ساماندهی 1200 پروانه حوزه ثابت در دو بخش FCP و Servco
رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، از ساماندهی حدود 1200 پروانه موجود در حوزه ثابت شامل PAP، PSTN، ISDP، ISP و VOIP در ابتدای سال 93 در دو بخش FCP و Servco خبر داد.
به گزارش خبرنگار سیتنا، دکتر عمیدیان، در مراسم اعطای پروانه "ایجاد و بهرهبرداری از شبکه ارتباطات ثابت" FCP ، گفت: در اولین مرحله، از 18 متقاضی واجد شرایط اولیه FCP، به هفت شرکت آریا رسانه تدبیر (شاتل)، انتقال دادههای آسیاتک، پارس آنلاین ارتباطات، انتقال دادههای ندا گستر صبا، پیشگامان توسعه ارتباطات، داده گستر عصر نوین و گسترش ارتباطات مبنا پروانه اعطا میشود.
وی خاطرنشان کرد: تقاضای 11 متقاضی باقیمانده نیز در حال بررسی است که امیدواریم تا بهمن به جمعبندی برسد.
وی با اشاره به سه رویکرد گذر از پروانههای مبتنی بر تکنولوژی به پروانههای بدون محدودیت تکنولوژی تا حد ممکن، پروانههای تک سرویسی به چندسرویسی و پروانه های استانی به سراسری در صدور پروانه FCP پس از تصویب در کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات اظهار داشت: در نهایت کمیسیون تنظیم مقررات صدور پروانه را در دو قالب شبکه ارتباطات ثابت (FCP) و ارائه خدمات ارتباطی ثابت (Servco) تصویب کرد.
وی در این زمینه با بیان تجربه جهانی افزود: روند جهانی مدتی است که به سمت جداسازی لایه شبکه و سرویس پیش رفته و در آن معمولاً تعداد معدودی از اپراتورها با تمرکز روی شبکه، از سرمایهگذاریهای غیراقتصادی پرهیز کرده و به این ترتیب با شکل گیری اپراتورهای بزرگ، صرفه اقتصادی به همراه دارد.
عمیدیان در ادامه با اشاره به استفاده از مشاوران داخلی و نظرخواهی گسترده از فعالان و ذینفعان این حوزه، بیان کرد: در فاز مطالعاتی از تجربه سایر کشورها و نظرات مشاوران خارجی هم استفاده کردیم.
وی با بیان این که در صدور پروانه FCP و Servco ، علاوه بر بهبود فضای کسب و کار، افزایش سرمایهگذاری بخش خصوصی، توسعه دسترسی مردم به خدمات ICT و رقابتی کردن تعرفههارا مد نظر داشتیم، ادامه داد: شفافسازی زنجیره ارائه خدمات بر بستر ارتباطات ثابت از طریق تفکیک لایه شبکه در قالب پروانه FCP و لایه خدمات در قالب پروانه Servco، فراهم کردن شرایط حضور سرمایهگذاران و بازیگران جدید؛ سراسری کردن پروانهها و حذف موانع دست و پاگیر؛ حذف وابستگی پروانهها به فناوری و سرویس خاص تا حد امکان؛ از جمله اهداف ما در این خصوص بوده است.
عمیدیان ساماندهی بخش ثابت در قالب پروانههای FCP و Servco را بخشی از یک پازل بزرگتر برای اصلاح ساختار بخش ICT کشور دانست و گفت: با در نظر گرفتن الزامات شبکه ملی اطلاعات و اعطای مجوز نسلهای سوم و چهارم در بخش موبایل و ورود پروانههای MVNO و اجرای MNP، بخش موبایل ساماندهی میشود که با زمینه سازیهائی که برای همگرائی ثابت و موبایل در پروانههای MVNO، تبدیل وایمکس به TD-LTE و پروانه عمدهفروشی TD-LTE انجام شده است، طی یکسال آینده کامل خواهد شد.
وی با بیان این که اصول حاکم بر پروانه عمده فروشی TD-LTE در جلسه دیروز کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب شد، گفت: براساس آن سه باند فرکانسی 2300، 2600 و 3500 به مزایده گذاشته خواهد شد که در باند 2300 امتیازات خاصی برای مجموعه شرکتهای دارنده پروانه FCP در نظر گرفته شده که این موضوع میتواند به کاهش وابستگی اپراتورهای FCP به سیم مسی، کمک کند.
رییس سازمان تنظیم مقررات با اشاره به تدوین و اجرای مقررات SMP، تعیین تکلیف مراکز داده، CDN ها و OTT ها پیشبینی کرد تا پایان سال 1395 چهره کاملاً جدید بخش ICT کشور و رگولاتوری به نمایش گذاشته شود.
به گفته عمیدیان امروز به شرکت خدمات انفورماتیک، پروانه ارائه خدمات انتقال دادهها از طریق ماهواره (SAP) اعطا شد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید