هزار نوجوان ۱۳ تا ۱۵ ساله در کشور سیگار مصرف میکنند
سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در ایران ۷ میلیون نفر از جمعیت بالای ۱۵ سال و ۱۰۰ هزار نفر نوجوان ۱۳ تا ۱۵ سال سیگار مصرف می کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری گفت: ۱۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال در ایران هر روز سیگار می کشند و همچنین ۱۸ درصد از جمعیت کشور به صورت روزانه قلیان و سیگار مصرف می کنند.
وی افزود: شیوع مصرف سیگار بین جوانان ۳.۴ درصد است که ۴.۸ درصد پسران و ۲.۱ درصد دختران سیگار مصرف می کنند.
وی افزود: در ایران ۷ میلیون نفر از جمعیت بالای ۱۵ سال و صد هزار نفر از نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ سال سیگار مصرف می کنند.
سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: دخانیات بزرگترین عامل قابل پیشگیری از سرطان در دنیا است. در سیگار بیش از ۷ هزار ماده شیمیایی وجود دارد که ۷۰ نوع از آن قطعا سرطان زاست.
حریرچی ادامه داد: دخانیات سالانه ۷ میلیون نفر در دنیا را از بین می برد که ۹۰۰ هزار نفر از این تعداد اصلا دخانیات مصرف نمی کردند و صرفا در مجاورت چنین افرادی قرار گرفته اند.
وی افزود: سالانه در ایران نیز ۵۵ هزار نفر به دلیل مصرف سیگار و دخانیات فوت می کنند وبیش از ۹۰ درصد از موارد ابتلا به سرطان ریه ناشی از مصرف سیگار است. مصرف سیگار و دخانیات حداقل ۱۴ نوع سرطان ایجاد می کند.
حریرچی اظهار کرد: در ایران سالانه ۱۰ هزار میلیارد تومان صرف خرید سیگار می شود. هزینه درمان مستقیم بیماری های ناشی از مصرف سیگار ۲۰ تا ۳۰ هزار میلیارد تومان و همچنین هزینه غیرمستقیم آن حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان است.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: سالانه حدود ۸۰ هزار میلیارد تومان صرف خرید، هزینه درمان مستقیم و غیرمستقیم بیماری های ناشی از سیگار می شود در حالی که کل بودجه وزارت بهداشت از محل هدفمندی یارانه ها ۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.
وی ادامه داد: با آموزش و پیشگیری می توانیم در کاهش مصرف دخانیات موثر باشیم ولی تجربه کشورهای دنیا نشان می دهد که آموزش به تنهایی کافی نیست. موثرترین و مهمترین استراتژی برای کاهش مصرف سیگار و دخانیات به ویژه در اقشار متوسط و پایین جامعه و همچنین افراد نوجوان، گرانی سیگار و افزایش مالیات است و درآمد حاصل از آن می تواند صرف آموزش، بهداشت، درمان و ورزش همگانی شود. گرانی در مواد مخدر و دخانیات بسیار خوب است زیرا قدرت خرید مردم در این موارد کاهش می یابد. اشتغال فعلی در این حوزه حدود سه هزار نفر است و ما به دلیل اشتغال این تعداد نباید سیاست های خود را پشت گوش بیندازیم و البته با منافع حاصل از مالیات در سطح عرضه می توان از آنها در سایر صنایع استفاده کرد.
حریرچی اظهار کرد: اخیرا مشاهده شده که بعضی از افراد تحت عنوان پزشک یا کارمند بیمارستان با مردم تماس می گیرند و از تصادف یکی از اعضای خانواده آنها خبر می دهند و درخواست واریز پول برای درمان آن می کنند. رسما اعلام می کنیم که این موارد کلاهبرداری است و مردم نباید به درخواست آنها توجه کنند.
وی اعلام کرد: مردم برای خدمات پزشکی، تشخیصی و دارویی نباید هیچ پرداختی به جز صندوق بیمارستان ها داشته باشند. هر گونه دریافت و پرداخت خارج از صندوق بیمارستان ها ممنوع و غیرقانونی است. مردم در صورت مشاهده چنین تخلفاتی با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت تماس بگیرند.
حریرچی گفت: در بیمارستان های دولتی از روستاییان ۵ درصد کل هزینه و از شهرنشینان ۱۰ درصد هزینه های درمان گرفته می شود و در صورتی که فردی توان پرداخت همین مبلغ را هم نداشته باشد آن بیمارستان آن را به واحد مددکاری یا خیریه ارجاع می دهد اما ما در زمینه اتباع خارجی که در بیمارستان بستری می شوند هنوز با مشکلاتی مواجه هستیم. گاها برخی از آنها در بیمارستان بستری می شوند که فاقد شناسنامه هستند و یا نوزادی مشکل احرائز هویت دارد که بعضا از واژه گروگان گیری در بیمارستان استفاده می کنند.
حریرچی اظهار کرد: برای ۱۱ هزار تخت بیمارستانی و آوردن تکنولوژی و تجهیزات پزشکی تفاهم نامه هایی را با چند کشور خارجی امضا کردیم. البته این بیمارستان ها توسط کارگران و مهندسان ایرانی ساخته خواهد شد و فقط برخی از تکنولوژی های مورد نیاز از خارج وارد می شود.
وی ادامه داد: در تفاهم نامه ای تجهیز سه بیمارستان آورده شده، یک بیمارستان در تهران یک بیمارستان در شیراز و یک بیمارستان در تبریز که قرارداد آن را بسته ایم. این تفاهم نامه ها تاکنون تحت تاثیر تحریم ها قرار نگرفته اند اما سرمایه گذاری برای تجهیز کار پیچیده ای است و پروسه طولانی مدتی دارد. ما در کشور با کمبود شدید تخت مواجه ایم و سرمایه کشور برای تخت سازی کافی نیست و سیاست های کشور بر این است که در هر شرایطی سرمایه گذار خارجی را جذب کنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت در خصوص کسری بودجه وزارت بهداشت گفت: ما بودجه مان را طبق تفاهم نامه هایی که اول هر سال امضا می شود در نظر می گیریم و اگر این بودجه طبق همان تفاهم نامه ها داده شود مشکل خاصی در بودجه عمومی نداریم.
حریرچی در خصوص ورود طب های جدید گفت: طب های مکمل در همه جای دنیا مورد استقبال قرار می گیرد. طب اصلی و سنتی ما نیز که بر مبنای اصول پزشکی و سبک زندگی است در دانشکده ها مورد تدریس قرار گرفته اند اما بعضا سوءاستفاده هایی از این موضوع که ناشی از جهل افراد است اتفاق می افتد. بخش دیگری از این سوءاستفاده ها صرفا سودجویی است. برخی دیگر از آنها نیز از استیصال افراد سوءاستفاده می کنند.
وی گفت: ما با نمایندگان مجلس جلسات متعددی پیرامون قهوه خانه ها داشته ایم و ما باید در مصرف دخانیات به سمت کاهش مصرف حرکت کنیم. عمده مشکلات این قهوه خانه ها این است که مجوز ندارند و پیشنهادی که مطرح است اشتغال این افراد با شغل های مناسب است. باید منافع دراز مدت را در نظر بگیریم، در برخی از کشورهای اروپایی تعداد کارخانه های سیگار کاهش پیدا کرده در حالی که در کشورهای در حال توسعه تعداد کارخانه های سیگار به شدت رو به افزایش است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید