کدخبر :317801 پرینت
16 فروردین 1404 - 15:49

پیشنهادات سندیکای مخابرات به معاون اول رئیس جمهور به منظور تحقق بهتر سرمایه گذاری برای تولید

سندیکای صنعت مخابرات ایران در نامه ای خطاب به معاون اول رئیس جمهور و رونوشتی به وزیر ارتباطات، نظرات سندیکا پیرامون شعار سال ۱۴۰۴ و سرمایه گذاری برای تولید را عنوان کرد.

متن خبر

به گزارش سیتنا، دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور در سفر ۱۲ فروردین به نوشهر در نشستی با فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران در راستای شعار سال ۱۴۰۴ عنوان نمود که توسعه زیرساخت ها و لجستیک از ضرورت های تقویت سرمایه گذاری است که در کارگروه تحقق شعار سال اقدامات خوبی صورت گرفته است.

همچنین اعلام شد که بخش خصوصی نیز ظرف 10 روز آینده نظرات و ابتکارات خود را در این زمینه به دولت ارائه کنند تا قبل از خاتمه فروردین، راهبردهای عملیاتی تحقق نامگذاری سال را نهایی و اعلام کنیم.

در همین راستا، فرامرز رستگار، دبیر و نایب رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران در نامه ای خطاب به دکتر محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور و رونوشتی به دکتر سید ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با موضوع اعلام نظر در مورد سرمایه گذاری برای تولید، آورده است:

ضمن تبریک مجدد سال نو و عید سعید فطر پیرو بیانات جنابعالی در راستای پیشنهادات بخش خصوصی برای تحقق بهتر سرمایه گذاری برای تولید و توسعه موارد زیر را به استحضار می رسانیم.

  1. با توجه به محدودیت منابع مالی در دستگاه های اجرایی و عدم کفایت برای پر کردن شکافهای توسعه و تولید، ضروریست که برای طرح های بزرگ از قراردادهای مشارکت خصوصی اعمومی (P.P.P) بجای قراردادهای کارفرمایی پیمانکاری با حفظ جدی حقوق و سرمایه بخش خصوصی استفاده شود.
  2. در قراردادها برای طرح های کوچک و متوسط دو طرفه شدن شرایط قرارداد کارفرما پیمانکار برای اطمینان خاطر بیشتر سرمایه گذار و کاهش ریسک ضرورت دارد.
  3. برای گسترش ظرفیت تولید و توسعه کشور از یکسو نیاز به رفع موانع تولید و توسعه در طرف تولید کننده و مجری و از سوی دیگر نیاز به اختصاص تسهیلات برای افزایش رغبت و قدرت خرید طرف کارفرما دارد تا شکوفایی کسب و کارهای مرتبط را فراهم نماید.
  4. در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات بطور خاص به افزایش توجیه اقتصادی طرح ها نیاز است متاسفانه به دلیل کافی نبودن درآمد اپراتورها در این بخش برنامه های توسعه به اندازه ای که لازمست طراحی نمی شود و فعلا توسعه های بصورت موردی انجام می گیرد و به همین دلیل هنوز برنامه عملیاتی سال ۱۴۰۴ مشخص و اعلام نشده است.
  5. تولید اگر مستمر و با یک قرارداد دراز مدت انجام نشود از یک طرف رقابت پذیر نیست و از طرف دیگر زمان تحویل آن طولانی خواهد بود، بنابراین سفارشات به تولید کننده ها نباید صرفا بر اساس برنده شدن در یک پروژه باشد.
  6. برای تولید و توسعه بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات تکیه به تسهیلات مالی صندوق ها اصلا جوابگو نیست و این صندوق ها فقط میتوانند کمک به تحقیقات، باشند برنامه های توسعه نیاز به توجیه اقتصادی خود و جذب سرمایه های مردمی دارد.
  7. ایجاد بسترهای پایدار برای سرمایه گذاری پیش شرط اصلی رشد و توسعه اقتصادی است تصمیمات موردی ابلاغ بخشنامه های جديد، لغو آنی تصمیمات قبلی بدون توجه به عواقب منفی آن در سرمایه گذاری مانع از برنامه ریزی های اساسی در تولید و توسعه می شود.
  8. قیمت گذاری های تکلیفی عدم مبارزه جدی با قاچاق حضور شرکتها و نهادهای دولتی در مناقصات در رقابت با بخش خصوصی انتخاب برنده مناقصات بر مبنای قیمت خرید کالا یا خدمت بدون توجه به هزینه های دوره نگهداری از جمله مواردی است که مانع از سرمایه گذاری جدی بخش خصوصی می گردد.
  9. نظارت بر قراردادها و قضاوت ها در شرایط غیر عادی از نگاه صرفا حقوقی و حفظ منافع ظاهری کارفرما به منافع ملی و توسعه کشور معطوف شود.
  10. سامانه های متعدد پاسخگویی های متعدد به دستگاه های نظارتی مطالبات عوارض و مالیات قبل از کسب درآمد، وقت اصلی صاحبان صنایع و مجریان طرحها را می گیرد و امر تولید و اجرا در حاشیه قرار می گیرد که این روال نیاز به اصلاح دارد.

نامه

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.