اجرای طرح رجیستری تلفن همراه تا تیر ۹۶
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز از افزایش ۱۲۰ درصدی قاچاق کالای مکشوفه در سال جاری خبر داد و گفت: قاچاق تلفن همراه به ویژه گوشیهای آیفون با طرح رجیستری که تا تیرماه سال آینده اجرایی میشود، به حداقل برسد.
به گزارش سیتنا، قاسم خورشیدی در نشستی خبری اظهار کرد: در پی اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی سه سال گذشته حجم کالای قاچاق از ۲۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۲ به ۱۹ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۳ و ۱۵ میلیارد دلار در سال ۱۳۹۴ رسید که امیدواریم در پایان سال جاری نیز با کاهش ۲۰ درصدی آن به عددی حدود ۱۳ میلیارد دلار برسیم همچنین مجموعه قاچاق کالای مکشوفه در سال ۱۳۹۲، ۱۲۰۰ میلیارد تومان بود که در سال ۱۳۹۳ به ۱۸۰۰ میلیارد تومان و در سال گذشته به ۵۰۰۰ میلیارد تومان رسید و در سال جاری تا امروز مجموعه قاچاق مکشوفه به ۱۲ هزار میلیارد تومان رسیده است که ۱۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است و این نتیجه اجرای قانون مبارزه با قاچاق و کالا ارز است.
وی همچنین در خصوص وضعیت قاچاق گوشی تلفن همراه و اجرای طرح رجیستری این دستگاههای الکترونیکی نیز افزود: در ابتدای پیشنهاد این طرح هیچ مسئول یا دستگاهی تصور مطمئنی درباره چگونگی و امکانپذیری اجرای طرح رجیستری دستگاههای تلفن همراه نداشت و همگی در این زمینه تردید داشتند اما هماکنون همه دستگاههای اجرایی متولی نسبت به امکانپذیر بودن و موثر بودن اجرای این طرح مطمئن هستند و آن را تایید میکنند از نظر فنی همه ملزومات مورد نیاز آماده شده و نتایج تستها و آزمایشهای صورت گرفته برای اجرای این طرح نیز مشخص شده است که امیدواریم تا تیرماه سال آینده این طرح به صورت کامل اجرایی شود تا بتواند به مبارزه با قاچاق تلفن همراه کمک شایانی کند.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه نسبت وصول جرائم از کمتر از یک درصد به بیش از ۲۷ درصد در سال جاری افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: حجم کالاهای قاچاق امحا شده در سال گذشته ۱۴ میلیارد تومان بود اما در ۱۰ ماهه امسال به بیش از ۷۴ میلیارد تومان رسیده است که این رقم رشد بیسابقهای را در امحای قاچاق در پی فرمایشات مقام معظم رهبری نشان میدهد آمار دقیقی از مجموعه درآمدهای حاصل از اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز که همگی مستقیما به خزانه کشور واریز میشود، در اختیار ستاد قرار ندارد.
خورشیدی اعلام کرد: بیشترین میزان واردات گوشی تلفن همراه در سال جاری مربوط به برند آیفون بوده است که وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکنون به ۲۳ شرکت مجوز ثبت سفارش و واردات این محصول را داده است و امیدواریم با اجرای طرح رجیستری شاهد عملی شدن مبارزه جدی با قاچاق گوشی تلفن همراه باشیم.
وی اضافه کرد: سواحل ۲۵۰۰ کیلومتری کشور، خلاءهای مرزی، مبادی رسمی که دارای معافیتهای ملوانی و مرزنشینی است، معابر کولهبری و مناطق آزاد جزو چهار بخشی هستند که از آنها قاچاق کالا انجام میشود و به همین ترتیب در این زمینه سهمی دارند. همچنین در خصوص اسکلهها در بدو ورود به ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تحقیقات گستردهای صورت گرفت اما هیچ سندی مبنی بر اینکه اسکله خاصی در کشور وجود داشته باشد که قاچاقی از آن به صورت رسمی صورت میگیرد، به دست نیامد و چنین مسئلهای که رسانهها در آن زمان به آن پرداخته بودند، مورد تایید قرار نگرفت.
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: سامانه جامع تجارت از اصلیترین سامانه ماده ۵ و ۶ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است که وظیفه شفافسازی و قابل رصد کردن گردش کالا و پول را در کشور دارد و سامانه جامع امور گمرکی یکی از پیشروترین سامانهها در این زمینه است که قابل حذف شدن نیست اما در این زمینه ۱۰ سامانه اصلی و ۳۷ زیرسامانه برنامهریزی شده که به تدریج و براساس سیر تشکیل آنها، مورد پیگیری قرار میگیرد و در سال آینده نیز سامانههایی که در سال جاری شکلگیری اولیه آنها انجام شده، به صورت نهایی راهاندازی میشود.
افزایش ۱۲۰۰ درصدی برخورد با کالای قاچاق در سطح عرضه
خورشیدی گفت: بر اساس آمار موجود در ۱۰ ماهه نخست امسال، ۲۵۶ هزار بازرسی در سطح عرضه به بازار انجام شده که ۱۰ درصد نسبت به دوره قبل رشد داشته است و در این میان با پروندههای تشکیل شده مجموعه کشفیات کالای قاچاق در سطح عرضه به ۲۵۴ میلیارد تومان رسید که ۱۲۰۰ درصد نسبت به دوره مشابه در سال گذشته افزایش داشته است.
