کدخبر :261432 پرینت
30 شهریور 1400 - 08:58

«شبکه شاد» اصلی ترین پلتفرم آموزش مجازی کشور برای دسترسی به محتوای آموزشی رایگان است

رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی وزارت آموزش و پرورش در جلسه پرسش و پاسخ پیرامون قابلیت ها، چالش ها و مسائل شبکه آموزشی دانش آموز«شاد» گفت: «شبکه شاد» اصلی ترین پلتفرم آموزش مجازی کشور برای دسترسی دانش آموزان و معلمان به محتوای آموزشی رایگان است

متن خبر

به گزارش سیتنا، علی باقرزاده در جلسه پرسش و پاسخ پیرامون قابلیت ها، چالش ها و مسائل شبکه آموزشی دانش آموز(شاد) که با حضور خبرنگاران حوزه آموزش در ساختمان شهیدرجایی برگزار شد؛ با تشکر از پشتیبانی اصحاب رسانه در اطلاع رسانی اخبار آموزش و پرورش به مخاطبان، اظهار کرد: به دلیل شیوع کرونا از بهمن سال 98، مدارس به ضرورت، تعطیل شد و تا امروز هم تعطیلی مدارس ادامه داشته است، ولی با تلاش های همکاران و با وجود تمام مشکلات آموزش ها به صورت مجازی، در این مدت ادامه یافت.

باقرزاده با اشاره به این که با شیوع کرونا در 192 کشور بیش از 1.8 میلیارد دانش آموز از رفتن به کلاس محروم شدند، گفت: اولویت ما حفظ سلامت دانش آموزان است ولی با توجه به پژوهش های انجام شده در سطح داخلی و بین الملل، این نتیجه به دست آمده که مدارس باید آخرین جایی باشد که در این تهدید، بسته شود و اولین جایی باشدکه پس از مهار بیماری، باید فعالیتش را آغاز کند.

رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: «مدرسه تلویزیونی» اولین راه حل آموزش و پرورش برای استمرار آموزش در ایام تعطیلی مدارس بود، که به دلیل غیرتعاملی و یک طرفه بودن، با وجود ارزان بودن و در دسترس بودن، تنها برای مدت کوتاهی پاسخگو بود چون مشخص شد دانش آموزان بیش از مطالب درسی، نیاز به تعاملات عاطفی بین معلم  و دیگر دانش آموزان دارند.

وی افزود: برای برقراری تعامل دوطرفه و رفع اشکال آموزش غیرتعاملی از طریق تلویزیون، به سمت آموزش های برخط رفتیم که امکان تعامل دوطرفه و همزمان در آن وجود داشته باشد؛ در آن مقطع شبکه های اجتماعی را برای این کار مناسب دانستند و باید تمهیداتی در آموزش و پرورش برای استفاده از شبکه های اجتماعی در بین دانش آموزان، اتخاذ می شد. لذا با پیشنهاد همراه اول در ارائه پلتفرم اختصاصی به آموزش و پرورش با عنوان (شاد)، موافقت شد.

باقرزاده ادامه داد: با تفاهم نامه ای که بین وزارت آموزش و پرورش و شرکت همراه اول نوشته شد، پلتفرم شاد به عنوان پلتفرم آموزشی با یک فضای اختصاصی دانش آموزان برای مدت 15 سال با پشتیبانی و خدمات رایگان از طرف همراه اول، در اختیار آموزش و پرورش قرار گرفت.

رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که تا امروز حتی یک ریال هم از سوی وزارت آموزش و پرورش، به همراه اول پرداخت نشده، گفت: شرکت همراه اول و سایر سرویس دهندگان شبکه شاد، حساب مالی خود را با دولت دارند و تاکنون هیچ مراوده مالی بین آموزش و پرورش با سرویس دهندگان وجود نداشته است.

وی با اشاره به تصمیمات اخیر شورای عالی آموزش و پرورش گفت: با تصمیم شورای عالی ، «شبکه شاد» به عنوان تنها پلتفرم اصلی آموزش مجازی در کشور شناخته شده است و در این خصوص، برای ارتقا کیفیت آموزش از طریق این پلتفرم ، تصمیماتی در مورد توسعه دسترسی دانش آموزان مناطق محروم به شبکه شاد اتخاد شده است.

