چالش اعمال ماده 18 قانون مطبوعات برای سایتهای خبری
در حالی که کمتر از 10 روز تا موعد پرداخت یارانهی سایتها توسط معاونت مطبوعاتی باقی است، این یارانه طبق قاعده به بسیاری از این سایتها نمیتواند تعلق یابد؛ چراکه یارانه مصوب قرار است تنها به سایتهایی تعلق گیرد که اطلاعات شناسنامه خود را تکمیل کرده باشند.
به گزارش سیتنا به نقل از خبرنگار بخش رسانه ایسنا، یارانه سایتها قرار است تا 15 اسفندماه پرداخت شود و معاونت مطبوعاتی با استناد به ماده 18 قانون مطبوعات، شناسنامهدار بودن پایگاههای خبری را یکی از شرطهای لازم برای پرداخت یارانه عنوان کرده است.
مطابق تبصره 3 ماده یک قانون مطبوعات، تمام نشریات الکترونیکی مشمول مواد این قانون هستند.
حسن محرابی - مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی - در این زمینه گفته است: طبق ماده 18 قانون مطبوعات، تمام رسانهها موظفند نام صاحب امتیاز، مدیر مسئول و آدرس دفتر رسانه را در محل ثابتی درج کنند که محل پیشنهادی برای رسانههای فضای مجازی، بخش «درباره ما» است.
محرابی این الزام را در راستای سیاست شفافسازی معاونت مطبوعاتی طی یک سال گذشته خوانده است.
اما بر اساس اطلاعات موجود، در دستهی سایتهای خبری پربازدید، در حال حاضر پایگاههای اطلاعرسانی چون: انتخاب، ایران اکونومیست، دیپلماسی ایرانی، شبکه هنر، شفقنا، تابناک، جهان، فرارو، الف، هشت صبح، بولتن نیوز، پارسینه، نامه نیوز، اقتصاد، شفا آنلاین، ستاره، سیتنا، سینماپرس، ملیت و فردا، شناسنامه خود را کامل کردهاند.
همچنین سایتهای خبری چون: صراط، مشرق، ورزش سه، نسیم، رجا نیوز، اعتدال، جام نیوز، دین آنلاین، امید هستهای ایرانیان، نکات پرس، بهار نیوز و جمهوریت هنوز در جهت تکمیل تمام اطلاعات خواسته شده، شامل نام مدیر مسوول، آدرس و شماره تلفن اقدام نکردهاند.
بر اساس این گزارش، رعایت ماده 18 قانون مطبوعات از مدتها قبل به خبرگزاریها و سایتهای خبری ابلاغ و درباره التزام رعایت آن تذکر داده شده است.
طبق اطلاعات خبرنگار ایسنا، جدول بررسی وضعیت سایتهای خبری دارای مجوز از هیات نظارت بر مطبوعات، در هفته نخست اسفندماه تکمیل و برای پرداخت یارانه، نهایی شده است.
این جدول پس از بررسی حدود 300 سایت و خارج کردن سایتهای غیر فعال از فهرست اولیه به دست آمده است.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید