کدخبر :204601 پرینت
20 آبان 1396 - 09:41

چرا واکنش انسان نسبت به سرما متفاوت است؟‎

آیا شما جزء آن دسته افرادی هستید که در زمستان بدون شال، کلاه و دستکش از خانه بیرون نمی روند؟ یا آنهایی که حتی در سردترین فصل سال هم پوشیدن یک لباس نستبتاً گرم را ترجیح می دهند؟ فکر می کنید این تفاوت رفتاری ریشه در چه چیز دارد؟ چرا برداشت ما از سرما و گرما یکسان نیست؟

متن خبر

به گزارش شفقنا زندگی، توانایی ما در احساس دما یکی از ضروری ترین قابلیت های انسان برای حفظ بقاست؛ چراکه حتی یک تغییر کوچک دمایی می تواند بدن ما را به شدت تحت تأثیر قرار دهد و موجب سکته قلبی در تابستان یا هیپوترمی در زمستان شود. به همین خاطر، بدن ما از نوعی سازوکار بسیار پیچیده برخوردار است که در موقعیت های مختلف نسبت به تغییرات آب و هوایی واکنش مناسب نشان دهد.

اولین سیستم دفاعی بدن ما عصب های پوستی هستند، آنها به سرعت تغییرات دما را احساس می کنند و پیامی به مغز می فرستند. با این وجود درک ما از سرما با یکدیگر متفاوت است و همین باعث می شود در یک شرایط آب و هوایی افرادی با پوشش های متفاوت ببینیم. زمانی که مغز ما از کاهش دما آگاه شد، با ارسال سیگنالی به رگ ها مسیر گردش خون به پوست را محدود می کند.

روند انقباض عروق مانع از بین رفتن گرما می شود و به این واسطه از بدن ما محافظت می کند.
یکی از دلایلی که منجر به تفاوت واکنش برابر هوای سرد می شود، شکل بدن است. به گفته پزشکان، هرچه توده بدنی یک فرد کمتر باشد میزان گرمایی که از دست می دهد بیشتر است. در نتیجه، افراد ریز نقش سرما را بیش از دیگران احساس می  کنند. علاوه بر این، جنسیت تأثیر به سزایی در فهم ما از سرما دارد. تغییرات هورمونی منجر به تفاوت برداشت از سرما می شوند.

به همین دلیل، اغلب زنان در نزدیکی عادات ماهانه خود نسبت به سرما واکنش بیشتری نشان می دهند. این در حالی است که مردان به دلیل وجود بیشتر تستسترون حساسیت کمتری نسبت به سرما دارند. افزایش متابولیک بدن در کنار افزایش توانایی حفظ گرما راه هایی است که به دلپذیر ساختن فصل سرما کمک می کند؛ و تا حدی مانع از پوشیدن لباس های سنگین یا استفاده بیش از حد از وسایل گرمایشی می شود.

انتهای پیام

برچسب ها

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.