همکاری سازنده صنعت و دانشگاه زمینه ساز توسعه اشتغال پایدار است
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر اینکه اقتصاد و دانشگاه در تحقق اشتغال پایدار به هم وابسته هستند، گفت: با بهرهگیری از ظرفیت صنعت و دانشگاه ها میتوان زمینه اشتغال پایدار را فرآهم و از بیکاری رو به رشد جلوگیری کرد.
به گزارش سیتنا، برات قبادیان در استان ایلام تصریح کرد: توسعه صنعت، کار دانشگاه است و حوزه صنعت به این مرحله رسیده که به صورت سنتی قادر به ادامه فعالیت نیست، استفاده از ماشین آلات فرسوده، نیروی انسانی غیر متخصص و بازدهی پایین نشان می دهد که صنعت باید از پیشرفت های علمی استفاده کند چرا که اگر خود را با این روند تطبیق نداده و پیش نرویم صنعت لطمه خواهد خورد.
وی افزود: پیوند دانشگاه با جامعه و حوزه های صنعت در سیاست گذاری های کلان کم رنگ بوده و در این زمینه دارای ضعف هستیم و سندهای چشم انداز به طور کامل اجرایی و اهداف محقق نشده است.
معاون آموزش، پژوهش و فناوری وزارت صنعت، معدن و تجارت یادآور شد: امروز استفاده از علم و فناوری بسیار مهم و کاربرد حیاتی دارد و دیگر نمی شود به شکل سابق صنعت را به جلو برد و اینجا بایست دانشگاه ها پای کار بیایند.
قبادیان به عوامل اثر گذار در روابط بین صنعت و دانشگاه در حوزه تحقیق و توسعه اشاره و تاکید کرد: باز بودن سیستم دانشگاه در تحقیقات پایه و صنعتی، حمایت مالی از پژوهش های دانشگاهی، نیاز دانشگاه ها به استفاده از منابع جدید برای تامین بودجه و احیای نگرش نوآوری در دانشگاه و صنعت از مهمترین عوامل مهم و اثرگذار در روابط بین این دو بخش است.
وی با اشاره به طرح ملی تاپ برای ارتباط هر چه بیشتر دانشگاه با بخش صنعت تصریح کرد: این طرح برای توسعه فناوری در صنایع و مشارکت هر چه بیشتر بین این دو بخش ایجاد شده است.
قبادیان، به روز شدن علم متناسب با دیگر نقاط جهان، جبران عقب ماندگی در حوزه های تولید، تحقیق و اقتصاد، ایجاد ارتباط مابین دانشگاه و صنعت، به وجود آمدن فرصت های جدید شغلی برای جوانان و کاهش یافتن وابستگی در اقتصاد کشور به نفت را از جمله اهداف مهم در اجرای طرح ملی تاپ بیان کرد و گفت: اجرای این طرح در کشور علاوه بر اینکه بسترساز پیشرفت در حوزه اقتصاد و تولید است، در ارتقای شاخص های اجتماعی نیز نقش تاثیر گذاری را ایفا می کند و در کاهش این آسیب ها موثر است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بر اجرایی شدن طرح تاپ با تاکید بر علم محوری در امور صنایع گفت: نیروی انسانی متخصص و پرورش یافته کلید کار است و ما ناچار هستیم در حوزه صنعت به سمت پویایی نیروی انسانی در صنعت باشیم.
وی با بیان این مطلب که می بایست در تعریف طرح ها و پروژه های ملی آینده نگری کنیم، افزود: در این میان طرح تاپ یکی از آن طرح های مهم است و در استان ایلام نیز دنبال اجرایی کردن آن هستیم.
قبادیان با اشاره به اینکه رشد توسعه در استان ایلام در چند سال گذشته در کمتر استان کشور اتفاق اقتاده است، تاکید کرد: راهبرد ما در وزارتخانه این است که بخش های هم سنخ را به هم نزدیک و هم گرایی های خوبی بیرون از وزارتخانه ایجاد کنیم.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید