کدخبر :248437 پرینت
14 شهریور 1399 - 11:57
معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات ایران:

۹۹ درصد فیلترشکن‌ها برای سوءاستفاده طراحی می‌شوند/ ایجاد رمز پویا باعث کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی کلاهبرداری‌ها شد/ اگر بلاک‌چین در قانون تعیین تکلیف نشود، شاهد تهدیدهای زیادی خواهیم بود

معاون امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات سازمان فناوری اطلاعات ایران، گفت: در حال حاضر اغلب نهادها اهتمام مناسبی برای حفظ امنیت اطلاعات کاربران ندارند؛ به‌طوری‌که بسیاری از حداقل‌های امنیتی توسط آنها رعایت نمی‌شود.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دکتر ابوالقاسم صادقی در یک نشست با موضوع «امنیت شبکه ارتباطی فضای مجازی» درباره نشت اطلاعات کاربران، گفت: چند وقت پیش اطلاعات کاربران برخی نهادها نشت پیدا کرد، اما به کسی برنخورد. این را بگویم که در حال حاضر اغلب نهادها اهتمام مناسبی برای حفظ امنیت اطلاعات کاربران ندارند؛ به‌طوری‌که بسیاری از حداقل‌های امنیتی نیز رعایت نمی‌شود، باید توجه داشت که فضای سایبری فضای باز است که داده‌های کاربران از آن به کرات کپی می‌شود.

صادقی با بیان مهم بودن داشتن اراده اجرای قوانین افزود: اسفندماه سال گذشته گزارش‌هایی مبنی بر ایمن نبودن امنیت شبکه برخی نهادها اعلام شد که برای برخورد با آن همراه کارشناسان حقوقی در قانون جرائم سایبری به‌سختی بندهایی برای مسئولیت نهادهای نگه‌دارنده اطلاعات شخصی کاربران پیدا کردیم بنابراین باید برای ایمن کردن فضای مجازی قوانین این حوزه را اصلاح کنیم.

معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به همکاری مردم با مرکز «ماهر» گفت: اگر مردم لینک‌های مورداستفاده خود را به مرکز ماهر ارائه کنند ما آن‌ها را رصد می‌کنیم و در صورت مشاهده خلأ امنیتی به‌صورت عمومی اطلاع‌رسانی می‌کنیم. ما از نظر تئوری می‌توانیم عهده‌دار این مسئولیت باشیم اما نبود قوانین و سرمایه زیرساختی مانع شده است.

معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات درباره نصب فیلترشکن‌ها اظهار کرد: ۹۹ درصد ابزارهای فیلترشکن برای سوءاستفاده طراحی می‌شوند. چندی پیش نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی از وزیر ارتباطات راجع به فیلترشکن‌ها و دست‌های پشت پرده سؤال پرسیدند که باید بگوییم این‌ها ابعاد داخل کشور و خارج کشور دارند.

صادقی خاطرنشان کرد: موضوع نشت اطلاعات در همه جای دنیا اتفاق می‌افتد به‌طوری‌که اطلاعات کاربران فیس‌بوک، یاهو و... نیز افشا شده است اما می‌توانیم از تجارب این شرکت‌ها استفاده کنیم تا با حمله‌های این‌چنینی مواجه نشویم.

وی بابیان اینکه کلیدی‌ترین چالش ما با صاحبان خدمات است، اظهار کرد: برخی کسب‌‎وکارهای بزرگ با گردش مالی زیاد که پیش‌ازاین هم سابقه نشت اطلاعات داشته‌‌اند حتی یک کارشناس امنیت شبکه نیز ندارند وقتی این موضوع در سطح کلان بدون ذکر نام آن‌ها مطرح شد به ما اعتراض کردند، اگر امنیت را بالا نبرند قانونی برای برخورد وجود ندارد.

صادقی نیز در این جلسه با اشاره به نقش مهم اطلاع‌رسانی برای کاهش کلاهبرداری‌ها تصریح کرد: تخلفات رانندگی با پخش کلیپ‌های مختلف در ساعت‌های پرمخاطب کاهش یافت بنابراین می‌توان با ساخت این‌گونه برنامه‌ها برای آگاه‌سازی مردم از بروز سو استفاده‌ها و کلاه‌برداری‌ها جلوگیری کرد.

معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات درباره شبکه ملی اطلاعات نیز توضیح داد: هدف ما از شبکه ملی اطلاعات این است که اگر روزی دشمنان ما را در استفاده از خدمات فضای مجازی محدود کرد زمین‌گیر نشویم در حال حاضر شرکت‌هایی مانند گوگل، اپل به دلیل تحریم‌ها محدودیت‌هایی ایجاد کرده‌اند که مشکل‌ساز شده است.

وی تأکید کرد: اما رسانه‌های معاند از شبکه ملی اطلاعات به‌عنوان جنگ رسانه‌ای یاد می‌کنند، بنابراین این وظیفه ماست که سوءتفاهم‌ها را در این زمینه برای مردم رفع کنیم.

معاون امنیت سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اقداماتی که در حوزه افزایش امنیت شبکه صورت گرفته است افزود: در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای افزایش امنیت کاربران صورت گرفته که یکی از مهم‌ترین آن‌ها ایجاد رمز پویاست که ۶۰ تا ۷۰ درصد از کلاهبرداری‌ها جلوگیری شده است.
صادقی گفت: در سال‌های اخیر به بازارها برای جلوگیری از وقوع حملات اپلیکشن‌های آلوده نیز شناسایی کردیم.

وی بابیان اینکه در قانون‌گذاری بلاک چین تعیین تکلیف نشده است خاطرنشان کرد: این فناوری مانند چاقوی دو لبه است درصورتی‌که در قانون تعیین تکلیف نشود تهدیدهای زیادی برای ما دارد.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

دیدگاه‌ها

اگر از ابتدا فیلتر نشود، فیلتر شکن هم نیاز نمیشه
پس باید اصلش درست کنید.
این نظرات شما هم بدرد کسی که نیاز به استفاده از یک سایت فیلتر شده دارد، نمیخوره

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.