امکان تشخیص زوال عقل با فناوری تشخیص چهره و صدا
زوال عقل، خِرَدسودگی یا دمانس(dementia)، در پزشکی و روانپزشکی٬ به اختلال مزمن و گاهی حاد فرایندهای روانی به علت بیماری عضوی مغز، که با تغییر شخصیت و موقعیت ناشناسی و اختلال در حافظه و داوری و اندیشه همراه است، گفته میشود. امروزه حدود ۱۲ میلیون نفر در جهان دمانس دارند و انتظار میرود که این تعداد در سال ۲۰۴۰ به ۲۵ میلیون برسد بنابراین پیشگیری و تشخیص این بیماری امری حیاتی است.
به گزارش سیتنا به نقل از مدگجت، در بسیاری از بیماران، دمانس میتواند به آرامی ایجاد و بدون علائم خاصی پیشرفت کند. نظارت بر این تغییرات آسان نیست و تنها کارشناسان حرفهای میتوانند از طریق پرسشنامههای استاندارد برخی از علایم را تفسیر و ارزیابی کنند.
اکنون پژوهشگران “دانشگاه اوساکا”(Osaka University) و “موسسه علم و فناوری نارا”(Nara Institute of Science and Technology) در ژاپن یک رویکرد مشابه همان تست اما مبتنی بر کامپیوتر توسعه دادهاند که سیستم مذکور از کاربران چند سوال پرسیده و سپس به طور جامع پاسخهای آنها را تحلیل و بررسی میکند.
همانطور که کاربر به سوالات پاسخ میدهد، نرم افزار پارامترهای مختلف گفتار مانند تن، سرعت، زیر وبمی صدا و استفاده از افعال و اسمهایی که کاربر به کار میبرد را مورد بررسی قرار میدهد. در همان زمان، یک دوربین نیز چهره فرد را بررسی میکند و تعدادی از پارامترهای بصری نیز را اندازه میگیرد.
تمام این دادهها در یک سیستم یادگیری ماشین که برای تشخیص افراد مبتلا به زوال عقل توسعه داده شده، قرار داده میشوند و این سیستم تشخیص میدهد که چه افرادی مبتلا به این بیماری هستند و چه افرادی در معرض زوال عقل قرار ندارند.
در یک آزمایش که پژوهشگران بر روی ۱۲ فرد مبتلا به زوال عقل و ۱۲ فرد سالم انجام دادند، سیستم مذکور تنها با پرسش شش سوال که هر کدام آنها ۲ الی ۳ دقیقه طول میکشید، موفق به شناسایی وجود یا عدم زوال عقل با دقت ۹۰ درصد در افراد شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید