌های معنوی و اخلاقی در استاد و دانشجو اهمیتی ویژه دارد، گفت: ما استاد را فرمانده معنوی و علمی دانشگاه و دانشجو را  رزمنده  عرصه علم و خوداتکایی می دانیم.

وزیر بهداشت از دبیران شورای آموزش پزشکی و تخصصی و گروه‌های بورد خواست که تابع قانون باشند و بر اجرای درست و کامل آن تاکید کنند.

دکتر عین‌اللهی همچنین  به دیپلماسی علمی اشاره و خاطرنشان کرد: از استادان انتظار داریم اگر در همایش ‌ها و برنامه‌های بین‌المللی شرکت می‌کنند، به مثابه یک دیپلمات علمی برای کشور و با حفظ ماهیت فرهنگی خود در این گونه مجامع ظاهر شوند.

وی با تاکید بر اینکه راهبرد اصلی وزارت بهداشت، افزایش بهره‌وری است، خاطرنشان کرد:  نزدیک به ۶۰۰ هزار پرسنل، هزار بیمارستان و ۱۵۰ هزار تخت بیمارستانی وجود دارد اما از این همه تجهیزات، متوسط بهره وری ۲۵ درصد است که باید سعی کنیم بهره‌وری ما در مراکز دانشگاهی افزایش یابد.

دکتر عین‌اللهی گفت: باید با استفاده از نیروی‌های تمام وقت، بهره‌وری را در مراکز دانشگاهی و درمانی بالا ببریم.

وی با اشاره مصوبه روز چهارشنبه ۲۶ مردادماه هیات دولت گفت: سقف کارانه در مناطق محروم به طور کلی برداشته شد و سقف کارانه در مراکز علوم پزشکی غیر محروم ۱۲۰ میلیون تومان تعیین که به میزان  ۲۰ درصد با نظر وزیر قابل افزایش است. این مصوبه برای یک سال  است و اگر به نتایج خوبی رسیدیم، تمدید خواهد شد.

وزیر بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی درباره تعرفه‌های بخش دولتی و خصوصی نیز تاکید کرد که این وزارتخانه در نظر دارد تا در سال آینده (۱۴۰۲) این تعرفه‌ها برابر شود.

دکتر عین‌اللهی همچنین با اشاره به طرح دارویار ضمن برشمردن موفقیت‌های حاصل  از این طرح گفت: لازمه اجرای طرح دارویار نسخه نویسی الکترونیک بود و ما باید به سمت پرونده الکترونیک می رفتیم  تا داده های  خود را کامل کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تا پایان امسال  هیچ تغییری در قیمت لوازم و وسایل پزشکی و پروتزها صورت نمی‌گیرد.

وی طرح پزشک خانواده را از جمله طرح‌هایی عنوان کرد که ۱۸ سال بر روی آن ‌ مطالعه صورت گرفته و اجرایی شدنش نیازمند نهایی سازی پرونده الکترونیک است.

دکتر عین‌اللهی با بیان اینکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیشترین همکاری را با نخبگان داشته و دارد، گفت:  سه هزار عضو بورد با وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی همکاری می‌کنند که این یک فرصت است و باید از همه اساتید در تمام فرآیندها استفاده کنیم.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.