باقرزاده افزود: اولین و مهم ترین کارکرد شاد در یک سال و نیم گذشته، اتصال کاربران؛ دانش آموزان با دانش آموزان، دانش آموزان و معلمان ، معلمان و مدیران، مدیران مناطق با استان و ستاد و... بود و در درجه دوم توانست امکان دسترسی دانش آموزان به محتوی استاندارد و  دسترسی اختصاصی دانش آموزان به مطالب آموزشی را  فراهم کند.

رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: در ابتدا  پلتفرم شاد، صرفاً در کلاس، گروه و ارسال محتوی های درسی خلاصه می شد؛ سال گذشته با ارتقا این پلتفرم، امکان «سرویس اجرای آزمون»، «پخش زنده یک طرفه» و «ارتباط دانش آموز و معلم» در آن برقرار شد و بیش از 300 هزار کانال و گروه در زمینه های آموزشی و تربیتی برای بیش از 10 میلیون مخاطب آن راه اندازی شد.

باقرزاده با بیان این که در حال حاضر پلتفرم شاد امکانی را در اختیار مدیران آموزشی استان قرار داده که در آن مدیران هر استان قادر به راه اندازی کانال اختصاصی برای معلمان استان هستند، بیان کرد: شبکه شاد در زمانی کوتاه به یکی از بزرگترین اپلیکیشن های کشور تبدیل شد و تا امروز 24 میلیون و 634 هزار نصب داشته که از این تعداد 22 میلیون و 100 هزار نفر نصب یونیک داشته اند.

وی گفت: میانگین فعالیت ماهانه این پلتفرم به بیش از 18 میلیون نفر رسیده فعال هفتگی بطور متوسط بیش از 13 میلیون نفر و میانگین حضور روزانه افراد در این پلتفرم بیش از 10 میلیون و 260 هزار نفر بوده است.

رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی وزارت آموزش و پرورش گفت: همچنین کاربران همزمان این پلتفرم، رکورد 2 میلیون و 200 هزار نفر را شکسته و روزانه در حدود 700 هزار پخش زنده از طریق این پلتفرم پخش شده و بیشترین پهنای باند در لحظه در حدود  403 گیگ بر ثانیه است که در حدود پنج درصد پهنای باند کشور است.

باقرزاده گفت: از حیث کاربران 99.8 درصد مدیران مدارس «116 هزار نفر»،  98 درصد معلمان «731 هزار و 833 نفر» و 12 میلیون 793 هزار دانش آموز «86 درصد دانش آموز» عضو پلتفرم شاد شده و در آن فعالیت می کنند.

وی خاطر نشان کرد: در طول سال گذشته 47 میلیارد و 778 پیام بین کاربران، از طریق شاد مبادله شده که اگر به تعداد افراد فعال در شبکه شاد تقسیم کنیم، بطور متوسط هر فرد در حدود 4 هزار پیام در این شبکه ارسال کرده است. همچنین بیش از  16 میلیلیارد و 656 فایل اعم از تصویری ، صدا و .... در بین کاربران این شبکه، مبادله شده است.

رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی وزارت آموزش و پرورش گفت: امسال در شاد داشبورد مدیریتی تعبیه شده که در دسترس مدیران قرار دارد و اطلاعاتی نظیر استفاده از نوع اپراتور، نوع گوشی ، تعداد تبادل فایل و زمان حضور دانش آموزان در پلتفرم را در اختیار مدیران قرار می دهد.

