کدخبر :318039 پرینت
21 فروردین 1404 - 13:20

اختلال در زیرساخت‌های ارتباطی همزمان با قطعی‌های برق در تابستان پیش‌رو

در حالی که تابستان پیش‌ رو در افق، تهدیدهایی فراتر از قطع برق و آب با خود دارد؛ اختلال در زیرساخت‌های ارتباطی هشدار داده شده است. چنانچه رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران به سیتنا گفته است که باطری های پشتیبان شبکه‌های ارتباطی حتی در صورت سالم بودن هم در زمان قطعی های برق بیش از دو تا سه ساعته پاسخگو نیستند.

متن خبر

به گزارش سیتنا، در پی آغاز خاموشی‌های زودهنگام و گسترده در نقاط مختلف ایران، وزارت نیرو از برنامه‌ریزی برای قطع ۱۲ ساعته آب در ماه‌های آینده خبر داد. البته سخنگوی صنعت آب، در توجیه این تصمیم مدعی شده است که طرح قطع آب صرفا برای «مشترکان پرمصرف» اجرا خواهد شد؛ اگرچه بر اساس داده‌های رسمی وزارت نیرو، تنها حدود پنج درصد از مشترکان مشمول دسته‌بندی «بدمصرفی» می‌شوند.

عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب، بدون اشاره به مدیریت منابع آبی در ایران، بر «لزوم همکاری مردم با صنعت آب» تاکید کرد و مدعی شد که «اقدام‌های فرهنگی» اولویت وزارت نیرو در «مواجهه با مشترکان پرمصرف و کم‌مصرف» است.

بر اساس داده‌های رسمی وزارت نیرو، تنها حدود پنج درصد از مشترکان مشمول دسته‌بندی «بدمصرفی» می‌شوند. با این‌ حال، تجربه سال‌های گذشته نشان داده است که در عمل، قطع آب در مقیاس گسترده‌تری صورت می‌گیرد و به این مشترکان محدود نیست.

در حال حاضر، وضعیت منابع آبی ایران نیز به‌گونه‌ای ا‌ست که نهادهای رسمی از «کاهش بی‌سابقه» ذخایر آبی سخن می‌گویند. با این حال، به جای سرمایه‌گذاری در بازسازی زیرساخت‌های فرسوده، اجرای طرح‌های آبخیزداری یا بازنگری در سیاست‌های انتقال آب، تمرکز دستگاه‌های مسئول بر اعمال تعرفه‌های تنبیهی قرار گرفته است.

از سوی دیگر، هم‌زمان با بحران آب، موج تازه خاموشی‌های برق نیز از هفدهم فروردین‌ماه، یعنی زودتر از موعد معمول سال‌های گذشته، آغاز شده است.

این‌ بار نیز وزارت نیرو به‌ جای ارائه برنامه‌ای برای جبران کمبود تولید یا بهینه‌سازی توزیع، مردم را به رعایت نکردن «الگوی مصرف بهینه» متهم کرده است. بر اساس اعلام توانیر، ساکنان تهران می‌توانند در سامانه موسوم به «برق من» یا «سامانه هوشمند فوریت‌های شرکت توزیع برق تهران بزرگ» در سایت از زمان‌بندی قطع برنامه‌ریزی‌شده برق مطلع شوند.

به‌تازگی عباس علی‌آبادی، وزیر نیرو، اعلام کرد که ناترازی برق در سال ۱۴۰۴ از ۲۰ هزار مگاوات عبور می‌کند. او از اجرای طرح «تعرفه‌گذاری پلکانی» برای مشترکان پرمصرف در این سال خبر داد که بر اساس آن، مشترکان پرمصرف تا ۴۰ برابر بیش از تعرفه پایه پرداخت خواهند کرد و از یارانه انرژی نیز محروم می‌شوند.

در حالی که تابستان پیش‌ رو در افق، تهدیدهایی فراتر از قطع برق و آب با خود دارد؛ اختلال در زیرساخت‌های ارتباطی هم هشدار داده شده است. چنانچه حسین ریاضی، رئیس هیات مدیره سندیکای صنعت مخابرات ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سیتنا گفته است که باطری های بک آپ برق در آنتن های تلفن همراه (BTS) در زمان قطعی های طولانی مدت برق پاسخگو نیست؛ لذا وزارت نیرو نباید نسبت به قطعی های برق طولانی مدت اقدام کند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.