کدخبر :259863 پرینت
13 مرداد 1400 - 23:40

فضای مجازی؛ بودن یا نبودن!

در حالی که اکثر کشورهای جهان در حال طراحی و معماری اکوسیستم و کشور دیجیتال خود و فراهم آوردن زیست بوم جامع آن در همه ابعاد سخت افزاری، نرم افزاری و روح افزاری با اولویت محتوای ارزش ساز در جهت منافع و مصالح ملی و رشد اقتصادی، فرهنگی و ارزش‌های خود در رقابت و همکاری با جهان هستند تا سهم و نقشی حداکثری به فراخور استعدادها و پتانسیل های خود در جهان دیجیتال داشته باشند، در داخل کشور شاهد افراط و تفریط نظرات در خصوص رهائی و یا محدودیت در فضای مجازی هستیم.

متن خبر

به گزارش سیتنا، سیده حمیده زرآبادی؛ متخصص حکمرانی دیجیتال و فضای مجازی در یادداشتی با عنوان «فضای مجازی بودن یا نبودن!» که نسخه‌ای از آن در اختیار سیتنا قرار گرفته، نوشته است:

سوگواری ها و شادی ها در خصوص وضعیت فضای مجازی بجای خلق ایران دیجیتالی ارزش ساز به عنوان نیاز حیاتی و حلقه مفقوده امروز کشور و ایفای نقش در اکوسیستم جهان دیجیتال به عنوان یک پدیده جهان‌شمول، متاسفانه اتمسفر غالب افکار عمومی، صاحبنظران، دولتمردان، نمایندگان، نخبگان، خبرگان و متخصصان کشور است. گریستن بر سر آرامگاهی که مرحومی درون آن نیست حکایت دیدگاه‌های جاری در خصوص بسط و قبض فضای مجازی است.
در حالی که اکثر کشورهای جهان و از جمله در همین همسایگی ما کشورهائی همچون ترکیه، عربستان، امارات متحده عربی و... در حال طراحی و معماری اکوسیستم و کشور دیجیتال خود و فراهم آوردن زیست بوم جامع آن در همه ابعاد سخت افزاری، نرم افزاری و روح افزاری با اولویت محتوای ارزش ساز در جهت منافع و مصالح ملی و رشد اقتصادی، فرهنگی و ارزشهای خود در رقابت و همکاری با جهان هستند تا سهم و نقشی حداکثری به فراخور استعدادها و پتانسیل های خود در جهان دیجیتال داشته باشند، در داخل کشور شاهد افراط و تفریط نظرات در خصوص رهائی و یا محدودیت در فضای مجازی هستیم.
سوال اینجاست که مگر کشور ما در طراحی، معماری و تعالی جهان دیجیتال سهم و نقشی دارد که در خصوص بسط و قبض آن به اظهار نظر و نقد بنشیند؟
اول باید برادری را ثابت کرد بعد ادعای میراث کرد!
اکوسیستم جهان دیجیتال دارای ابعاد و کارکردهای گوناگون است و بخشی از آن را در ظهورفضای مجازی می‌توان مشاهده کرد که متاسفانه کشور ما در طی این سالها در خلق آن هیچ نقشی نداشته است و صرفا بهره برداری کرده است و نقش طفیلی را بازی کرده است.
کدام تجهیزات و فناوری سخت افزاری، نرم افزاری، اپلیکیشن، دانش و محتوای دیجیتالی با هدف محصول ایرانی ذائقه جهانی تاکنون در کشور ساخته شده و در عرصه بین المللی عرضه شده است؟
در حالی که کشورهائی با توانائی و پتانسیل بسیار کمتر از ما توانسته اند در این بخش دستاوردهای قابل توجه داشته باشند و به سهم خود در اکوسیستم جهان دیجیتال ایفای نقش نمایند.
خلق فضای مجازی ارزش ساز که دستاوردهای آن رافع نیازها کشور و رفع و کاهش دغدغه های جامعه ایرانی،خانواده ها، علما و مراجع معزز، طیف ارزشی و اعتقادی کشور تنها می تواند ماحصل و اراده ملی همه اقشار کشور و متخصصان برای طراحی و معماری ایران دیجیتالی در همه ابعاد و ارکان چندگانه آن در قالب اکوسیستم جامع الاطراف می باشد.
دستاوردهای ایران دیجیتالی باید بتواند سهم ما را از جهان دیجیتال به ارمغان آورد که مجموعه ای از محصولات و خدمات همچون؛ ساخت و تولید تجهیزات و فناوریهای سخت افزاری، نرم افزارها، امنیت دیجیتالی برای صیانت از قلمرو و مرزهای دیجیتالی، اقتصاد دیجیتال بعنوان ابزار و فرصت قدرتمندی برای رهائی از اقتصاد خام فروشی و حرکت به سمت اقتصاد صنعتی درآستانه انقلاب چهارم صنعتی بر بستر دیجیتال، ایجاد فرصت های اشتغال و تولید ثروت به گونه ای نوین، تولید محتوای ایرانی با ذائقه جهانی با درک عالی از نیازهای جامعه جهانی به محتوای غنی و ارزش ساز منبعث ازمبانی و ارزشهای تشیع  برای آگاهی بخشی به ماموریت و معنای زندگی برای بشریت سرگشته و حیران امروز می باشد.
لذا تولید فناوری‌ها سخت افزاری و نرم افزاری و... در داخل کشور بر خلاف روال‌های غلط گذشته و منع قاطع و جدی سونامی واردات از تجهیزات شبکه در بخش دولتی و خصوصی تا گوشی موبایل و... در این حوزه کلیدی علاوه بر تامین امنیت دیجیتالی در بخش فضای مجازی - سایبری به عنوان عاملی حیاتی برای صیانت و تضمین امنیت کشور در مقابل آسیب های خارجی می تواند دستاورهای اقتصادی در تامین نیازهای امروز، ایجاد فرصتهای شغلی میلیونی برای جوانان و فارغ التحصیلان بیکار، صادرات محصولات و خدمات فنی و مهندسی و اپراتوری خدمات و... را نیز به ارمغان آورد که تاکنون مورد غفلت و محل سوء استفاده عده ای قرار گرفته که باید مورد رسیدگی مسئولان قضائی و دولت قرار گیرد.
برای نیل به این اهداف و کسب دستاورهای متعالی باید کارکردهای حرفه ای فضای مجازی را بسط و ارتقاء داد و به عبارتی مصرف کننده گان پهنای باند اینترنت را به کاربران واقعی و حرفه ای دیجیتالی به فراخور اهداف کشور تبدیل کرد. تربیت شهروندان دیجیتالی برای شکل گیری جامعه دیجیتالی به عنوان ارکان  ایران دیجیتالی با بالا بردن مهارتها و دانش عمومی و تخصصی از اولویت های امروز کشور می‌باشد.
تبیین و شاخص گذاری خلاقانه تولید و مصرف سرانه دیجیتالی در ابعاد چندگانه به عنوان مزیت رقابتی در جهان دیجیتال سبب استانداردسازی و بهره وری برای ماموریت و وظیفه پذیری در همه ارکان اکوسیستم ایران دیجیتالی همچون سخت افزارها، نرم افزارها، اپلیکیشن ها، داده ها، تولید دانش، محتوای و... می شود.
امید است با ایجاد دیدگاه، رویکرد و درک مشترک از واقعیت های جهان دیجیتالی و منافع و مصالح کشور و سیر فزاینده فناوریهای نوین در بین تمامی اقشار جامعه، صاحبنظران، دولتمردان و متخصصان کشور همت و اراده لازم برای طراحی، معماری و خلق ایران دیجیتالی فراهم گردد و فصل نوینی برای رقم زدن تحولات عظیم در این حوزه کلیدی با نهضت دیجیتالی در دولت جدید آغاز شود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.