باقرزاده با اشاره به پژوهش انجام شده در پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش درخصوص «اثربخشی شبکه شاد» گفت: نتایج پژوهش ها بر اساس آمار دریافتی از 50 هزار معلم و دانش آموز، در 5 محور مختلف، نشان داد که شبکه شاد در «محور محتوا» 59 درصد، «مدیریت کاربران» 65 درصد، «ارتباط و تعامل»62 درصد، «پایش و ارزشیابی»61 درصد و «ارائه خدمات» 61 درصد، اثر بخش بوده است و این اعداد با توجه به این که کیفیت ماندگاری یادگیری در آموزش مجازی در بهترین حالت 50 درصد می باشد و نیز با توجه به این که 70 درصد معلمان برای اولین بار از بستر مجازی برای آموزش استفاده می کردند قابل توجه است.

رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به این که آموزش در بستر مجازی نمی تواند باعث ارتقا مهارت های زندگی و اجتماعی افراد شود، گفت: خوشبختانه در دوران ابتدایی، چون در بسیاری ا ز موارد همکاری مستمر خانواده ها با معلمان را در آموزش مجازی داشته ایم، افت تحصیلی دانش آموزان به نسبت کمتر از سایر مقاطع تحصیلی است.

وی با اشاره به رونمایی از نسخه جدیدشبکه شاد، گفت: در نسخه جدید این پلتفرم، دو سطح تغییر داریم؛ اول تغییرات پوسته پلتفرم، که با نظرسنجی از  معلمان، دانش آموزان و کارشناسان تغییر کرده  و بخش دوم تغییرات، تغییرات زیرساختی و ارتقا زیرساخت پلتفرم می باشد که در نسخه جدید، امکان تعاملات بیشتر شده و آزمون ساز، سیستم حضور و غیاب دانش آموزان و احراز هویت افراد، توسعه قابل توجه پیدا کرده است. همچنین، حق تشکیل کلاس ها به مدیر مدرسه داده شده و اطلاعات مربوط به QR_Code  کتاب های درسی هم در آن درج شده است.

وی در خصوص توزیع سیم کارت های دانش آموزی گفت:در این خصوص، پیش نویس تفاهم نامه ای بین آموزش و پرورش و وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات آماده شده که بعد از امضا تفاهم نامه این سیم کارت ها آماده و در اختیار دانش آموز قرار می گیرد، ما آمادگی لازم برای در اختیار گذاشتن  15 میلیون سیم کارت به 15 میلیون دانش آموز را داریم.

باقرزاده گفت: طبق مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش، پلتفرم شاد تنها پلتفرم رسمی آموزش های مجازی در کشور معرفی شده و اگر مدرسه ای بخواهد از پلتفرم دیگری به غیر از شاد استفاده کند، حق دریافت هیچگونه هزینه ای را در این زمینه نخواهد داشت. همچنین هیچ مدرسه ای چه دولتی و چه غیردولتی حق اخذ هزینه از والدین، به دلیل استفاده از «پلتفرم شاد» را ندارد.

وی در خصوص تشکیل کارگروه مشترک بین وزارت آموزش و پرورش و وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات گفت: درخصوص نحوه پشتیبانی از پلتفرم شاد، کارگروه مشترکی بین این دو وزارتخانه با نگاه تقویت همه جانبه شاد تشکیل شده و موضوعاتی مثل: ارتقا شاد، ترافیک شاد ، زیر ساخت ها و نظارت برتیم فنی پلتفرم و الزامات و توصیه نامه های مربوط به شاد در این کارگروه، مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس مرکز هماهنگی حوزه وزارتی وزارت آموزش و پرورش گفت: در پلتفرم شاد دو دسته محتوای آموزشی ارائه می شود: دسته اول؛ محتواهای پایه؛ محتواهایی هستند که از طریق مدارس و معلمان در اختیار دانش آموزان قرار می گیرند که استفاده از این دسته محتوای آموزشی کاملا رایگان است و دسته دوم؛ محتواهایی که از طریق تولیدکنندگان خصوصی تهیه شده و تحت نظارت آموزش و پرورش در شبکه شاد به عنوان محتوای مکمل درسی قرار داده می شود که دانش آموزان برای استفاده از این محتواها باید هزینه ای را که تولیدکننده پیشنهاد داده است، پرداخت کنند و این تبادل مالی تنها بین سرویس دهنده محتوا و سرویس گیرندگان برقرار می شود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.