کدخبر :318582 پرینت
02 اردیبهشت 1404 - 14:08

تاسیس ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان جدید با هدف فروش ۱۰۰ همتی

رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به تدوین بسته جامع حمایتی ویژه این صندوق برای سال ۱۴۰۴ گفت: این بسته شامل هفت محور حمایتی و ۲۲ خدمت است که با اجرای این بسته‌ها، پیش‌بینی می‌شود ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان جدید تأسیس شده، فروش این شرکت‌ها به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد و صادرات آن‌ها تا ۱۰۰ میلیون دلار رشد کند.

متن خبر

به گزارش خبرنگار سیتنا، محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی، در نشست خبری امروز دوم اردیبهشت‌ماه با هدف تشریح بسته‌های حمایتی صندوق در راستای تحقق شعار سال ۱۴۰۴، ضمن ارائه تصویری از وضعیت موجود و عملکرد سال گذشته، گفت: اکنون که گزارش‌های عملکرد سال ۱۴۰۳ نهایی شده، می‌توانیم آمار دقیق‌تر و شفاف‌تری ارائه کنیم.

وی با اشاره به اهمیت جایگاه شرکت‌های دانش‌بنیان در اقتصاد کشور اظهار کرد: خوشبختانه طی دهه اخیر، سیاست‌گذاران، برنامه‌ریزان و مجریان نگاه ویژه‌ای به موضوع دانش‌بنیان‌ها داشته‌اند؛ به‌گونه‌ای که در این حوزه دو قانون اختصاصی به تصویب رسیده و وارد مرحله اجرا شده‌اند،
نخست، قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۱۳۸۹ که زمینه‌های لازم برای ایجاد و توسعه این شرکت‌ها را فراهم کرد و دوم، قانون جهش تولید دانش‌بنیان که در سال ۱۴۰۱ به تصویب مجلس رسید و بر حمایت ویژه از سرمایه‌گذاری در این بخش تأکید دارد.

رئیس صندوق نوآوری ادامه داد: دستاوردهای این قوانین قابل توجه بوده است؛ از لحاظ کمی، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور به بیش از ۱۰ هزار شرکت رسیده که در همه استان‌ها فعال هستند و در ابعاد مختلف اقتصادی و فناوری نقش‌آفرینی می‌کنند. برآورد می‌شود این شرکت‌ها در سال ۱۴۰۳ فروش بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان داشته باشند و تاکنون نزدیک به ۵۰۰ هزار شغل مستقیم ایجاد کرده‌اند؛ آن هم عمدتاً با جذب نیروهای تحصیل‌کرده.

وی یکی از عوامل کلیدی رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را تأمین مالی مناسب دانست و گفت: در حوزه‌های نوآوری و فناوری که ماهیتی پرریسک دارند، در دنیا نهادهای مالی تخصصی برای حمایت مالی ایجاد می‌شود در ایران نیز در سال ۱۳۸۹، در قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، پیش‌بینی شد نهادی برای تأمین مالی این بخش شکل گیرد که صندوق نوآوری و شکوفایی نتیجه این پیش‌بینی بود.

به گزارش سیتنا، خیاطیان ضمن ارائه مروری بر روند شکل‌گیری و توسعه صندوق گفت: این صندوق زیر نظر رئیس‌جمهور فعالیت می‌کند و سرمایه اولیه آن بر اساس قانون، سه هزار میلیارد تومان تعیین شده بود که آن زمان معادل حدود سه میلیارد دلار بود. در سال‌های ابتدایی، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور حدود ۵۰ عدد بود. طبق قانون، مقرر شده بود نیم درصد از بودجه عمومی کشور به صندوق اختصاص یابد، اما تا سال‌ها این منابع به صورت کامل تأمین نشد.

وی اضافه کرد: سرانجام در سال ۱۴۰۰، منابع پیش‌بینی‌شده به صورت کامل تخصیص یافت و در سال ۱۴۰۱ نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان، منابع پایداری برای صندوق فراهم شد. در این راستا، سرمایه صندوق ابتدا به ۱۰ هزار میلیارد تومان (۱۰ همت) و سپس در اواخر سال ۱۴۰۳ در دولت چهاردهم به ۵۰ هزار میلیارد تومان (۵۰ همت) افزایش یافت. البته این به معنای تخصیص واقعی منابع نیست، بلکه ظرفیت قانونی برای دستیابی به این منابع ایجاد شده و نیازمند همکاری دولت و سازمان برنامه و بودجه است.

رئیس صندوق نوآوری با تأکید بر اینکه رشد کمی شرکت‌های دانش‌بنیان باید با رشد کیفی همراه باشد، از همراهی و حمایت مجلس، دولت، نهادهای مختلف و همچنین رسانه‌ها برای فرهنگ‌سازی در این مسیر قدردانی کرد.

وی در ادامه به عملکرد صندوق پرداخت و گفت: صندوق نوآوری در چهار حوزه اصلی شامل تسهیلات، ضمانت‌نامه، سرمایه‌گذاری و توانمندسازی خدمات ارائه می‌دهد و هم‌اکنون بیش از ۹۰ خدمت متنوع در این قالب‌ها در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گرفته است این خدمات به نحوی طراحی شده‌اند که بتوانند نیازهای شرکت‌های کوچک و بزرگ فناور را پاسخ دهند.

خیاطیان افزود: منابع صندوق به‌تنهایی پاسخگوی نیاز گسترده شرکت‌های دانش‌بنیان نیست، از همین‌رو از ظرفیت شبکه همکاران تأمین مالی نیز استفاده شده است. همکاری گسترده با ۱۷ بانک، ۷۰ صندوق پژوهش و فناوری خصوصی در سراسر کشور و بهره‌گیری از ابزارهای بازار سرمایه باعث شده منابع صندوق اهرم شود و خدمات به شکل مؤثرتری ارائه شود.

او با اشاره به اینکه صندوق‌های پژوهش و فناوری به‌عنوان بازوی اجرایی صندوق در استان‌ها فعال هستند، افزود: این صندوق‌ها کاملاً خصوصی اداره می‌شوند و به‌صورت تخصصی در حوزه‌های مختلف فعالیت دارند. از این طریق، شرکت‌های کوچک‌تر نیز امکان بهره‌مندی از حمایت‌ها را دارند.

در پایان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به تدوین بسته جامع حمایتی ویژه سال ۱۴۰۴ گفت: این بسته شامل هفت محور حمایتی و ۲۲ خدمت است که در سه حوزه اصلی معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری، توسعه سرمایه‌گذاری و تضمین سرمایه‌های مردمی طراحی شده است؛ با اجرای این بسته‌ها، پیش‌بینی می‌شود ۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان جدید تأسیس شده، فروش این شرکت‌ها به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان افزایش یابد و صادرات آن‌ها تا ۱۰۰ میلیون دلار رشد کند.

انتهای پیام

برای مشاهده گزارش تصویری این نشست اینجا کلیک کنید.

خبرنگار: سارا استوار
عکاس: سهند بیژن نیا

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.