پژوهش از محل بودجهی بیتالمال، پایان خوشی نخواهد داشت
رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان، گفت: پژوهشی که تمام بودجهاش از بیتالمال تأمین شود و بودجه دولتی بخواهد پایان خوشی نخواهد داشت، ضمن این که دردی از جامعه دوا نمی کند. باید پای بخش خصوصی به پژوهش باز شود تا یک محصول یا خدمت کارآمد و منطبق با نیاز جامعه به دست بیاید.
به گزارش خبرنگار سیتنا، دکتر سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در جمع دانشگاهیان و مسئولان شهرستان کاشان، با بیان این که توسعه باید بر اساس مؤلفه های بومی و مزیتهای سرزمینی باشد، افزود: باید نگاهمان به توسعه را عوض کنیم و تعریفی تازه از این مفهوم ارائه کنیم. توسعه بدون در نظر گرفتن ویژگی های بومی، مشکلات زیادی را به همراه می آورد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، با یادآوری نقش راهبردی دانشگاهها در تربیت نیروی انسانی خلاق و کارآمد، گفت: دانشگاه باید خود را از بودجه دولتی جدا کند. تنها در این صورت می تواند دانش آموختهای به جامعه تحویل دهد که مفید و کارآمد باشد و مشکلی از جامعه را سامان دهد.
وی با بیان این که اقتصاد خام خواری به جایی نخواهد رسید و محکوم به شکست است، ادامه داد: راهی نداریم جز این که به ویژگی های ذاتی خود متکی باشم. یکی از پایه های اساسی این تحول، ارج نهادن و شناخت ارزش حقیقی کارآفرین است.
ستاری، پژوهشی را که با سرمایه گذاری بخش خصوصی حرکت می کند، موفق دانست و گفت: پژوهشی که تمام بودجهاش از بیتالمال تأمین شود و بودجه دولتی بخواهد پایان خوشی نخواهد داشت، ضمن این که دردی از جامعه دوا نمی کند. باید پای بخش خصوصی به پژوهش باز شود تا یک محصول یا خدمت کارآمد و منطبق با نیاز جامعه به دست بیاید.
رییس بنیاد ملی نخبگان، تبلور و شکوفایی دانشمندان برجسته را مستلزم فراهم بودن زیست بوم مساعد دانست و گفت: چرا نمی توانیم،ابن هیثم، خوارزمی، فارابی و ابن سیناها داشته باشیم، این همه هزینه می کنیم ولی نمی توانیم دانشمندان بزرگمان را دوباره پرورش دهیم. پرسش اصلی من این است!!؟باید محیطی مناسب فراهم کنیم تا دوباره مجال پرورش چنین افرادی فراهم شود.
ستاری، از ضرورت وجود یک زیست بوم مساعد برای فعالیت های نوآورانه و کارآفرینی گفت و ادامه داد: قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان با بیش از 130 نوع خدمت متنوع برای شکل دادن به همین زیست بوم تصویب شده است. یکی از نتایج آن، رونق گرفتن بیش از از 4هزار و 400 شرکت دانش بنیان و هزاران استارتاپ است. بازیگران تازه ای در حوزه کسب و کار، وارد شدند و به بخش سنتی اقتصاد آموختند، برای ماندگاری در عرصه رقابت، باید به نوآوری کسب و کارهای دانش بنیان و استارتاپی روی بیاورند.
رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان، توفیق پارک های علمی و فناوری را در گروی سرمایهگذاری بخش خصوصی در کنار حمایت دولت دانست و گفت: تمام توان خود را برای تجهیز پارک علم و فناوری کاشان انجام می دهیم. پارک های علم و فناوری، نویدبخش آینده درخشان این سرزمین خواهد بود. بخش خصوصی در پارک های فناوری موفق، تا 10 برابر میزان سرمایه گذاری دولت هزینه می کند. نمونه های برجسته این پارک ها و کارخانه های نوآوری که سرمایه گذار بخش خصوصی میدان دار اصلی آن است، در پایتخت و سایر شهرهای بزرگ مشهود است.
وی افزود: در حوزه ظرفیت هایی که از بوم استان برآمده و با محیط زیست سازگاری دارد، آماده ایم تا نوآوری و فناوری شرکت های دانش بنیان و استارتاپی را همراه کنیم. چراکه در این صورت پیشرفت و توسعه ماندگار به استان می آید و جوانان تحصیل کرده، ماندگار می شوند و به زیست بومشان بازمی گردند.
به گفته معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ، رونق صنعت فرش با الگوبرداری بدون بومی سازی محقق نمی شود بلکه باید الگوهای موفق را با داشته هایمان،بومیسازی کنیم. صنعت جایی است که طراحی، ماشین سازی و بهینه سازی دارد. صنعت اگر از این ویژگی ها برخوردار باشد نیاز به وجود دانشگاه را احساس میکند. کاشان با ظرفیت های نهفته ای که در حوزه فرش دارد، نیاز دارد که یک صنعت پویا و روزآمد در فرش داشته باشد.
ستاری افزود: استارتاپ های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات ، فناروان حوزه نانو و هنرمندان طراح باید به کمک این ظرفیت ها بیایند و یک تحول جدی در صنعت فرش ایجاد کنند. این همراهی و همکاری، نیازمند فرهنگسازی است تا همه، به یاری صنعت فرش بشتابند.
رییس بنیاد ملی نخبگان، با اشاره به پروژه طرح کلان ملی رصدخانه کاشان با حمایت معاونت علمی و فناوری گفت: این پروژه فناور پاییز سال آینده نهایی میشود. در این پروژه، فناوری را میآموزیم و نخستین گامها را در بومی سازی صنعت ساخت تلسکوپ برمی داریم.
وی با بیان این که پیش از آغاز این پروژه به مدت 7 سال مطالعات مکان یابی صورت گرفته است، اظهار کرد: در یک برنامه زمان بندی فشرده ظرف 15 ماه آینده این پروژه به بهره برداری می رسد. این پروژه نخستین تجربه کشور در این حوزه و اتفاق بزرگی برای استان است و کشور در شبکه رصد دنیا قرار می گیرد.
برای سرمایه گذاری بخش خصوصی به منظور توسعه این پروژه آمادگی داریم چراکه در آن محدوده جغرافیایی امکان نصب دو تلسکوپ با ابعاد کوچکتر وجود دارد و باید دانشگاه کاشان باید با یک برنامه مدون وارد این حوزه شود. خواهشم از تمامی مسئولان استانی این است که این پروژه را همراهی و هدایت کنند و کاشان به عنوان شهری دارای پتانسیل بالا در علوم و فناوری گوناگون از جمله نجوم، بیشتر مورد توجه مسئولان استانی قرار بگیرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید