کدخبر :182190 پرینت
27 آبان 1394 - 15:17
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر:

جایزه مصطفی پیشگام توسعه روابط نهادهای علمی و فناوری در کشورهـای عضو OIC است

جایزه مصطفی (ص) جایزه عالی علم و فناوری است که هر دو سال یک‌بار به دانشمندان و پژوهشگران برتر جهان اعطا می‌شود.این جایزه به احترام نام پیامبر اعظم اسلام و به دلیل تاکید بسیار آن حضرت به علم‌آموزی، به نام یکی از القاب ایشان (مصطفی) به معنای برگزیده نام‌گذاری شده است.هدف از اعطای جایزه مصطفی (ص) ترویج و تشویق علم‌آموزی و پژوهش در کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی (OIC) است.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دکتر سید احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر در رابطه با این جایزه گفت: این جایزه پیشگام توسعه روابط نهادهای علمی و فناوری در کشورهـای عضو OIC است و با تقویت ارتباط میان دانشمندان و پژوهشگران مسلمان به تعالی علمی این کشورهای اسلامی کمک شایانی می کند.

وی در رابطه با جایگاه جایزه مصطفی در جهان اسلام، تصریح کرد: این مدل جوایز می تواند نقش بسیار موثری در علاقه مند کردن پژوهشگران، محققان و اساتید کشورهای اسلامی داشته باشد.

معتمدی ادامه داد: از سوی دیگر شناخت و همکاری بیشتر کشورهای اسلامی در زمینه های علمی از دیگر دستاوردهای این جایزه علمی است که می تواند روابط کشورهای اسلامی را تقویت کند.

رئیس دانشگاه امیرکبیر در رابطه با اثرات مثبت اهدای جایزه مصطفی در جهان اسلام گفت: با اهدای این جوایز باب همکاری بین محققان اسلامی در کشورهای در حال توسعه ایجاد می‌شود.

معتمدی اظهار کرد: اهمیت این موضوع تا بدانجاست که علیرغم آنچه که در بین اذهان سراسر دنیا جا افتاده که کشورهای در حال توسعه در زمینه های علمی و پژوهشی حرف اول را نمی زنند اما پتانسیل های عظیمی در کشورهای در حال توسعه اسلامی وجود دارد که اهدای این جایزه و جوایز مشابه آن می تواند نقش موثری در مطرح کردن این پتانسیل ها داشته باشد.

وی در رابطه با نقش این جایزه در رشد و گسترش و جهش علمی در کشورهای اسلامی گفت: نمی توانیم بگوییم اهدای این جایزه تحول و جهش علمی عظیمی در کشورهای اسلامی ایجاد می کند. چراکه تحول باید در درون خود کشورها اتفاق بیفتد اما قطعا اهدای جوایز این چنینی می تواند در شناخت و توسعه علوم و تحقیقات علمی در این کشورهای اسلامی موثر باشد.

معتمدی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر این، در جشنواره خوارزمی پیشنهادی که به سازمان پژوهش ها ارائه کردم این بود که بخش بین المللی را در این جشنواره باز کنیم و در این حوزه هم به آثار و دستاوردهای کشورهای اسلامی توجه ویژه ای مبذول داشتیم.

گفتنی است؛ جایزه مصطفی (ص) در تاریخ 4 دی ماه با اهدای جوایزی به دانشمندان جهان اسلام در حوزه های نانو، بیو،فناوری ارتباطات و اطلاع رسانی و سایر علوم در تهران برگزار می شود.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.