وی اظهار کرد: بر اساس قانون مبارزه با کالا و ارز همه دستگاههای عضو ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز موظفند در ارتباط با وظایفی کرده تعریف کردهاند، بودجههای خود را اختصاص دهند و اعتبارات لازم را دریافت کنند که یکی از بودجههای اختصاصی مربوط به حمایت ستاد قاچاق کالا و ارز از جریان فرایند مبارزه است و هیچ یک از ردیفهای اعتباری در این زمینه حذف نمیشوند.
ساماندهی معابر کولهبری در استانهای مرزی
سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در خصوص معابر تعریف شده کوله بری اقدامات انجام شده در این زمینه عنوان کرد: در استانهای آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه و سیستان و بلوچستان ۱۲ معبر مصوب کولهبری وجود دارد که کارگروه ویژه مرز وزارت کشور آن را از سال ۱۳۸۷ مصوب کرده و اقداماتی که در معابر انجام میشود، تحت نظر مرزبانی ناجا قرار دارد اما به واسطه مشکلاتی که در حوزه کولهبری وجود داشت، برای برخی استانداریها و مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت وظایفی در قالب یک پیشنهاد به دولت تقدیم کردیم تا شرایط کوله بران ساماندهی شود.
خورشیدی اضافه کرد: نمایندگان مجلس نیز طرحی در تحت عنوان ساماندهی معابر کولهبران را تقدیم هیات رئیسه مجلس کردند که امیدواریم با اجرایی شدن این طرح مشکلات و نواقص کولهبری حل شود چرا که از سویی معتقدیم کولهبری زیبنده کرامت انسانی و مرزنشینان نیست و آنها باید در شرایط بهتر بتوانند از مزیت مرز استفاده کنند و از سوی دیگر برخی سرمایهداران سودجو نتوانند با اجیر کردن کولهبران و دادن دستمزدی ناچیز کالاهای خود را به کشور وارد کنند.
وی همچنین در خصوص قاچاق خاک که رئیس سازمان حفاظت محیط زیست پیش از این از آن خبر داده بود، گفت: گزارشی که اخیرا صدا و سیما در زمینه قاچاق خاک منتشر کرد و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در مورد آن اظهار نظر کرد منشا اقداماتی شد که در دستور کار ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز قرار گرفت و طی تحقیقاتی گسترده به این نتیجه رسیدیم که هیچ محموله خاکی به صورت قاچاق از کشور خارج نمیشود و همه محمولهها صادرات رسمی محسوب میشوند اما برای حصول اطمینان بیشتر از رئیس سازمان حفاظت محیط زیست درخواست کردیم تا مستندات خود را در زمینه قاچاق خاک به ستاد ارائه دهند که تاکنون علیرغم پیگیریهای مستمر مدارکی مبنی بر مستند و مستدل بودن اظهارات این مقام مسئول در زمینه قاچاق خاک دریافت میکرد.
مبارزه با فروش مجازی کالای قاچاق در دستور کار
سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار کرد: در حوزه عرضه کالا از طریق فضای مجازی، فروشگاههای اینترنتی و عرضه کالا به صورت غیرحضوری مجموعه ستاد فعالیتهایی را آغاز کرده که تا سال آینده ادامه پیدا میکند. به گونهای که در این زمینه با کمک وزارت صنعت، معدن و تجارت مقرر شد تا در راستای شفافسازی در این زمینه از نماد اعتماد الکترونیک برای عرضهکنندگان کالا به صورت غیرحضوری استفاده شود و از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درخواست کردهایم تا هر شخص حقیقی و حقوقی که دارای این نماد نبود، جلوی فعالیتش در فضای مجازی گرفته شود و با آن از طریق مبادی قانونی برخورد خواهیم کرد. همچنین برخی مجموعهها و شرکتها که در قالب پیک کالاهای این عرضهکنندگان را به دست مشتریان میرسانند، ساماندهی خواهند شد تا هیچ کالایی از این طریق بدون نداشتن تاییدیههای لازم مبادله نشود. از سویی دیگر با صدا و سیما مذاکره کردیم تا تبلیغ این شرکتها را بدون احراز صلاحیت آنها انجام ندهد و مجموعه وزارت اطلاعات و پلیس فتا موظف شدند تا به صورت مرتب و مستمر پایشهای خود در فضای مجازی را برای یافتن و برخورد کردن با عرضهکنندگان غیرمجاز کالا به صورت غیرحضوری انجام دهند.
خورشیدی با بیان اینکه طرح اصالت و شناسهدار شدن کالاهای سلامتمحور قانون است و از سوی سازمان غذا و دارو در حال اجراست، گفت: هیچ کالایی در این زمینه مستثنی نیست و قانون برای همه کالا و محصولات مشمول آن اجرا میشود و در زمینه میوه واردات چهار قلم کالای گرمسیری مانند موز، نارگیل، آناناس و انبه مجاز است و بقیه آنها مشمول قاچاق میشوند.
وی با بیان اینکه در ۱۰ ماهه نخست امسال ۱۰ میلیون دلار ارز قاچاق مکشوفه به صورت فیزیکی داشتهایم و در زمینه معاملات غیرقانونی نیز کشفیات ستاد تاکنون و در این بازه زمانی به حدود سه میلیارد دلار رسیده است، گفت: در زمینه مبارزه با قاچاق ارز در کشور نیز پورتال جامع ارزی راهاندازی شده و مجموعه فعالیتهایی که در این زمینه انجام میشود، مورد پایش قرار خواهد گرفت. بانکهای کشور و صرافیها نیز میتوانند رفع تعهدات ارزی خود را از طریق این سامانه به صورت آنلاین انجام دهند.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید