کدخبر :248578 پرینت
18 شهریور 1399 - 10:36

آمادگی مجلس برای رفع موانع قانونی پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان

رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان با اشاره به آمادگی مجلس برای بسترسازی قانونی جهت رفع مشکلات پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: به منظور تحقق این مهم طرح "جهش تولید دانش‌بنیان" در مجلس تدوین و کلیات آن در کمیسیون صنایع و معادن تصویب شد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، سیدمحسن دهنوی رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان مجلس در هجدهمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترین‌های پارک فناوری پردیس که دوشنبه، 17 شهریورماه در محل پارک علم و فناوری پردیس برگزار شد، گفت: پارک پردیس مصداق "خاک را به هنر کیمیا کنیم" است، این منطقه می‌توانست به دست زمین‌خواران افتاده یا برای احداث شهرک‌های صنعتی که در حال حاضر وضعیت خوبی ندارند، استفاده شود اما با همت افراد توانمند و متخصص به مجموعه‌ای تبدیل شده که شامل تعداد بسیاری شرکت‌های استارت‌آپی است.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر موضوع اقتصاد دانش‌بنیان دوران تاسیس و تولد خود را طی کرده است، افزود: این حوزه با فعالیت 5 هزار شرکت دانش‌بنیان و تعداد بسیاری شرکت در حوزه IT و ... در دوران رشد و بلوغ به سر می‌برد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان آماده پذیرش نقش‌های مهم هستند، اضافه کرد: به منظور بسترسازی قانونی برای رفع موانع پیش روی این شرکت‌ها طرح "جهش تولید دانش‌بنیان" در مجلس تدوین و کلیات آن روز گذشته در کمیسیون صنایع و معادن تصویب شد.

محورهای طرح جهش تولید دانش‌بنیان؛ از رسیدگی به موضوعات مالیاتی تا گمرکی

عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی در تشریح محورهای طرح "جهش تولید دانش‌بنیان"، اضافه کرد: این طرح 33 بندی بوده و موضوعاتی مانند مالیات، بیمه، تامین اجتماعی، گمرک، حضور در مناقصات و ... در طرح مذکور تعیین تکلیف می‌شود.

رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان به نقش ویژه پارک علم و فناوری پردیس در شناسایی و معرفی مشکلات شرکت‌های دانش بنیان اشاره کرد و ادامه داد: همانگونه که شهرداری تهران به نوعی نماینده شهرداری‌های کشور بوده و شهردار آن با حضور در مجلس و سایر نهادها با طرح مشکلات و مسائلی که شهرداری تهران با آن درگیر است، زمینه را برای رفع معضلات سایر شهرداری‌ها نیز فراهم می‌کند، پارک پردیس نیز نماینده سایر پارک‌های علم و فناوری است و نقش موثری در معرفی موانع پیش‌روی پارک‌ها برعهده دارد.

نقش ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری در بازگرداندن واحدهای صنعتی به چرخه تولید

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با یادآوری بازدید از شهرک‌های صنعتی استان تهران، تصریح کرد: در شرایط کنونی صنایع وضعیت مناسبی ندارند؛ 45 هزار واحد تولیدی در شهرک‌های صنعتی موجود است که 21 درصد از آن‌ها تعطیل بوده، 23 درصد با ظرفیتی کمتر از 50 درصد و 30 درصد از این واحدها با ظرفیت 50 تا 60 درصد به فعالیت خود ادامه می‌دهند؛ در این شرایط نقش شرکت‌های دانش‌بنیان و پارک‌های علم و فناوری در بازگرداندن واحدهای صنعتی به چرخه تولید اهمیت ویژه‌ای دارد.

رئیس فراکسیون اقتصاد دانش بنیان با اشاره به آمادگی مجلس برای بسترسازی قانونی جهت رفع مشکلات پیش‌روی شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: هرساله شاهد توسعه پارک علم و فناوری پردیس از نظر مساحت، رشد فروش و ... هستیم که این موضوع موجب افتخار است.

ستاری: بازگشت حدود 1800 نخبه به کشور در سال‌های اخیر

سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهور نیز در این اجلاس ضمن تقدیر و تشکر از مقام معظم رهبری جهت توجه به شرکت‌های دانش بنیان، گفت: ایران ظرفیت و پتانسیل بسیاری در حوزه شرکت‌های دانش بنیان دارد که باید از آن به درستی استفاده شود.

وی با اشاره به بازگشت حدود 1800 نخبه به کشور در سال‌های اخیر، افزود: بیشتر این افراد در شرکت‌های دانش‌بنیان مشغول شده‌اند که می‌توان با ایجاد زمینه مناسب برای رشد این شرکت‌ها نخبگان بیشتری را به کشور بازگرداند.

عضو کابینه دوازدهم با بیان اینکه می‌توان با ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان زمینه گسترش فعالیت‌های آن‌ها را فراهم کرد، تصریح کرد: تصویب طرح "جهش تولید دانش‌بنیان" موجب حمایت از این شرکت‌ها از طریق بسترسازی قانونی می‌شود.

گفتنی است؛ در هجدهمین اجلاس سالیانه و جشنواره برترین‌های پارک فناوری پردیس از 4 محصول نوآورانه پارک پردیس که مراحل تجاری را طی کردند نیز رونمایی شد. همچنین از برترین‌های پارک فناوری پردیس نیز تقدیر به عمل آمد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.