کدخبر :13558 پرینت
27 اسفند 1392 - 17:10

مرورگر ساینا گام اول توسعه وب ایران

متن خبر

چندی پیش خبری مبتنی بر طراحی و راه‌اندازی مرورگر بومی ساینا توسط سازمان فناوری اطلاعات منتشر شد. در همین راستا معاون این سازمان به ارایه جزییات بیشتری از طرح مذکور اقدام کرده است.

 

به گزارش سیتنا، علی اصغر انصاری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: امروزه حرکت به سمت ایجاد شبکه‌ای مستقل، به نیاز کاملا ضروری و جدی کشورها تبدیل شده است. اما نباید فراموش کرد که ایجاد شبکه مستقل صرفا به معنی تصحیح مسیریابی ترافیک داده‌ای و انتقال خدمات میزبانی به داخل کشور نیست، بلکه نیازمند بومی سازی کلیه اجزای سخت افزاری و نرم افزاری سازنده یک شبکه و خدمات عمومی مبتنی بر آن است.

 

به گفته او با این رویکرد، چندی است که بومی سازی و تجاری سازی موتور جست‌وجو، مرورگر، سیستم عامل و پست الکترونیکی و بطور کلی رسانه‌های اجتماعی جزء گام های اساسی برنامه‌های توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات برخی کشورها به منظور محلی کردن ترافیک اینترنت و کسب بازارهای داخلی قرار گرفته است. از این رو سازمان فناوری اطلاعات و مرکز تحقیقات نیز با تخصیص منابع مالی محدودی اقدام به تعریف و اجرای سلسله پروژه‌هایی در این راستا کرد که مرورگر بومی نیز یکی از آنهاست.

 

انصاری ضمن اشاره به این که مرورگر، نخستین پنجره ارتباطی کاربر با شبکه جهانی اینترنت است و کاربران از این طریق فعالیتهای روزمره خود را انجام می‌دهند؛ تصریح کرد: البته باید توجه داشت که به طور کلی پروژه‌های حوزه وب و نرم افزارهای پایه معمولا بعنوان پروژه‌های پیچیده، تخصصی و زمان بر محسوب می شوند و معمولا برای حصول نتیجه مطلوب در حداقل زمان ممکن،‌ لازم است سیستم مهندسی معکوس را در پیش گرفت.

 

وی با تاکید بر این‌ که پیاده سازی پروژه‌های بزرگ، نظیر مواردی که ذکر شد نیازمند زمان بندی مستمر و همچنین تامین منابع انسانی و مالی قابل توجهی هستند گفت: بر همین اساس در حال حاظر کشورهایی مانند برزیل٬ ترکیه و کره جنوبی برنامه‌های مفصلی را برای بومی کردن محصولات نرم افزاری و ارائه خدمات بر آنها در پیش گرفته اند و البته این محصولات را از پایه طراحی نکرده‌ و بلکه از بسترهای متن باز کمک گرفته‌اند.

 

معاون سازمان فناوری اطلاعات در ادامه صحبت‌های خود، به استفاده از مولفه‌های کد باز به شرط رعایت قوانین موجود و به منظور کاهش هزینه‌ها تاکید و بیان کرد: استفاده از این روش در دنیا، امری متداول است. به عنوان مثال کروم از مولفه های متن باز Apple safari، اپرا از کروم و فایر فاکس از Netscape استفاده کرده است.

 

انصاری همچنین گفت: پروژه مرورگر بومی ساینا نیز نسخه اولیه و آزمایشی خود را بر اساس مرورگر فایرفاکس و البته با ایجاد تغییرات و امکاناتی ارزشمند تولید کرده است که کاربران در این خصوص می توانند به منظور کسب اطلاعات بیشتر به بخش سوالات متداول درگاه خدمات ساینا به نشانی saina.matma.ir مراجعه کنند.

 

وی با اشاره به این‌که برای پیاده سازی این مهم، در ابتدا لازم بود پروژه‌های تحقیقاتی موازی و مرتبط نیز انجام شود، اظهار کرد: در این کار ضمن انجام مطالعات پایه و مفصل بر روی مرورگرهای مطرح دنیا، برنامه و نقشه راه خود را ترسیم کردیم و با راه اندازی درگاه خدمات ساینا نیز به پشتیبانی نسخه‌های بعدی مرورگر بومی پرداختیم.

 

وی در پایان تاکید کرد: یکی دیگر از برنامه‌های سازمان تجاری سازی نسخه‌های بعدی ساینا خواهد بود که در این رابطه به مطالعه و بررسی پیشنهادات شرکتهایی خواهیم پرداخت که دارای آمادگی لازم در این حوزه هستند.

انتهای پیام

نظرات خود را با ما درمیان بگذارید

افزودن دیدگاه جدید

کپچا
CAPTCHA ی تصویری
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید.