تحویل سالی یکجفت لاستیک به صاحبان خودرو با ثبتنام در سامانه جامع تجارت
معاون دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت گفت: مردم با مراجعه به سامانه جامع تجارت اطلاعات شخصی و خودروی خود را وارد کنند و پس از راستیآزمایی متقاضی درخواست خود را در سامانه ارائه میکنند و سالی یکجفت لاستیک تحویل میگیرند.
به گزارش سیتنا به نقل از تسنیم، حمید محلهای در برنامه گفتگوی ویژه خبری دوشنبهشب شبکه دو سیما با بیان اینکه 2هزار عمدهفروش، تولید 8 تولیدکننده لاستیک را توزیع میکنند افزود: بر اساس تصویب ستاد تنظیم بازار از ابتدای مرداد امسال لاستیک سواری باید در سامانه جامع تجارت، نظاممند ثبت شود.
وی گفت: ثبت تولید لاستیک سواری در این سامانه، حوالهای نیست.
محلهای ادامه داد: لاستیک نیمهسنگین و لاستیک داخلی یا وارداتی که با ارز نیمایی تولید میشود باید از طریق سامانه جامع تجارت توزیع شود.
وی گفت: از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید و توزیع لاستیک باید شفاف شود و بر این اساس سامانه جامع تجارت را برای ثبت تولید انواع لاستیک ایجاد کردیم.
معاون دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت اضافه کرد: تولید لاستیک در مقایسه با سال گذشته بهبود یافته و 5 ماه نخست امسال 604 هزار لاستیک وانتی تولید شده است.
وی گفت: البته آنچه تا 24 شهریور امسال در سامانه بهینیاب ثبت تولید شده 699 هزار و 988 از این نوع لاستیک بوده است.
معاون دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت ابراز کرد: اما در سامانه جامع تجارت تولید 71 هزار حلقه لاستیک وانتی ثبت شده و هیچ لاستیکی از این سامانه توزیع نشده است.
وی گفت: ثبت در سامانه باید روزانه انجام شود، زیرا در غیر این صورت، نظارت بر توزیع آن امکانپذیر نیست.
معاون دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت افزود: مصرفکننده باید بداند لاستیک کجا وجود دارد که برای خرید به آنجا مراجعه کند.
وی گفت: اگر برای ثبت لاستیکهای نیمهسنگین در سامانه جامع تجارت با مشکل روبهرو هستیم میتوانیم آن را با تعامل تولیدکنندگان برطرف کنیم.
معاون دفتر خدمات بازرگانی وزارت صمت علت اختلاف قیمت لاستیکهای دولتی با بازار آزاد را دقیق اجرا نشدن در سامانه جامع تجارت دانست و اضافه کرد: زمانی که در سامانه، لاستیکی وجود ندارد مردم از کجا باید آن را تهیه کنند؟
وی گفت: با ثبت تولید لاستیک در سامانه جامع تجارت تا پایان مهر حاشیه و تفاوت قیمت لاستیک در بازار برطرف میشود.
محلهای ادامه داد: مردم با مراجعه به سامانه جامع تجارت اطلاعات شخصی و خودروی خود را وارد کنند و پس از راستیآزمایی درباره وجود خودرو و فعال بودن آن، پیامک اهلیتسنجی برای آنها ارسال میشود.
وی همچنین گفت: متقاضی بر این اساس درخواست خود را در سامانه ارائه میکند و سالی یکجفت لاستیک تحویل میگیرد.
داوود سعادتینژاد رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک نیز در این برنامه با بیان اینکه نرخ دولتی لاستیک رینگ 13 بارز 543 هزار تومان و همین لاستیک در بازار آزاد 920 هزار تومان است گفت: برخی حوالی لاستیک را از سامانه جامع تجارت میگیرند و آن را در بازار آزاد میفروشند.
وی افزود: لاستیک نرخ آزاد یا از شهرستانها میآید یا لاستیک حوالهای را میخرند و در بازار، آزاد میفروشند.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک گفت: لاستیکهای نیسانی از تیر سال 98 بهوسیله اتحادیه توزیع میشد، اما با الزامی شدن ثبت آن در سامانه جامع تجارت برخی کارخانهها آن را وارد سامانه نکردند و برخی نیز به نمایندگیها دادند و آنها نیز نتوانستند از طریق سامانه بفروشند.
وی تصریح کرد: نمایندگیها لاستیکها را در انبارها نگهداشتهاند و هزینه انبارداری میدهند، اما حق فروش ندارند و خریدار باید از سامانه، حواله بیاورد.
رئیس اتحادیه صنف فروشندگان لاستیک گفت: سایزهای 13 و 14 و 15 لاستیک به فروش میرسد، اما بقیه لاستیکها خواب دارند و به انبار بازمیگردند.
وی تأکید کرد: هیچ کمبودی در لاستیک سبک و سنگین نداریم، اما سامانه جامع تجارت نتوانسته است آن را عرضه کند.
سعادتینژاد گفت: لاستیکهای سنگین را از سامانه میگیرند و در بازار آزاد میفروشند، زیرا لاستیک یک سال و نیم در انبارها مانده و تاریخ آن گذشته است و نتوانستهاند برای آن حواله صادر کنند.
سید یاسر رایگانی سخنگوی سازمان تعزیرات نیز در این برنامه گفت: در شش ماه نخست امسال 426 پرونده به این سازمان ارجاع شده که 298 پرونده، صنفی و 128 پرونده مربوط به قاچاق کالا و ارز بوده است و حدود 7 میلیارد تومان متخلفان جریمه شدهاند.
وی افزود: مشکل لاستیک در مدیریت توزیع این کالاست و لاستیکها با قیمتهای دولتی در فروشگاههای مختلف تفاوت دارند.
رایگانی گفت: با توجه به اینکه لاستیک بهاندازه کافی در بازار وجود دارد لازم است همان مدیریت توزیع لاستیکهای سنگین درباره لاستیکهای سواری نیز انجام شود.
مصطفی میرسعید قاضی، رئیس انجمن صنعت لاستیک ایران نیز در این برنامه گفت: در سال 97 شانزده میلیون و 300 هزار، در سال 98 هجده میلیون و 500 هزار حلقه لاستیک تولید شد و در پنج ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته تولید لاستیک 26 درصد افزایش داشته است و پیشبینی میکنیم تا پایان سال بیش از 21 میلیون حلقه لاستیک بهمیزان نیاز بازار داخلی تولید شود.
وی اضافه کرد: بهعلت گستردگی نمایندگیها و نبود سازوکار نمیتوانیم بر توزیع لاستیک نظارت کنیم، اما با نرخ مشخص، لاستیکها را با فاکتور به نمایندگیها میدهیم.
میرسعید قاضی گفت: لاستیکهای سنگین از نیمه دوم سال 97 در سامانه جامع تجارت ثبت شد، اما ثبت انواع دیگر لاستیک از مرداد امسال الزامی شده است.
وی یادآور شد: بخش خودروساز بهعلت نداشتن کد شناسایی نمیتوانند وارد سامانه جامع تجارت شود.
رئیس انجمن صنعت لاستیک ایران گفت: در مرداد و شهریور تولید لاستیکها را ماهی یک بار در سامانه جامع ثبت میکنیم و این کار از مهر، هر دو هفته یک بار انجام میشود.
وی افزود: از این هفته لاستیکهای وانتی نیز در سامانه جامع تجارت ثبت میشود.
رئیس انجمن صنعت لاستیک ایران ابراز کرد: علت ثبت نشدن تولید لاستیکهای وانتی، نبود زیرساخت در سامانه جامع تجارت بود.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تاکنون 70 میلیون دلار برای واردات مواد اولیه لاستیک، ارز اختصاص دادهاند در حالی که برای هر یک کیلو محصول به یک دلار ارز نیاز است و از دولت میخواهیم این مسئله را تسهیل کند.
وحید خراسانی کارشناس صنعت لاستیک نیز در این برنامه گفت: توزیع لاستیک سواری و وانتی در سامانه جامع تجارت، مشکل تفاوت قیمت این کالاها را در بازار برطرف میکند.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال، میزان تولید لاستیک نیمهسنگین در سامانه جامع تجارت ثبت نشده است و کسی نمیداند این لاستیکها کجا هستند.
کارشناس صنعت لاستیک با بیان اینکه ابزار نظارتی ستاد تنظیم بازار، سامانه جامع تجارت است متذکر شد: زمانی که تولیدکننده محصول خود را در این سامانه ثبت نکند نمیتوان بر توزیع آن نظارت کرد.
وی گفت: چطور لاستیک وارداتی رینگ 16 در سامانه جامع تجارت ثبت و بر این اساس توزیع میشود و در اختیار راننده قرار میگیرد، اما تولید داخلی همان لاستیک نمیتواند در سامانه ثبت و توزیع شود؟!
خراسانی اعلام کرد: بر اساس آمار 630 هزار حلقه لاستیک وانتی تولید داخل در سامانه جامع تجارت ثبت نشده است.
وی افزود: لاستیکهای سبک تولید داخل فقط کافی است در سامانه جامع تجارت ثبت شود نه اینکه حوالهای فروخته شود.
کارشناس صنعت لاستیک ابراز کرد: اگر تولیدکننده لاستیک خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کند اختلاف قیمت در بازار از بین میرود.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید