آغاز پروژهی عظیم رساندن اینترنت به همه ساکنان زمین با پهپاد و ماهواره!
خبرسازیهای فیسبوک پایانناپذیر است. این کمپانی حالا از رویایی بزرگ پرده برداشته و میگوید قصد دارد با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین٬ ماهوارهها و لیزر همه ساکنان کره زمین را به اینترنت متصل کند.
به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری سیتنا (CITNA.IR)، اگرچه جمعیت آنلاین جهان چندی است که از مرز دو میلیارد نفر گذشته٬ اما همچنان دو سوم از ساکنان زمین به اینترنت دسترسی ندارند. اتصال محرومان از اینترنت به دنیای آنلاین٬ یکی از مهمترین رویاهای مارک زاکربرگ٬ بنیانگذار بلندپرواز فیسبوک است.
فیسبوک جمعه (۸ فروردین٬ ۲۸ مارس) از تاسیس یک مرکز پژوهشی در دل این کمپانی عظیم خبر داد که ماموریتاش یافتن راههایی نوین برای رساندن اینترنت به کسانی است که به آن دسترسی ندارند؛ تحولی مهم در تکامل فیسبوک که نویددهنده آیندهای متفاوت و هیجانانگیز برای دنیاست.
این لابراتوار پژوهشی که Connectivity Lab نام گرفته٬ ماموریتاش تامین اینترنت ارزان و دسترسی حداقلی به دنیای آنلاین برای همه ساکنان زمین است.
پژوهشگران و متخصصان هوا و فضا و فنآوریهای ارتباطی در این مرکز قرار است مشغول توسعه تکنولوژیهای جدیدی شوند که با بهرهگیری از هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادها)٬ ماهوارهها و لیزر میتوانند دامنه نفوذ اینترنت در جهان را گسترش دهند و آن را به دورترین نقاط این کره خاکی هم برسانند.
مارک زاکربرگ در یک پست فیسبوکی درباره تاسیس این مرکز پژوهشی٬ گفته «ما روی روشهایی کار کردهایم که بتوانیم اینترنت را از آسمان به زمین بتابانیم.»
آنطور که در ویدئوی مرتبط با این پروژه آمده٬ یکی از این روشها٬ استفاده از پهپادهایی است که با انرژی خورشیدی به حرکت درمیآیند و در ارتفاع ۱۶ هزار پایی پرواز میکنند.
متحول کردن عملکرد ماهوارهها و ارتباط لیزری میان آنها برای بهینهسازی دسترسی به اینترنت از دیگر مسائلی است که متخصصان در این مرکز در دست پژوهش دارند. متخصصانی از ناسا هم فیسبوک را در پیگیری اهداف بلندش در این پروژه یاری خواهند کرد.
آنطور که مارک زاکربرگ میگوید٬ هدف این پروژه «فراهم کردن دسترسی حداقلی و ارزانقیمت به اینترنت برای همه کسانی است که در دنیای ما زندگی میکنند» و البته فیسبوک در این زمینه پیشرفتهای خوبی هم داشته است.
زاکربرگ گفته «در سال گذشته با کارهایی که در فیلیپین و پاراگوئه کردهایم٬ دسترسی مردم این کشورها به اینترنت دو برابر شده است.»
کاربران اینترنت در این کشورها از دیتای موبایل خدماتدهندگانی استفاده میکنند که فیسبوک از همپیمانان آنهاست. تا کنون ۳ میلیون نفر با بهرهگیری از این روشهای نوین به اینترنت متصل شدهاند.
او تاکید کرده که پیشبرد چنین پروژهای در مقیاسی به بزرگی زمین٬ نیازمند اختراع تکنولوژیهای جدید هم هست و این همان وظیفهای است که بر دوش Connectivity Lab قرار داده شده: «اختراع آینده اتصال به اینترنت.»
به گزارش سیتنا به نقل از دویچه وله، این پروژه هیجانانگیز و معطوف به آینده٬ بخشی از پروژه بزرگتر Internet.org است که بنیانگذار فیسبوک سال گذشته با همکاری کمپانیهای بزرگ تکنولوژیک جهان راهاندازی کرده است.
پیشتر گوگل هم اعلام کرده بود که میخواهد در پروژه موسوم به Loon با بهرهگیری از بالنها امکان دسترسی ساکنان مناطق دورافتاده به اینترنت را فراهم کند٬ اما آنچه فیسبوک در سر دارد و در دست انجام٬ معادلات این بخش از رقابتهای بیپایان میان کمپانیهای تکنولوژیک را یکسره زیر و زبر خواهد کرد.
انتهای پیام
افزودن دیدگاه جدید