۲۵ هزار روستا به اینترنت پرسرعت دسترسی پیدا میکنند
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی اعلام کرد: با اجرای طرح خدمات عمومی الزامی ارتباطات و فناوری اطلاعات (USO) از سال ۹۰ تاکنون، در هزار و ۵۲۶ روستای بالای ۲۰ خانوار تلفن خانگی با پوشش تلفن همراه و در ۶۴۵ روستای زیر ۲۰ خانوار، یک ارتباط (تلفن) عمومی در کشور تامین شده است.
به گزارش سیتنا، علیاصغر عمیدیان که در اولین همایش ملی USO سخن میگفت، افزود: خدمات USO، الزامی است که براساس آن دسترسی به خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات برای تمامی مناطق کشور به ویژه روستاها و نواحی دورافتاده که ارائه خدمات به آنها صرفه اقتصادی کمتری برای اپراتورها دارد، تضمین شده است.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: علاوه بر الزام اجرای طرح USO از سوی اتحادیه بینالمللی ارتباطات دور (ITU) و پست (UPU) این موضوع در سند چشمانداز ۲۰ ساله نظام، برنامه پنجم توسعه، قانون وظایف و اختیارات وزارت ارتباطات و مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و تعاونی نیز پیشبینی و مصوب شده است.
عمیدیان در باره اجرای طرح USO در سال ۹۴ اظهار کرد: در طرح USO سال ۹۴، تامین تلفن خانگی برای روستاهای ۲۰ خانوار به بالا با پوشش تلفن همراه در ۹۰۰ روستای کشور، تامین حداقل یک ارتباط (تلفن) عمومی برای روستاهای زیر ۲۰ خانوار فاقد هرگونه ارتباط مخابراتی در ۴۰۰ روستا، دسترسی به اینترنت پرسرعت در ۲۵ هزار روستای دارای تلفن خانگی پیشبینی شده که باید تا پایان سال جاری محقق شود.
وی پوشش تلفن همراه در تمامی روستاهای بالای ۲۰ خانوار در سراسر کشور و پوشش تلفن همراه در جادههای منتهی به روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار را با همراهی اپراتورهای تلفن همراه فعال در کشور از جمله اهدافی عنوان کرد که برای دستیابی به آن پروژههائی برای شناسائی روستاهای فاقد ارتباط مناسب تلفن همراه و جادههای روستائی در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی در حال اجراست.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی افزود: ایجاد دفاتر ICT روستائی (پیشخوان) در روستاهای بالای ۷۰ خانوار که این امکان را ندارند، حمایت از دفاتر ICT موجود در روستاها شامل بازسازی و تعمیر دفاتر ۴۰۰ روستا، تهیه تجهیزات مورد نیاز برای اتصال به شبکه اینترانت در دفاتر ICT روستائی برای ارائه خدمات پست بانک، هدف دیگری است که در قالب طرح USO دنبال میکنیم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات توسعه ICT در مراکز دانشگاهی و مدارس مناطق محروم، تامین تلفن همگانی و اینترنت پرسرعت در اماکن عمومی مانند بیمارستانها و پارکهای این مناطق را از دیگر اهداف طرح USO عنوان کرد.
عمیدیان اظهار کرد: در کنار اجرائی کردن این پیشبینیها و اقدام در جهت دستیابی به این اهداف، در قالب پروژهای به دنبال تهیه و ایجاد بانک اطلاعاتی وضعیت ارتباطی روستاها و جادههای روستائی هستیم تا وضعیت ارتباطی تمامی روستاهای کشور مشخص شود.
وی افزود: تدوین سند راهبردی توسعه خدمات پهن باند روستائی با هدف ایجاد و توسعه خدمات پهن باند، خدمات ارزش افزوده و اجرای پایلوت در سه منطقه روستائی نیز از برنامه های اصلی رگولاتوری در حوزه USO است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید